ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.6.2018 | 21:05

απλά ήθελα να το πω

Πολλοί άνθρωποι έχουν πικρή πλάκα.Ενώ στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία διάθεση να βοηθήσουν τους άλλους ή να τους υποστηρίξουν ή έστω να πουν μια καλή κουβέντα, έχει πλάκα το ότι υποκρίνονται ότι είναι από αυτούς που τάχα προτείνουν ''λύσεις''.Δηλαδή βγάζουν συμπεράσματα για τους άλλους του τύπου: Θέλουν και είναι μόνοι τους.Θέλουν να γκρινιάζουν αλλά δεν κάνουν κάτι να αλλάξουν αυτό που ζουν. (λες και ξέρουν αν αυτοί που ζουν κάτι που δεν θέλουν, κάνουν ή όχι κάτι για να αλλάξουν ό,τι δεν θέλουν, αλλά εκεί να την πετάξουν την κακία τους)'Η λένε: αν δεν έχεις φίλους, κάνε.Αν δεν έχεις σχέση, κάνε.Δεν έχεις αυτό; Κάντο, βρες το, πάρτο, εγώ μπορώ και το κάνω, κάντο κι εσύ.Και πάντα αυτοί οι άνθρωποι είναι όσοι και όσες δεν έχουν βοηθήσει ούτε μία φορά κάποιον που βρέθηκε στην ανάγκη τους.Ούτε μία φορά.Έχω αρκετά παραδείγματα γνωστών μου και δε μιλάω μόνο για πράγματα που συνέβησαν σε μένα αλλά και σε άλλους.Τουλάχιστον είναι ένα τρισεκατομμύριο φορές καλύτεροι όσοι αδιαφορούν ψυχρά παρά όσοι δήθεν ''συμβουλεύουν''.Δήθεν ''συμβουλεύουν'' τους μόνους να μην είναι μόνοι αλλά δεν έχουν προσεγγίσει οι ίδιοι ούτε μία φορά κάποια ή κάποιον.Δεν δίνουν του αγγέλου τους νερό και μιλάνε κι από πάνω.
7
 
 
 
 
σχόλια
Νύχτα. Ζώο του δάσους ακίνητο στο οδόστρωμα, μαγνητισμένο από τα φωτα του τεραστιου φορτηγού που ερχεται καταπάνω του.Από το αντιθετο ρεύμα, οδηγός που βλέπει το περιστατικό πατάει την κόρνα για να ξυπνήσει το ζωάκι. Παρατεταμένα. Η κόρνα στριγκή, διαπεραστική, αφόρητα ενοχλητική στο σκηνικό.Και κάποιος που περνάει τυχαια από το περιστατικό αυτό γκρινιάζει για την ηχορρύπανση σε νυχτερινές ώρες.
Ωραίο σενάριο για πεντάλεπτη μικρού μήκους.Τώρα όσον αφορά την πραγματική ζωή, προσωπικά θα ήμουν αυτός που θα προσπαθούσε να σώσει το ζωάκι ακόμα και μπαίνοντας μπροστά από το αυτοκίνητο που θα ερχόταν καταπάνω του.Το έχω κάνει κάποιες φορές στο δρόμο, κυρίως με γάτες.Επίσης αν οδηγούσα, σίγουρα θα ήμουν αυτός που θα πάταγε την κόρνα.
Μικρό ζωάκι που κάθεται δίπλα σε κλουβί. Όλα τα άλλα ζώα του λένε να μπει μέσα στο κλουβί. Γιατί αυτό είναι το σωστό.Τελικά μπαίνει.Μεγαλώνει μέσα στο κλουβί.Γίνεται μεγάλο ζώο.Και πλέον βλέπει τα άλλα ζώα έξω από το κλουβί να το πλησιάζουν και να του λένε: Μα γιατί δε βγαίνεις απ' το κλουβί; Τα κάγκελα σε εμποδίζουν, δε το βλέπεις;Κι εκείνο τους απαντά: Σας ευχαριστώ για την επισήμανση, μήπως θα ήταν προτιμότερο να με βοηθήσετε να ανοίξω την πόρτα του κλουβιού ή να μου την ανοίξετε εσείς;Ή να με βοηθήσετε να σπάσουμε τα κάγκελα;Τότε εκείνα αποκρίνονται απομακρυνόμενα από το κλουβί: Μα τι παράλογα πράγματα είναι αυτά που μας λες; Η θέση σου είναι στο κλουβί. Άκου να βγεις έξω, τι παράλογες απαιτήσεις είναι αυτές; Μέσα στο κλουβί δε μεγάλωσες; Τι θες να βγεις τώρα; Καληνύχτα, πέσε κοιμήσου στο κλουβί σου, διώξε τις σκέψεις μακριά και θα περάσουμε να σε δούμε πάλι σύντομα.
Ο μοναδικός (anaptiras) που κατάλαβε τι θέλει να πει το σχόλιο και το νόημά του.Οι υπόλοιποι έκαναν αυτό που κάνει η πλειοψηφία. Ανήγαγαν το νόημα της εξομολόγησης σε προσωπικό δήθεν θέμα του ατόμου που έκανε την εξομολόγηση κι έκαναν αυτό που κατά πάσα πιθανότητα κάνουν και στη ζωή τους.Λόγια, ''νουθετήσεις'', ''συμβουλές'' και καμία διάθεση για κάτι χειροπιαστό, έμπρακτο.Φυσικά κανένας δεν είναι υποχρεωμένος για κάτι χειροπιαστό ή έμπρακτο.Ας μην το παίζουν συμβουλάτορες όμως, αυτό ήταν το point της εξομολόγησης.
Η αντίδρασή σου θυμίζει αντίδραση ανθρώπου που δεν θέλει να βοηθηθεί. Σου δείχνουν το δάσος και κοιτάς το δάχτυλο. Ο καθένας έχει το στυλ του στις συμβουλές είτε έχει προσωπική εμπειρία πάνω στο πρόβλημά σου είτε όχι.Οι έξυπνοι άνθρωποι, που τους αρέσει να επεξεργάζονται τα πάντα, μπορούν να πάρουν τροφή για σκέψη ακόμα κι από μια μονολεκτική απάντηση ή μια ειρωνική φράση. Οι υπόλοιποι θα χαλιούνται επειδή δεν άκουσαν αυτό που θέλουν με τον τρόπο που θέλουν.
Scroll to top icon