ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.6.2018 | 21:10

Από Ηλεκτρολόγους, Εμποροπλοιάρχων;

Είμαι φοιτητής στο 3ο έτος Ηλεκτρολόγων Πολυτεχνείου. Τα έχω βρει σκούρα με τη σχολή, δεν είναι αυτό που περίμενα. Είναι μόνο θεωρία και εγώ το έχω πολύ με τα πρακτικά. Αν δεν σκεφτόμουν τους γονείς μου θα την είχα αφήσει από πέρυσι, αλλά επειδή οι δικοί μου πέρασαν πολλά με την αδερφή μου, μου ήταν δύσκολο, μιας και έπαιρναν "χαρά" από την δική μου "επιτυχία". Σκέφτομαι να πάω σαν μηχανικός σε καράβια που έχει και γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση μιας και έχω χάσει ήδη 3 χρόνια. Από την άλλη το σκέφτομαι, να την παλέψω, μ'αρέσει δε μ'αρέσει, να την βγάλω έστω και ας κάτσω 7-8 χρόνια συνολικά. Είναι πολύ δύσκολη απόφαση και αυτό κυρίως γιατί πονάω τους δικούς μου, εμένα δε με φοβίζει τίποτα. Όλα τα σχόλια δεκτά και ευχαριστώ για το χρόνο σας!
2
 
 
 
 
σχόλια
Λοιπον μιας και ειμαι του επαγγέλματος και σπουδαζω μηχανικος στα καράβια, θα σου προτείνω εδω που εχεις φτασει να βγαλεις την ηλεκτρολογια και να πας μετα που παρεις το πτυχίο να βγάλεις την ειδικη αδεια ηλεκτρολογου Ε. Ν.! Η ζήτηση για ηλεκτρολογους είναι μεγαλη, σχεδον ιδια με εμας τους μηχανικούς, μονο που οι ηλεκτρολογοι εχουν πολυ λιγότερες ευθύνες με ελαχιστα λιγοτερα χρήματα απο τον γ'μηχανικο!Απλα να ξέρεις οτι οσοι λενε οτι ειναι δύσκολα στα καράβια, δεν το λενε απο την φαντασια τους... Και δεν ειναι μονο για τους εξω αλλα κυρίως για τους μεσα... Δεν υπάρχουν ωράρια, δεν υπαρχει υπνος μερικά βράδια, μερικες φορες ουτε αργιες και σκ, και ο κλάδος που θες εχει πολυ δυσκολες συνθήκες δουλειάς που θα χρειάζεται να δουλευεις σε 50 και 60 βαθμους για ωρες... Μιλάω τωρα για πλοια που εχουν το χρημα... Μπορεις και τα πιο light ακτοπλοϊκά (αν δεις μισθο σφυριξε μου) ή κρουαζιεροπλοια που και εκει εχει μεγαλη ζήτηση αλλα χαμηλοτερους μισθούς!
Σκέψου λίγο τι πέρασες για να μπεις στη σχολή.. Δεν. Είναι εύκολο πράγμα. Κουραστηκες, διάβασες.. Αν δεν είσαι σίγουρος για το επόμενο σου βήμα μη τη παρατήσεις τη σχολή. Εγώ θα πρότεινα να βάλεις τα δυνατά σου να τη τελειώνεις να έχεις τουλάχιστον κάποιο εφόδιο και μετά κάνε ότι θέλεις. Από σένα εξαρτάται. Απλά στη παρούσα φάση όχι επιπολαιοτητες.
Scroll to top icon