ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.5.2018 | 15:43

Χωρισμός

Ένας ήρεμος και συνηδητοποιημένος χωρισμος και απο τις δύο πλευρές θέτει τις βάσεις για μια φιλική σχέση στο μελλον; Προσωπικα θεωρώ ότι είναι λυπηρό να χάνονται δύο άνθρωποι επειδή δεν τα βρήκαν στα ερωτικά. Όπως και να το κάνουμε έζησαν κάποια πράγματα μαζί και θα μπορούσαν να διατηρήσουν επαφές φιλικές ιδιαίτερα αν έκαναν καλή παρέα και υπήρχε αμοιβαίος σεβασμός. Επαναλαμβάνω αυτό θα ήταν καλό να συμβαίνει όταν ο χωρισμός έχει γίνει σε καλές συνθήκες χωρίς υστερίες κτλ. Εσείς τι πιστεύετε πάνω σε αυτό; Προφανώς όλα αυτά εχουν συμβεί σε εμένα γιαυτό και ρωτάω καθώς δεν ξέρω πώς να διαχειριστώ αυτή την μεταβατική κατάσταση του χωρισμού. Το μόνο που ξέρω είναι ότι χρειάζεται κάποιος χρόνος μέχρι να γίνει αυτή τη φιλική προσέγγιση.
10
 
 
 
 
σχόλια
Παρα πολύ δύσκολο... Εσύ για να το λες προφανώς μπορείς γιατί σου πέρασε... Πως ξέρεις ότι του άλλου του πέρασε; Επειδή έτσι μπορεί να σου είπε; Φυσικά όλα γίνονται σ αυτόν τον κόσμο και ναι ίσως μπορεί να υπάρξει φιλική σχέση μετά από μία ερωτική σχέση... Μήπως όμως θέλεις να κρατήσεις αυτήν την φιλία αποσκοπωντας σε πιθανή επανασυνδεση σε περίπτωση που το μετανιώσεις;
Υποθέτω ότι μπορεί να συμβεί και αυτό, υπό προϋποθέσεις. Και χωρίς να τελειώσει μια σχέση με υστερίες, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια συναισθηματική εμπλοκή. Δεν μου αρέσει να αναιρώ και να ισοπεδώνω την εικόνα του άλλου, για να νιώσω καλύτερα, αλλά δεν ξέρω και πως να είμαι φίλη με κάποιον που με έχει κάνει να νιώσω πολλά περισσότερα, από φιλικά αισθήματα και έχουμε ζήσει μαζί τόσα. Ίσως αν ήταν μια σχέση σύντομη, χωρίς έντονα συναισθήματα, ένα κάποιο ειδικό βάρος και για τους δύο, τότε πιθανόν να κατάφερνα κάτι, αν και ο άλλος ήταν στο ίδιο μήκος κύματος. Δεν ξέρω, πολύ σεναριακά απαντώ... Μάλλον δεν έχω καμία ωριμότητα και καμία δόση βορειοευρωπαϊκού πολιτισμού... :)
Ειρωνεία στο σχολιο μου που μιλησα για το ελλαδισταν και ωριμότητα, να υποθεσω; :p Η γνώμη σου δε διεφερε σε κατι απο τη δικη μου, απλως ησουν πιο αναλυτική. Αυτο με το ελλαδισταν το ανέφερα γιατι τυχαια στην τηλεοραση ειχα δει το ιδιο θεμα να αναλυεται και ολες οι "μορφωμενες" σκουπιδοτηλεπερσονες οταν το ακουσαν το καταδικασαν χωρις δευτερη, χωρις να ανοιξουν το μυαλο και να σκεφτουν και κατάλαβα οτι ειμαστε πίσω σε σκεψη.
Στεναχωριέμαι,όταν ο αυτοσαρκασμός μου γίνεται αντιληπτός ως ειρωνεία...γίνεται και πολύ συχνά γμτ...Θα πρέπει κάτι να κάνω γι'αυτό τελικά,ή απλά να αποδεχτώ ότι δεν μπορώ να αστειεύομαι πετυχημένα και να σταματήσω... :(@Ανώνυμε89,στην αρχή,σκέφτηκα να απαντήσω κάτω από το σχόλιό σου,καθώς όντως ήθελα να γράψω κάτι παραπάνω,συμφωνόντας σε γενικές γραμμές μαζί σου,αλλά μετά το ξεκίνησα από αλλού.Για να είμαι ειλικρινής,η τελευταία φράση μου βγήκε,καθώς σκεφτόμουν το πρωταγωνιστικό ζευγάρι των δημοσιογράφων στα βιβλία του Στίγκ Λάρσον.Θα ήθελα να μπορούσα να διαχειριστώ μια ερωτική σχέση με τον τρόπο που περιγράφεται στο βιβλίο...αληθινή αγάπη,φιλία,πάθος,νοιάξιμο,κατανόηση,απουσία ζήλιας και λοιπών δαιμόνων και όλα αυτά μέσα σε ένα πολιτισμένο πλαίσιο πολυγαμικότητας...αλλά... :)
Αα χαχαχ καταλαβα! Ε εχεις πολλες σκεψεις στο κεφαλι σου, και συλλογιστικη που δεν ξεκινα απο κάτι προφανες αρα θα κουραστείς να επεξηγεις λιγο περισσοτερο, για να μην γινονται παρεξηγήσεις!!!
Wow, Ανώνυμε89, το σχόλιό σου παίζει να είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν να διαβάσω..."Συλλογιστική που δεν ξεκινά από κάτι προφανές"...Πόσο μεγάλη αλήθεια...Μερικές φορές, γράφω τα μισά από όσα σκέφτομαι, χωρίς να κάνω-προφανώς,καλό ξεσκαρτάρισμα...Θα προσπαθήσω λοιπόν, να γλιτώσω τις"κακοτοπιές" σκεπτόμενη αυτήν ακριβώς τη φράση... Ευχαριστώ!
Αυτο το θεμα που θετεις δεν ειναι για να υπαρχει σε στηλη του ελλαδισταν γιατι δε θα παρεις πολλες σοβαρες απαντήσεις.... Εγω θα σου πω οτι εξαρταται απο τις συνθήκες του χωρισμου, δηλαδη ο χωρισμος να μην ηταν το αποτελεσμα της έλλειψης σεβασμού και επειτα η δευτερη προϋπόθεση ειναι η ωριμότητα και ενα υψηλοτερο επιπεδο συνείδησης. Αν αυτα τα έχετε και οι δυο γιατι όχι να μην μιλατε. Αν εκτιμας και αγαπας ουσιαστικα εναν ανθρωπο, δεν βλεπω το λογο να μην εχεις καμια επικοινωνια , και ας εχει σβησει ο ερωτας.
Εφόσον χωρίσατε έτσι, πιστεύω ότι αφού περάσει ένα σεβαστό διάστημα και βρείτε τους ρυθμούς σας εκτός σχέσης,δεν βρίσκω τον λόγο να μη βρίσκεστε για κανα καφέ, αλλά όχι ότι θα μιλάτε και για τα γκομενικά σας όμως.. :Ρ
Scroll to top icon