Τσίπρας: Κρίσιμη παράμετρος η ρύθμιση του χρέους

Τσίπρας: Κρίσιμη παράμετρος η ρύθμιση του χρέους Facebook Twitter
SOOC
1

Με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις προοπτικές της χώρας ενόψει της εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης. 

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια και η ρύθμιση του χρέους θέτει διαχωριστές γραμμές μεταξύ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να κάνει το «αποφασιστικό βήμα προς την οριστική έξοδο από την κρίση», μετά από οκτώ χρόνια επιτροπείας.

Όμως για να διατηρήσει η χώρα την αναπτυξιακή της δυναμική, ο πρωθυπουργός θεωρεί κρίσιμη παράμετρο τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, ώστε να εξαλειφθεί ο κίνδυνος της επιστροφής στα δεδομένα του 2010.

Κατά τον ίδιο, η έξοδος από τα μνημόνια θα διευρύνει τους «βαθμούς ελευθερίας» ως προς την άσκηση πολιτικής, καθιστώντας ακόμα πιο σαφείς τις διαφορές μεταξύ της σημερινής κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη: Αύριο ψηφίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη: Κυριακή πρωί ψηφίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ

«Πέρασε» η πρόταση Πολάκη και «87» για μυστική ψηφοφορία μετά από ώρες διαφωνιών σε έντονο κλίμα - «Τώρα θα αποφασίσουν πώς θα ψηφίσουν για να ψηφίσουν», σχολίασε σκωπτικά ο Κασσελάκης σε δημοσιογράφους
LIFO NEWSROOM
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα 45 νέα μέτρα που εξήγγειλε στη ΔΕΘ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα 45 νέα μέτρα που εξήγγειλε στη ΔΕΘ

Τα μέτρα για οικογένειες, ελ. επαγγελματίες, γιατρούς, στρατιωτικούς - Ποιες συντάξεις αυξάνονται - 1% μείωση ασφαλιστικών εισφορών - Ποιους αφορά η μείωση 20% στον ΕΝΦΙΑ - Τι εξήγγειλε για το τέλος κρουαζιέρας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Δεν υπάρχει μεταρρυθμιστική κόπωση - Δείτε live

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Απαλλαγή από φόρο ενοικίου για 3 χρόνια σε όσους νοικιάσουν κλειστά διαμερίσματα - Τέλος κρουαζιέρας ανά επιβάτη

Όσα είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του - 20% μείωση ΕΝΦΙΑ για όσους ασφαλίσουν τις κατοικίες τους για φυσικές καταστροφές, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός - «Δεν έχω σήμερα μαζί μου σάκο με αλόγιστες παροχές», είπε - Όλες οι εξαγγελίες από το βήμα της 88ης ΔΕΘ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"...η έξοδος από τα μνημόνια θα διευρύνει τους «βαθμούς ελευθερίας» ως προς την άσκηση πολιτικής..."Οι "βαθμοί ελευθερίας" (όρος της στατιστικής καθώς επίσης και της φυσικής--γνωστός από την θερμοδυναμική και την κινητική θεωρία των αερίων) την κόλλησε ο Τσίπρας από τον Βαρούφα. Είναι ένας πομπώδης (και μάλλον άκυρος) τρόπος για να πεις, πολύ απλά, "ελευθερία κινήσεων" (βλέπε προσλήψεις, επιδόματα, και στο βάθος χρεοκοπία ξανά).