ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.4.2018 | 15:47

Θα με τρελάνετε;;;;;

Τι εννοείτε δεν ταυτίζεστε; Που μπήκα εδώ δεν το πιστεύω. Θα πάει η φίλη μου να σκοτώνετε από τη δουλειά να καθαρίζει 7 δωμάτια δυο μπάνια και βεράντες χωρίς τέλος;;;; Και να έχει και το μαγείρεμα;; Για ποιόν λόγο παρακαλώ;; Το δικό μου σπίτι είναι 80 τετραγωνικά και η γυναίκα έρχεται 2 φορές την εβδομάδα από 5 ώρες και πάλι συγυρίζω και εγώ ειδικά το μπάνιο που θέλει κάθε μέρα. Ο Αντρέας έχει πεντακόσια πουκάμισα και αλλάζει πρωί απόγευμα αυτά μόνο να καθίσεις να σιδερώσεις πόση ώρα θέλεις; Δεν χρειάζεται ανάλυση το ζήτημα είναι πως δεν διώχνεις την καθαρίστρια επειδή βρήκες γυναίκα και έκανες σχέση, που βρισκόμαστε ρε;;;; Είμαστε σοβαροί;; Αν είναι έτσι εύκολο αυτός γιατί είχε καθαρίστρια και δεν γύριζε από τη δουλειά να καθαρίζει το σπίτι του δεν κατάλαβα;;;; Που είχε μόνο τον εαυτό του και δεν χρειαζόταν και να μαγειρέψει αφού τρώει έξω;; Είχα πάρα πολύ καιρό να ακούσω κάτι τόσο εξωφρενικό έχω βγει από τα ρούχα μου. Δεν μου το χωράει το μυαλό να κάνω σχέση και να διώξει ο άλλος την καθαρίστρια επειδή βρήκε ΕΜΕΝΑ, τον έχω σουτάρει πριν προλάβει να καταλάβει τι έγινε. Δεν ξέρω πόσα χαλιά και χαλάκια έχει στρωμένα στο σπίτι του άντε σήκωσέ τα τίναξέ τα και πιάσε να σφουγγαρίζεις 150 τετραγωνικά μέσα και δεν ξέρω πόσα έξω με τις βεράντες που έχει. Κακώς κάθομαι και το αναλύω ακόμη και ένα δωμάτιο να ήταν δεν μπορεί να πληρώνει καθαρίστρια και να μην μπορεί ή να μην καταδέχεται να καθαρίζει μόνος ούτε να μαγειρεύει ποτέ και να τα θέλει από την γυναίκα του είναι ότι πιο εξοργιστικό έχω ακούσει ποτέ μου. Αν σκεφτείς πως ο μισθός της κολλητής μου θα μένει στο σπίτι στην ουσία και πως θα έχει τώρα δωρεάν καθαρίστρια και επιπλέον δεν θα χαλάει κάθε μέρα για να τρώει έξω ο Αντρέας έκανε το deal της ζωής του. Αν βρείτε έστω και έναν άντρα σε ολόκληρη τη χώρα που να δεχόταν τέτοιους όρους όπως η φίλη μου σας πληρώνω καθαρίστρια για έναν χρόνο. Σας προκαλώ να βρείτε έστω και μια γυναίκα που να είχε το θράσος να ζητήσει κάτι τέτοιο από τον άντρα της.
11
 
 
 
 
σχόλια
Δεν ειναι καλο να ξεκιναμε μια σχεση βαζοντας στη ζυγαρια τι προσφερει ο ενας και τι προσφερει ο αλλος. Πχ ο συντροφος της φιλης σου, ως ο ιδιοκτητης της επιχειρισης το πιθανοτερο θα εχει αυξημενες επαγγελματικες υποχρεωσεις, ενω πιθανον η φιλη να κανει το εξαωρο ή οχταωρο της και να γυρναει σπιτι. Γιατι δλδ να μη βαλει να μαγειρεψει αν ξερει πως ο ανδρας της σκοτωνεται στη δουλεια και θα γυρισει πολυ αργοτερα απο αυτην; Τωρα αν στην πορεια φανει πως ο τυπος εχει μονο απαιτησεις, αυτο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο.
Είναι αλήθεια, ότι μερικοί έχουν μεγαλώσει με την ιδέα ότι η γυναικα πρέπει να κάνει ολες τις δουλειες του σπιτιού. Αυτό δεν καθιστά αυτα τα ατομα κακούς συντροφους ούτε σημαινει ότι δεν σεβονται την σχέση τους. Όταν βλέπεις κάτι τετοιο, το συζητας και προσπαθεις να δειξεις στον αλλον που κάνει λάθος, ήρεμα και ωραία. Του λες ότι δεν θα προλαβαινεις, ότι είναι πολύ ψυχοφθορο και ότι θα ήταν ζημιογονο και για τους δυο. Ότι δηλαδή θα σε εκανε να νιωθεις κατωτερη, ότι δεν θα σου εμενα χρονος να προσεχεις τον εαυτό σου και ότι θα σου προκαλούσε νευρα ,αγχος και θυμο. Αν δεν τα καταλαβει αυτα, τοτε μπορεις να τον πεις μα***α.
Θα συμφωνήσω μαζί σας, στο ότι στις μέρες μας είναι εξωφρενικό γυναίκα και δουλειές τους σπιτιού να είναι έννοιες αλληλένδετες. Δηλαδή, επειδή γεννήθηκα γυναίκα, οφείλω να υπηρετώ έναν άντρα που για τους δικούς του ή κοινωνικούς λόγους πιστεύει ότι ακριβώς λόγω του φύλου του δεν είναι υποχρεωμένος να τις κάνει, και δη και όσες τον αφορούν άμεσα. Ναι, δεν το καταλαβαίνω, δεν το κατάλαβα ποτέ και δεν πρόκειται να το καταλάβω.Από την άλλη, ξέρετε ποιο είναι το πιο αξιοπερίεργο; Ότι ακόμη και στις μέρες μας, υπάρχουν γυναίκες -όπως κι η φίλη σας- που συναινούν σε μια τέτοια συνθήκη. Κι επί το πλείστον, δεν συναινούν με όρους ανοχής, αλλά θεωρώντας το ως εγγενές χρέος τους, κατά κάποιον τρόπο. Ποιο είναι χειρότερο; Η απαίτηση ή η παραχώρηση; Προσωπικά, πιστεύω το δεύτερο.
Δεν έχω βρει κανέναν τέτοιον. Θέλω επίσης και να μου μαγειρεύει. Υ.Γ. Εννοείται πως πρέπει να έχει ενδιαφέρουσα (για τα γούστα μου πάντα) προσωπικότητα, χιούμορ, σεξαπίλ και ωραίο χαμόγελο. Μόλις μου τον βρείτε, να μου τον πακετάρετε και να μου τον στείλετε σπίτι. Φχαριστώ.
Αν δε θελετε να κανετε δουλειες του σπιτιου, που το καταλαβαινω απολυτα, απο πολυ μικρη ηξερα πως δε θελω να το κανω αυτο, υπαρχουν δυο τροποι. Σκληρη δουλεια, ωστε να μπορεις να πληρωνεις καθαριστρια ή ενας συζυγος με καλα εισοδηματα που να μπορει να πληρωνει την καθαριστρια. Οσο για την ενασχοληση των ανδρων με το νοικοκυριο το χω ξαναπει, αν δεν του παει με τιποτε υπαρχουν πολλες αλλες αρμοδιοτητες να του αναθεσεις για να υπαρχει ισορροπια. Ψωνια, λογαριασμοι, εξωτερικες δουλειες, βολτα τα παιδια οσο εσυ καθαριζεις το σπιτι, να παει τα παιδια στις δραστηριοτητες κλπ κλπ.
Οι δουλειές του σπιτιού πράγματι δεν μ' αρέσουν ιδιαίτερα αλλά έχω χρόνια εκπαίδευση, οπότε δεν μασάω. :) Το πρόβλημα για μένα είναι τα υπόλοιπα, ότι αντί να ψάχνουμε συνοδοιπόρους ζωής, ψάχνουμε άτομα να μας εξυπηρετούν και μάλιστα μπορεί να θεωρούν αυτονόητο να μας εξυπηρετούν. Οπότε, προφανώς δεν περιέγραψα τον ιδεατό άντρα αν και ωραία προσωπικότητα, το ταιριαστό χιούμορ με το μεγάλο χαμόγελο αν συνοδεύονται με καλή συμπεριφορά κάτι κάνουμε. :)
Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, δε μου αρέσει να "αναθέτω" σε κανέναν τίποτα. Όπως θεωρώ ότι προσφέρω τον εαυτό μου ολοκληρωμένο και αναλαμβάνω -μεταξύ όλων των άλλων- και τις ευθύνες μου στο πρακτικό κομμάτι μιας συμβίωσης, το αυτό αξιώνω κι από τον ενήλικα που έχω επιλέξει (όπως πολύ σωστά επισημαίνει η Ανία) ως συνοδοιπόρο.Ο μαγικός για μένα όρος είναι η μοιρασιά. Απόλυτη κι αδιαπραγμάτευτη. Ο ένας να συμπληρώνει τον άλλο σε όλα. Όταν βαριέμαι να μαγειρέψω, ας το κάνει ο άλλος κι εγώ θα πλύνω τα πιάτα. Μισώ το σίδερο και δεν υπάρχει περίπτωση να σιδερώσω κανενός άλλου τα ρούχα παρά μόνο τα δικά μου. Δε γεννήθηκα γνωρίζοντας. Έμεινα μόνη μου νωρίς κι έπρεπε να το κάνω. Έτσι είναι η ζωή. Κάνουμε όσα πρέπει. Λερώνεις-καθαρίζεις, τρως-μαγειρεύεις, ντύνεσαι-περιποιείσαι τα ρούχα σου, κάνεις παιδιά-αναλαμβάνεις το μερίδιό σου στην ανατροφή τους.Αυτό το εναλλακτικό σχέδιο ειδικά διαμορφωμένο στα γούστα του συζύγου/συντρόφου/γκόμενου δε μου λέει τίποτα. Τι πάει να πει "δεν του πάει με τίποτε"; Αν δεν του πάει, καλύτερα εργένης να κάνει τα κουμάντα του. Κάθε άνθρωπος μπορεί να τοποθετήσει τον εαυτό του στη θέση που επιθυμεί και πιστεύει πως του αρμόζει ή απλώς του αρέσει. Προσωπικά, αρνούμαι (και κυρίως ανατριχιάζω στη σκέψη και μόνο του) να βάλω τον εαυτό μου εθελοντικά στη θέση της αιώνιας καθαρίστριας/πλύστρας/μαγείρισσας/οικονόμου. Ας μη γίνω ποτέ σύζυγος. Μεγάλο, γαρ, το τίμημα. Προσωπική μου άποψη πάντα.
Μοιρασια απολυτη κ αδιαπραγματευτη; Καλη διαθεση να υπαρχει και να ποναει και να σεβεται ο ενΑς τον αλλον. Αυτα που προσφερει ο καθενας σε ενα σπιτικο δεν ειναι μετρησιμα μεγεθη και δεν μπορουν να μοιραστουν. Αν δλδ ενας ανδρας δουλευει πολυ περισσοτερο απο τη γυναικα του, πειραζει αν αναλαβει αυτη τα οικιακα; Να το θεσω και αντιστροφα, αν ενας ανδρας εχει την οικονομικη δυνατοτητα να πληρωνει καθαριστρια ή νταντα θα πρεπει να νιωθει πως ειναι απο πανω και η γυναικα του χρωσταει ή ειναι υποδεεστερη; Αν ενας ανδρας ειναι career oriented η γυναικα του θα πρεπει να του πει κοψε απο τη δουλεια σου γιατι θελω βοηθεια με το ξεσκονισμα και τη λατζα; Ας παρει και μια καθαριστρια, δεν αποτελει πλεον πολυτελεια...
Scroll to top icon