ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.6.2018 | 19:02

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΕΞΟΔΟΥΣ

Πολλή κατήφεια στον πλανήτη Γη.Βγαίνω καθημερινά για δουλειά, έξι παρατέταρτο το πρωί φεύγω από το σπίτι.Γυρνάω μεσημέρι σπίτι, τρώω, ιντερνετιάζομαι και ξαναβγαίνω.Πνίγομαι μέσα στο σπίτι.Λοιπόν, μπαίνω στα μέσα μαζικής μεταφοράς και παίζει να είμαστε τρία άτομα σε όλο το όχημα που να μην κοιτάμε το κινητό μας.Ειδικά χτες βράδυ στο βραδινό τραμ που πήρα από το Σύνταγμα γυρνώντας από προβολή ταινίας ημουν ο μοναδικός που δεν κοίταζα το κινητό μου.Αλλά γενικά και μέσα στην πόλη που τριγυρνάω σε διάφορα καλλιτεχνικά γεγονότα δεν γνωρίζω κανέναν.Σπάνια θα πλησιαστούν οι άνθρωποι.Τόσο που βγαίνω έξω και πηγαίνω σε τόσα φεστιβάλ , έχω γυρίσει όλες τις γωνιές της πόλης, παίζει να μ' έχουν δει όλοι και δεν ξέρω κανέναν.Κάποιος θα πίστευε ότι τόσο που βγαίνω έχω γνωρίσει όλο τον κόσμο.Κι όμως...Δεν ξέρω κανέναν. Ή μάλλον ξέρω άλλο ένα άτομο που γνώρισα σε κάτι προβολές, τον Τ. τον οποίο τον έχασα όμως κι αυτόν τον τελευταίο καιρό, δεν έρχεται κι αυτός πλέον στις προβολές.Αλλά καταλαβαίνω γιατί η πλειοψηφία των ανθρώπων θεωρεί πανεύκολο το να γνωρίσεις ανθρώπους. Επειδή έχουν ήδη παρέες, γι' αυτό το θεωρούν εύκολο.Αλλά ακούω και διαβάζω που λένε κάποιοι ότι δε βγαίνουν συχνά. Κάθονται σπίτια τους.Αυτό είναι το θέμα. Έχουν ήδη παρέες, οπότε δεν τους νοιάζει. Όλο και κάποιος θα περάσει από το σπίτι τους ή θα πάνε αυτοί στο δικό του. Έτσι είναι οι φιλίες.Αλλά για να γνωρίσεις ανθρώπους, ειδικά αυτή την εποχή είναι πολύ δύσκολο.Ο καθένας με την παρέα του και μακριά από τους άλλους.Δυστυχώς έχει πέσει η πόλη.
6
 
 
 
 
σχόλια
Έχεις τόσο δίκιο... Δυστυχώς.Αλλά ακόμα και όταν δεν έχουν τα κινητα, πάλι όλοι έχουν ξεχάσει να μιλάνε.. Πχ είχα πάει σε έναν γιατρο, καθόμασταν περίπου 6 άνθρωποι έξω και απλα κοιταζομασταν. Θα ήταν τόσο ωραία αν γνωριζόμασταν και μιλούσαμε για κάτι. Πραγματικά θαυμάζω τους ανθρώπους που είναι τοσο εξωστρεφής και πιάνουν κουβέντα με τον οποιοδήποτε. Βέβαια αυτοί οι άνθρωποι είναι συνήθως μεγάλης ηλικίας. Αλλά για να λέμε και του στρατού το δίκιο, στις μέρες μας είναι και επικίνδυνες οι γνωριμίες με τον οποιοδήποτε.:(
Κι εγώ πχ που μπορεί να πιάσω κουβέντα με τον οποιοδήποτε,όταν βρίσκω συνέχεια τοίχο,λογικό είναι να μαζεύομαι και να το σκεφτώ πια δυο και τρεις φορές να μιλήσω.Για τους μεγάλους ανθρώπους ισχύει,ότι είναι αυτοί που θα μιλήσουν πιο εύκολα,προφανώς γιατί νιώθουν μοναξιά και έχουν μεγάλη ανάγκη για επικοινωνία, να μιλήσουν με έναν άνθρωπο,ακόμα και για να ρωτήσουν την ημερομηνία λήξης για το γάλα στο σούπερμαρκετ.Έίναι βέβαια και ο φόβος,όπως λες αλλά τι να το κάνεις;Μερικοί από αυτούς που γνώριζα καλά με πλήγωσαν περισσότερο.
Κι εγώ που ήμουν πάντα κοινωνικό άτομο και γνώριζα εύκολα κόσμο,παρατηρώ μια γενικότερη δυσκολία ως προς αυτό τελευταία.Σε όσους αγνώστους προσπάθησα να μιλήσω ή απαντούσαν μονολεκτικά και μετά δεν συνέχιζαν την κουβέντα,ή με γείωναν του τύπου "φεύγω,δουλειά" ή με κοιτούσαν σαν να είμαι εξωγήινος.Ως ένα σημείο βέβαια μπορεί να πέσεις κ στην περίπτωση που ο άλλος είναι κουρασμένος γυρνώντας από τη δουλειά πχ στο λεωφορείο ή να είναι γενικά εσωστρεφής ή να νομίζει ότι του την πέφτεις είτε χίλια δύο,αλλά ίσως είναι και σημάδι των καιρών το ότι οι άνθρωποι κλείνονται στο καβούκι τους και δεν αφήνονται εύκολα να γνωριστούν με κάποιον άλλον.
Δυστυχως οντως οι παρεες δεν ερχονται ουρανοκατεβατες.Χρειαζονται προσπαθεια.Απο τη στιγμη που βγαινεις και εχεις μια σχετικη ανεση ,θα σου προτεινα να πλησιασεις απο μονος/η σου ατομα.Εστω απο ενα σε καθε εκδηλωση.Παντως κι εγω αυτο αναρωτιεμαι τον τελευταιο καιρο.Ποτε θα αρχισουμε να βγαινουμε απο την comfort zone,μπας και γνωρισουμε και κανεναν ανθρωπο.Και για να κλεισω,εχω παρατηρησει ,πως θεωρειται "καπως" πλεον το να ψαχνεις νεα ατομα για να κανεις παρεα.Ο χρονος θα δειξει ομως....Σου ευχομαι τα καλυτερα!https://www.youtube.com/watch?v=zpcgL7DaTI0 (ταιριαζει στην περιπτωση μας)
Και για να κλεισω,εχω παρατηρησει ,πως θεωρειται "καπως" πλεον το να ψαχνεις νεα ατομα για να κανεις παρεα. Πηγή: www.lifo.grΠόσο αληθινή αυτή η φράση σου. Ισχύει τόσο πολύ.Σου αντεύχομαι τα καλύτερα! Πολύ ωραίο σχόλιο.
Εντάξει οκ, μαζί σας, σύγχρονη κοινωνία, αποξένωση, αλλοτρίωση και άλλα τσιτάτα εκθέσεων Πανελληνίων, ισχύουν ως ένα βαθμό.Αλλά αυτό με τα ΜΜΜ και τον "κόσμο που κοιτάει το κινητό του".. δηλαδή τι ήθελες να κάνει;Τι κάναμε πριν έρθουν τα smartphone και το mobile internet;Όλοι κάπως κοιτάζαμε να αποφύγουμε την οπτική επαφή μεταξύ μας και να αντιμετωπίσουμε κάπως την απόλυτη παραβίαση και ανυπαρξία του λεγόμενου "personal space" στα ΜΜΜ.Οι τυχεροί που πιάναν θέση με παράθυρο, κοιτούσαν απ'έξω. Άλλοι τυχεροί μπαίναν με παρέα ήδη. Οι υπόλοιποι απλώς δεν την παλεύανε.Άσε που βαριέσαι φριχτά μέχρι να φτάσεις, είτε μέχρι να ξεκινήσει ο οδηγός, είτε με τις στάσεις κλπ. Με το κινητό κάπως χαζοαπασχολείσαι.Κι αν είσαι και γυναίκα, κάπως καταφέρνεις να αποφύγεις τον κάθε ανώμαλο που πάει να σου την πέσει.Σοβαρά δηλαδή, όσοι παραπονιέστε. τα λεωφορεία περιμένατε για να συνάψετε σχέσεις ζωής και να βρείτε παρεάκια βγαλμένα από σήριαλ;
Scroll to top icon