ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.6.2018 | 05:53

15χρονη με 18χρονο

Χτες, σε οικογενειακό τραπέζι συνάντησα τη μικρότερή μου ξαδέρφη(είναι 15). Καθήσαμε στην αυλή να πούμε τα νέα μας και μου είπε ότι έχει αγόρι και ότι είναι 18 ετών. Προσπάθησα να μη φανεί, αλλά η αλήθεια είναι ότι δε μου άρεσε καθόλου αυτή η διαφορά ηλικίας (αν και μάλλον φάνηκε γιατί γούρλωσα τα μάτια μου και έσπευσε να αλλάξει κουβέντα). Άλλο π.χ. 27 ετών με 30, άλλο 53 με 56, κι άλλο 15 με 18! Η μία πάει σχολείο κι ο άλλος είναι ενήλικας. Οκ, νεαρός ενήλικας αλλά πολλά δε μου πάνε καλά σε αυτή τη διαφορά. Τώρα σκέφτομαι μήπως θα έπρεπα να της είχα πει κάτι, δεν ξέρω τι αλλά κάτι.
10
 
 
 
 
σχόλια
Sceptical ,όσον αφορά την βιολογική ανάπτυξη των αγοριών, σε παραπέμπω στο σχόλιο που γράφω για την αναπαραγωγική ικανότητα των δύο φύλων. Επίσης, να σου θυμίσω ότι τα αγόρια από 12 χρονών αυνανίζονται 5 φορές την ημέρα, για να μην πούμε ότι τα παλιότερα χρόνια όλα τα αγόρια απο 12 χρονών πηγαίνανε σε πορνεία και έκαναν σεξ με γυναίκες στην ηλικία της μάνας τους(χωρίς να εννοώ σε καμία περίπτωση ότι ήταν σωστό αυτό!), κάτι που για τα κορίτσια ήταν αδιανόητο. Lumperjack, το παράδειγμα με την δουλειά το είπα γιατί προφανώς για να δουλέψει κάποιος πρέπει να είναι ψυχολογικά ώριμος. Και, επειδή πάω στοίχημα ότι και οι δύο είστε άντρες, δοκιμάστε να ρωτήσετε μια γυναίκα αν στα 12, στα 15 ή στα 18 αισθανόταν ψυχολογικά και σωματικά ώριμη.
Noμιζω οτι ξεφευγουμε πολυ απο το θεμα.Ναι τα αγορια αυνανιζονται απο νωρις αλλα πιο πολυ πειραματιζονται,δεν σημαινει οτι ειναι ετοιμα να κανουν σεξ απλα μαθαινουν καλυτερα το σωμα τους.Επισης γιαυτο που λες οτι πηγαινανε σε πορνεια 12 χρονων μου φαινεται αδιανοητο και αν πηγαινανε δεν πηγαινανε απο μονα τους γιατι νιωθαν ετοιμα αλλα τους ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ με το ζορι.Με την ιδια λογικη που λες ειναι λογικο και τα κοριτσια σε αλλες χωρες να γενανε απο τα 12 επειδη ειναι ετοιμη η βιολογικη αναπτυξη τους (που δεν ειναι για κανενα απο τα 2 φυλα στα 12).Το θεμα ειναι απλο και επιστημονικα εξηγημενο αλλα και εξω να το δεις κανει μπαμ,οτι οι γυναικες αναπτυσονται και ωριμαζουν σε μικροτερη ηλικια αποτι οι αντρες.
κυρά Φωτεινή και κάπου εδώ έρχομαι εγώ και σου χαλάω τη θεωρία .Και γω στα 12 κάπου τόσες φορές το έκανα αυτό :D και είμαι και κοπέλα :D. Δεν σχετίζονται ολα αυτά τόσο με την σωματική ωριμότητα όσο με την περιέργειά που αρχίζει και δημιουργείται σε αυτή την ηλικία η οποία σε παρακινεί να αρχισεις να ψαχνεις το σωμα σου λιγο παραπανω.Γενικα τα επιχειρήματα σου είναι λίγο άτοπα.Επισης η παιδική εργασία από πότε συνεπάγεται ψυχική ωριμοτητα; Τι φάση, έχεις υπόψιν σου ότι η παιδική εργασία είναι καταναγκαστικη και κανένα παιδί δεν την επιλέγει σε αυτή την ηλικία;Όπως και να χει είστε λίγο out of topic.Τρια χρόνια διαφορά δεν είναι καν διαφορά σε οποιαδήποτε ηλικία.Δεκαοχτω χρόνων μπορεί να είναι ακόμα μαθητης.Απο τη στιγμή που είναι μια καθόλα συναινετική σχέση, με σεβασμό και αγάπη κι απτους δύο που προβληματίζεσαι εξομολογουμενη;Αν ας πούμε αυτή ήταν 18 και αυτός 15;
Ο ενας ειναι ενηλικας και η αλλη 15 χρονων. Θα ηταν διαφορετικα αν αυτη ηταν π.χ. 17. Οπως καταλαβαινεις υπαρχει ενα θεμα. Απο κει και περα όντως οι γυναικες ωριμαζουν γρηγοροτερα τοσο σωματικα οσο και πνευματικα. Αυτο δεν ειναι αντικειμενο προς συζητηση, αλλα επιστημονικη αληθεια. Καλο ειναι οταν δεν εχουμε τις απαραιτητες γνωσεις να μην ειμαστε απολυτοι/ες. Ο γυναικειος εγκεφαλος εχει τη δυνατοτητα να αναπτυσσεται ακομα και 10 χρονια νωριτερα απο αυτον των ανδρων. Για παραδειγμα, ο ανθρωπινος εγκεφαλος καθως ωριμαζει αρχιζει να διαγραφει πληροφοριες τις οποιες ο ιδιος θεωρει οτι δε χρειαζεται. Στις γυναικες αυτη η διαδικασια μπορει να ξεκινησει ακομα και απο τα 10 ενω στους ανδρες αναμεσα στα 16 με 20. Case closed.
Τέτοιες επιστημονικές έρευνες βγαίνουν συνέχεια καινούργιες που αναιρούν τις παλιές. Όσον αφορά την σωματική ανάπτυξη, νόμιζω πως τα σπερματοζωάρια των αγοριών από 12-13 χρόνων είναι ώριμα να γονιμοποιήσουν, ενώ αντίθετα, τα ωάρια των κοριτσιών είναι ώριμα μετά τα 20 , για αυτό και όταν μια έφηβη γίνει μητέρα, το παιδί κάποιες φορές έχει προβλήματα υγείας. Τώρα, όσον αφορά την πνευματική ανάπτυξη, να σου θυμίσω ότι σε παλιότερες εποχές, τα αγόρια τα έστελναν για δουλειά από τα 12. Αρα, case is not closed , καθόλου, όμως.
Νομίζω ότι ο νόμος λέει ότι ένας ενήλικας και ένας ανήλικος επιτρέπεται να έχουν σεξουαλικές σχέσεις, αν είναι σύμφωνοι οι κηδεμόνες του ανήλικου, και φυσικά αν το θέλει και ο ίδιος ο ανήλικος. Όχι απλά 15 και 18 , ακόμα και 17 και 18 να είναι οι ηλικίες έτσι είναι τα πράγματα (και πολύ καλώς ισχύει αυτός ο νόμος, κατά την γνώμη μου!). Ρώτησε την αν το ξέρουν οι γονείς της. Αν δεν το ξέρουν, πες της να τους το πει αμέσως, αλλιώς θα τους το πεις εσύ, και αν δεν το πει, πραγματοποίησε την απειλή σου και πες τους το. Μπορεί τώρα η ξαδέρφη σου να θυμώσει, αλλά αργότερα θα σε ευγνωμονει. Δράσε αμέσως, πριν να είναι πολύ αργά!
Τρια χρονια διαφορας ειναι μια χαρα,σε αυτην την ηλικια οι κοπελες μεγαλουν γρηγορα και γινονται ολοκληρες γυναικες.Εχεις ενα δικιο οτι αυτη η διαφορα σε αυτες τις ηλικιες φαινεται καπως αλλα τι να κανεις,δεν μπορεις να το κρινεις αμα σε αυτους αρεσει και θελει ο ενας τον αλλον.
Αυτή η άποψη ότι τα κορίτσια μεγαλώνουν και ωριμάζουν πιο γρήγορα από τα αγόρια είναι μια μπούρδα και μισή! Σου το λέω εγώ που είμαι γυναίκα. Και πολλές φορές χρησιμοποιείται για δικαιολογήσει ενήλικες άντρες που κάνουν σεξ με έφηβες.
Εγω το ελω με βαση αυτα που βλεπω.Δεν ειναι τυχαιο οτι στις γυναικες σταμαει η αναπτυξη νωριτερα αποτι τους αντρες.Εγω παντως βλεπω κοριτσια που ειναι 15 να φαινονται για 17-18 και δεν το λεω επειδη βαφονται αλλα επειδη ειναι ανεπτυγμενε.Στηθος,σωμα,υψος ολα,ενω αγορια της ηλικιας τους να μοιαζουν ακομα με παιδακια.
Scroll to top icon