ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.7.2018 | 17:01

Με αρέσει...

"Με αρέσει να είμαι μοναχός αχ με τσι πολλους δεν κανωω . "Με αντιπροσωπεύει το παραπανω στιχακιΠρος τα κορίτσια θα κανατε σχεση με εναν που του αρεσει να ειναι μοναχικος , τα σουξου μουξου μανταλακια να μην του αρεσουν και να μην εχει φίλους. ;;; Κωστης 38
12
 
 
 
 
σχόλια
Εξομολογούμενε, κάποιος που είναι μοναχικός είναι πολύ δύσκολο να βρει κοπέλα για σχέση και γενικά ανθρώπους να τον αποδεχτούν.Ίσως συμβεί κάποια στιγμή αλλά θέλει πολύ χρόνο.Κι αυτό οφείλεται στην ίδια τη φύση του μοναχικού ανθρώπου.Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν έννοιες και καταστάσεις.Δηλαδή χαρακτηρίζονται ως μοναχικοί άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα τι θα πει πραγματική μοναξιά, αυτούς που εγώ αποκαλώ <<περιστασιακούς μοναχικούς>> ή <<μοναχικούς του σαββατοκύριακου>>.Δηλαδή σε φάση: << γαμώτο, είχα ντυθεί να βγω και τελευταία στιγμή η κολλητή μου, μού το ακύρωσε και τι κρίμα, είμαι μόνη, ααααχ, δεν έχω κανέναν να με καταλαβαίνει, πνίγομαι...>> κτλ... Και την άλλη μέρα όλα μέλι-γάλα.Ή όσον αφορά τους άντρες η φάση: << είμαι μόνος, έχω κολλήσει σε πολλές γυναίκες τις τελευταίες τρεις μέρες που έχω πάρει σβάρνα τα μαγαζιά και καμία δεν με θέλει>> και τέτοια. Ή << μου ακύρωσε ο κολλητός μου τη συναυλία, έχω άλλους δύο φίλους αλλά τους βαριέμαι, τι κρίμα που είμαι μόνος>>.Κάτι τέτοια άκυρα συμπεράσματα βγάζουν πολλοί άνθρωποι και νομίζουν πως έχουν ιδέα περί μοναξιάς ενώ δεν πλησιάζουν καν στο τι εστί αληθινή μοναξιά.Κι επίσης οι μοναχικοί άνθρωποι δεν θα τους απασχολούσε το να αναζητήσουν κάποιο άτομο για σχέση ούτε θα προσέγγιζαν άλλους και άλλες χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τη μοναξιά τους για να κάνουν σχέση.Γιατί το να φτάσει κάποιος να θεωρεί τον εαυτό του μοναχικό σημαίνει πως η ζωή του έχει περάσει διάφορα στάδια, έχει δει κι έχει κατανοήσει σε βάθος το πώς μπορεί να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους γύρω του, ξέρει από πριν λόγω εμπειρίας και καταβύθισης στη μοναξιά του με την πάροδο των χρόνων τι θα του αρνηθούν οι άλλοι, τι θα δεχτούν από αυτόν και τι θα απορρίψουν κι έτσι σταματά συνειδητά να προσπαθεί να ζητάει πράγματα από τους άλλους τα οποία δεν είναι εφικτά (π.χ. έρωτας) και συμφιλιώνεται (ή τουλάχιστον παλεύει να συμφιλιωθεί) με τη μοναχική ζωή του.τα σουξου μουξου μανταλακια να μην του αρεσουν Πηγή: www.lifo.grΔεν ξέρω τι εννοείς ακριβώς με την παραπάνω φράση σου. Όπως και να 'χει, σου εύχομαι να βρεις την κοπέλα που ψάχνεις (αν ψάχνεις). Καλή τύχη.
Τύχαιε από εμάς που δεν έχουμε βιώσει την πραγματική μοναξια , πολλοί έχουμε νιώσει όντως μόνοι. Η μοναξιά κάτα την ταπεινη μου αποψεις εχει δύο διαστάσεις. Ειναι η κατάσταση ή συναισθημα. Η κατασταση εννοείται ότι ειναι το πιο δυσκολο, αλλα και το συναισθημα μπορεί να ειναι εντονο αν και παρωδικο. Αυτα χωρις εννοείται να θελω να μειώσω την δικη σου εμπερια, απλα κουβεντα να γινεται ...!
Αρα μιλάμε για μοναξιά και μοναχικότητα. Με τις όποιες παραμέτρους και δυνατότητες επιλογης που εχει η καθεμία. Εχω την εντύπωση ότι η εξομολόγηση αναφέρεται στη μοναχικότητα.
Είμαι και γω αρκετά μοναχική ως κοπέλα αλλά όχι στο πολύ ακραίο να μη μιλώ με ανθρώπους. Μοναχική με την έννοια προτιμώ πχ να δω μια ταινία στο σπίτι το βράδυ παρά να πάω σε κλαμπ. Μοναχική επίσης με την έννοια ότι περνάω μόνη μου καλά ψυχαγωγώντας τον εαυτό μου με διάφορα χόμπι. Φίλοι για μένα δεν υπάρχουν γιατί ο πραγματικός φίλος χαίρεται με τη χαρά σου και λυπάται με τη λύπη σου. Και αν υπάρξουν να είναι λίγοι και καλοί, αλλά και πάλι να μη λέει κανείς τα εσώψυχά του.
Αν δεν πεις τα εσώψυχά σου στο φίλο, σε ποιον θα τα πεις; Ειναι αλλο εχω λίγους φίλους και καλούς κι αλλο δεν εχω κανένα! Αν δεν εμπιστευτώ το φίλο, δεν θα εμπιστευτω τη σχέση και τελικά κανένα! Να είμαστε επιφυλακτικοί, δεν αντιλέγω, αλλά τα άκρα δεν βοήθησαν ποτέ κανένα. Και, τελικά, είναι ζωή χωρίς κανενα συναίσθημα; Όσο μοναχικοί ή μονοχνωτοι κι αν γινόμαστε με τα χρόνια, το να μην υπάρχει κανένας να εκφραστώ ειναι ενα θέμα. Κι επειδή πάντα βάζω τον άνθρωπο στο κέντρο της σκέψης μου, θεωρώ ότι πολλες φορές οι άνθρωποι έχουμε ευθύνη για τις επιλογές μας και τη ζωή μας. Και πρώτιστα εγώ!
Επειδή προδόθηκα από ανθρώπους και πληγώθηκα ενώ εμπιστεύτηκα και ήταν και συγγενείς με πρόσωπο αγγελικό άστο...Καλύτερα να τα πει κανείς στη γάτα ή στο σκύλο του παρά σε ''φίλους''. Οι γονείς είναι οι μόνοι που δεν σε προδίδουν. Θα θελα να ζούσε ο μπαμπάς μου τώρα και να του άνοιγα τη καρδιά μου.
Φαντάσου να εχεις προδοθει και απο γονείς! Επειδή ο καθένας κουβαλά τα βιώματά του, είναι κακο να γινόμαστε απόλυτοι. Πάντα υπάρχουν άνθρωποι που αξίζουν. Ειναι και λίγο θεμα τυχης να τους συναντήσουμε. ΥΓ: Αν μπορούσε να σβηστεί η προηγούμενη ανολοκλήρωτη απάντηση μου...
Scroll to top icon