Χωρίς τέλος η περιπέτεια των παιδιών στην Ταϊλάνδη - Μπορεί να μείνουν στη σπηλιά για μήνες

Χωρίς τέλος η περιπέτεια των παιδιών στην Ταϊλάνδη - Μπορεί να μείνουν στη σπηλιά για μήνες Facebook Twitter
EPA
1

Τα 12 αγόρια με τον προπονητή τους που παγιδεύτηκαν στο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη και εντοπίστηκαν χθες από τις ομάδες διάσωσης, μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν για μήνες μέχρι να καταφέρουν οι αρχές να τα απεγκλωβίσουν.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο στρατός της Ταϊλάνδης «τα αγόρια που είναι παγιδευμένα στη σπηλιά θα πρέπει είτε να μάθουν κατάδυση είτε να περιμένουν για μήνες έως ότου τα νερά από τις πλημμύρες υποχωρήσουν».

Τα παιδιά θα εφοδιαστούν με τρόφιμα που θα μπορούσαν να διαρκέσουν τουλάχιστον τέσσερις μήνες, σύμφωνα με το στρατό.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, υπάρχουν φόβοι ότι οι συνθήκες άμεσης μετακίνησής τους είναι πολύ επικίνδυνες και έτσι στέλνουν προμήθειες φαγητού που θα μπορέσουν να διαρκέσουν μέχρι και τέσσερις μήνες, μέχρι να τελειώσει η περίοδος των μουσώνων και τα νερά υποχωρήσουν έτσι ώστε να υπάρχουν ασφαλέστερες συνθήκες διάσωσής τους.

Χωρίς τέλος η περιπέτεια των παιδιών στην Ταϊλάνδη - Μπορεί να μείνουν στη σπηλιά για μήνες Facebook Twitter
EPA

Ταυτόχρονα γίνονται προσπάθειες να εγκατασταθεί τηλεφωνική γραμμή προκειμένου οι γονείς των παιδιών να καταφέρουν να επικοινωνήσουν μαζί τους, όπως ανέφερε ο κυβερνήτης της Τσιανγκ Ράι.

Δύτες θα παραμείνουν με τα παιδιά ενώ περιμένουν για τον απεγκλωβισμό τους, ενώ παράλληλα θα τους εκπαιδεύσουν να χρησιμοποιούν εξοπλισμό κατάδυσης.

Χθες δύο δύτες των ειδικών δυνάμεων της Ταϊλάνδης εντόπισαν την ομάδα των παιδιών και τον προπονητή τους να έχουν βρει καταφύγιο από τα νερά, σε ένα υπερυψωμένο σημείο μέσα στο σπήλαιο. 

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, έχουν ήδη σταλεί γιατροί μέσα στο σπήλαιο για να εξετάσουν τα παιδιά.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Ευτυχώς που τα παιδάκια είναι σώα.Για τους γονείς τους και τους υπόλοιπους ενηλίκους είναι ένα μαρτύριο, τους καταλαβαίνω απόλυτα. Αλλά όταν επιχειρώ να έρθω στην θέση των παιδιών, το βλέπω σαν μια μοναδική περιπέτεια, τώρα που είναι πλέον στα χέρια έμπειρων ανθρώπων. Θα αποκομίσουν πολύτιμη πείρα και δεξιότητες αυτούς τους 3-4 μήνες που θα μείνουν και θα εκπαιδευτούν μέσα στην σπηλιά. Είναι ιστορία για ταινία.