ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.6.2018 | 00:20

Δεν θέλει θρησκευτικό γάμο

Καλησπέρα σε όλους! Θέλω τη γνώμη σας σε ένα θέμα που αρχίζει να με αγχώνει μιας κ γίνονται συζητήσεις με τον εδώ και τρία χρόνια σύντροφο μου. Αν και η οικογένεια του πιστεύει κ είναι ορθόδοξοι και ο ίδιος είναι βαπτισμένος, εκείνος δεν πιστεύει. Έχει παντρευτεί ήδη μια φορά με πολιτικό και έχει ένα κοριτσάκι από τον προηγούμενο γάμο του το όποιο δεν το έχει βαπτίσει. Εγώ πιστεύω με τον τρόπο μου, δεν είμαι πολύ της εκκλησίας, αλλά θα ήθελα θρησκευτικό σε ένα εξωκλήσι και τα παιδιά μου να τα βαφτίσω. Εκείνος όσες φορές αναφέραμε το θέμα μεταξει μας αντέδρασε αρνητικά. Καμία φορά το σκέφτομαι και λέω εντάξει και τι εδώ θα τα χαλάσουμε; Αγαπιόμαστε πολύ και η σχέση μας είναι υπέροχη. Και εκεί έρχονται τα αλλά. Οι γονείς μου είναι ανένδοτοι. Θέλουν θρησκευτικό, θέλουν να με δούνε νυφούλα να βγαίνω από εκκλησία και μου λένε ότι γιαυτους αν παντρευτώ με πολιτικό θα είναι μεγάλη απογοήτευση. Κι εγώ τους καταλαβαίνω, απλά τι να κάνω σε αυτή την περίπτωση; Να του βάλω το μαχαίρι στο λαιμό; Θα ήθελα να σεβαστεί ότι εγώ πιστεύω κ έχω μια οικογένεια που πιστεύει επίσης. Από την άλλη το ίδιο ισχύει κ για μένα προς αυτόν. Εσείς τι πιστεύετε;
9
 
 
 
 
σχόλια
Λοιπόν, έχω αρχίσει να παρατηρώ και στον περίγυρό μου άθεους ή δήθεν αγνωστικιστές, να είναι τόσο απόλυτοι, που τελικά τύφλα να'χουν οι πιο φανατίλες τζιχαντιστές. Επίσης, με ενοχλεί πολύ η απροκάλυπτη τάση τους να ειρωνεύονται και να χλευάζουν οποιονδήποτε πιστεύει κάπου, ή ο,τιδήποτε αφορά πίστη.Δεν ξέρω, αλλά για μένα το θέμα της πνευματικότητας είναι σημαντικό, αφορά προσωπικό σύστημα αξιών και θα έπρεπε να είναι σεβαστό από όλους, εφόσον δεν εξαναγκάζεις κανέναν να ασπαστεί τα πιστεύω σου. Μην τα μπλέκετε όλα με άτεγκτες θρησκείες και δόγματα, ένας σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί μια χαρά να πιστέυει σε ένα πνευματικό σύστημα αξιών ή σε μια Ανώτερη Δύναμη, χωρίς να είναι έτοιμος να γίνει πειθήνιο πρόβατο ή να ζωστεί εκρηκτικά.Τέλοσπάντων, το κούρασα, αλλά με αφορμή την εξομολόγηση, μου βγήκε τνα τα πω.Εξομολογούμενη, συναντηθείτε στη μέση. Πρότεινε ξανά να κάνετε και τα δύο, ως τη μόνη δίκαιη λύση. Με τον πολιτικό σέβεσαι αυτόν, αλλά αυτός δε σέβεται τη δική σου επιθυμία (αφήνω στην άκρη την οικογένεια, εσύ μετράς εδώ). Και πες του ως επιχείρημα, ότι αφού δεν πιστεύει, τι τον πειράζει; Ας μην πιστεύει, ας το κάνει για εσένα και ως έθιμο. Εκτός, αν το θέμα είναι ότι τσιγκουνεύεται τα έξοδα (και για το γάμο και μελλοντικές βαφτίσεις) και έχει βρει την εύκολη λύση.
Συμφωνώ με όλα όσα είπες. Έτσι ακριβώς σκέφτομαι κ εγώ! Θα κάνω ξανά αυτή τη συζήτηση αν κ το επειχηρημα το έχω αναφέρει κ μου είπε ότι το θεωρεί κοροϊδία προς σε αυτούς που πιστεύουν να πάει κ να κάνει θρησκευτικό. Όντως όμως είναι μια δίκαιη λύση να κάνουμε και τα δυο!
Καλή επιτυχία εύχομαι, να πάνε όλα καλά, να μπορέσουν να είναι και οι δυο πλευρές ευχαριστημένες και να ζήσετε ευτυχισμένοι!Αφήνοντας στην άκρη υπέρβολές του δήθεν μοντέρνου λάιφστάιλ, ή πανάκριβα κιτς σκηνικά, ο (συνειδητοποιημένος)γάμος είναι εξαιρετικά σημαντικό γεγονός στη ζωή, γι'αυτό αναδεικνύεται μέσα από έθιμα, τελετουργικά και γιορτές.
Δεν έχει κανένα ο λόγο να κάνει εκείνος το χατήρι στην οικογένειά σου. Ούτε εσύ έχεις καμιά δουλειά να τον πιέσεις για κάτι που θέλει η οικογένειά σου. Εσείς θα γίνετε οικογένεια πρωτίστως. Αν λοιπόν θεωρείς ότι αυτή η σχέση σε κάνει ευτυχισμένη και ότι έχεις βρει τον άνθρωπό σου, πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι είναι πιο σημαντικό για σένα: ο άνθρωπός σου ή να βάλεις τικ στα κουτάκια των γονιών σου. Εσύ θα παντρευτείς μαζί του, όχι οι γονείς σου με εκείνον. Βάλε από τώρα όρια στους γονείς σου, όπως θα πρέπει να βάλει και εκείνος όρια στους δικούς του, γιατί αν δε γίνει αυτό, θα έχουν τον αμάζευτο και θα κάνουν τη ζωή σας μαρτύριο.
Πιστεύω οτι κανενός η οικογενεια δεν πρεπει να αποτελει κριτηριο επιλογής. Επίσης πιστευω ότι αν οι δυο σας δεν καταφερετε να συννενοηθείτε σε αυτο το απλό σχετικά ζήτημα, ο γαμος σας θα ειναι δυστυχισμένος στο μέλλον, όταν προκύψει κατι πραγματικά ουσιαστικό.
Να σου πω την αλήθεια το έχω σκεφτεί. Στη σχέση μας γενικά είναι εδώ και τρία χρόνια όλα πολύ καλά! Απλά είναι άθεος. Πρωτη φορά μου έτυχε κ επειδή το πάμε σοβαρά είναι θέμα αλλιώς δεν θα με ενδιέφερε τόσο.
Δεν είναι ισχυρό επιχείρημα το ότι το θέλει και η οικογένεια σου. Εσύ το θέλεις και πρέπει να του το κάνεις σαφές. Αν είστε όντως αγαπημένο ζευγάρι, όπως λες, οφείλει να το σεβαστεί και να το λάβει υπόψη στην τελική απόφαση που θα πάρετε από κοινού.
Scroll to top icon