ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.7.2018 | 21:10

Πρόβλημα?

Είμαι με μια κοπέλα εδώ και κάποιους μήνες, που μένει με τους γονείς της, δουλεύει εδώ και πολλά χρόνια σαν σκυλί και βλέπω ότι στηρίζει οικονομικά τους γονείς της. Βλέπω ότι στερείται πολλά τόσο από προσωπικά έξοδα όσο και από διασκέδαση και δεν έχει πάει ποτέ διακοπές για να τους βοηθήσει. Δεν λέω, είναι προς τιμή της αυτό αλλά από την άλλη με εκνευρίζει γιατί νιώθω ότι την εκμεταλλευονται. Την βλέπουν να ταλαιπωρειται με λεωφορεία για να πάει στη δουλειά κάνοντας 2 ώρες για να φτάσει και δεν μπορεί να πάρει έστω ένα φτηνό αμάξι επειδή τους βοηθά οικονομικά. Μετά από ένα χρόνο μου είπε οτι ο πατέρας της,την πήρε ένα φτηνό μεταχειτισμενο αμάξι και αυτό με δανεικά από άλλους καθώς και δικά της λεφτά. Βλέπω αυτή την κατάσταση και μου έρχονται διάφορες σκέψεις...αν αύριο μεθαύριο μείνουμε μαζί και κάνουμε οικογένεια και βλέπει ότι οι γονείς της έχουν οικονομικα προβλήματα θα θέλει να τους βοηθάει στερωντας πράγματα σε εμάς? Το λέω αυτό γιατί δεν βλέπω να την πειράζει αυτή η κατάσταση και θεωρεί υποχρέωση της να τους βοηθάει. Δεν γουστάρω αύριο μεθαύριο να δείνω δανεικά στον πεθερο. Θεωρώ ότι οι γονείς πρέπει να βοηθούν τα παιδιά και οχι να τους γίνονται βάρος.
12
 
 
 
 
σχόλια
Έχεις δίπλα σου έναν πολύ αξιόλογο άνθρωπο ο οποίος αν συνεχίσετε μαζί θα φροντίσει και με το παραπάνω την οικογένεια που θα κάνετε γιατί έχει συνείδηση. Θα έπρεπε να θαυμάζεις το μεγαλείο ψυχής της κοπέλας σου... Αν ξέρεις ότι οι γονείς της απαιτούν χρήματα εξήγησε της ότι την εκμεταλλεύονται, αν άτομα τα προσφέρει από καλοσύνη καλά κάνει. Μην ανησυχείς μια τέτοια γυναίκα δεν πρόκειται να αφήσει την οικογένεια που θα φτιάξει και τα παιδιά της να περάσουν άσχημα όσο περνά από το χέρι της. Η δική σου στάση με προβληματίζει.... Που καλά την λυπάσαι, αλλά σκέφτεσαι μόνο έσενα. Δεν ξέρω πώς το σκέφτεσαι, αλλά εγώ αν παντρευτώ ποτέ θα θέλω να είναι με κάποιον που με αγαπάει τόσο που δεν θα μπορούσε ούτε καν να διανοηθεί να με αφήσει για κάτι τέτοιο και που θα ήταν γενικά τρελός για μένα... Εσύ είσαι τρελός για αυτήν την γυναίκα τόσο που να θες να γέρασετε μαζί?
Εμένα μου φαίνεται απολύτως λογικός ο προβληματισμός σου, δεν πρόκειται να σε καταδικάσω. Θα προβληματιζόμουν διπλά αν δεν υπήρχε προοπτική να αλλάξουν τα οικονομικά των γονιών της πχ να έβρισκε ο πατέρας της καλύτερη δουλειά ή πρόσθετη απασχόληση ή αν είναι συνταξιούχοι κάποια καλύτερη διαχείριση ή προσπάθεια για επιπλέον εισόδημα. Δεν μπορώ να φανταστώ να είμαι στη θέση του πατέρα της, να έχω αράξει σε αυτή την κατάσταση και να περιμένω να με συντηρεί η κόρη μου, η οποία ΠΡΕΠΕΙ να ανοίξει τα φτερά της. Οι καιροί είναι χαλεποί οκ, να βοηθά ο ένας τον άλλον, αλλά οι μισθοί πια είναι χαρτζηλίκι. Δεν είναι δίκαιο να σαμποτάρεις τα παιδιά σου όταν δεν τους περισσεύουν. Πώς θα ζήσει ο νέος άνθρωπος; 'Εκανες οικογένεια και άνοιξες σπίτι, είναι ευθύνη σου να το συντηρείς, έτσι πάει. 'Οπως και μεθαύριο η κοπέλα θα πρέπει να συντηρεί το δικό της.'Οταν φτάνουν και περισσεύουν μιλάμε αλλιώς, αλλά εδώ (και σε πολλά νοικοκυριά τώρα πια που εργάζεται μόνο ένας) έχουμε "ο θάνατός σου η ζωή μου".
To nickname που διάλεξες για τον εαυτό σου, λέει πολλά από μόνο του...Κι εσένα ποιος σου είπε ότι θα σε θέλει η κοπέλα αφότου δείξεις το θράσος να της βάλεις τελεσίγραφο "ή οι γονείς σου ή εγώ";Είσαι εγωιστής και θρασύς γιατί κρίνεις μια ολόκληρη οικογένεια χωρίς να ξέρεις εκ των έσω.Επίσης αγενής και αδιάκριτος, γιατί όλοι ξέρουμε, ότι εκτός ακραίων τοξικών περιπτώσεων, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να κρίνει και να κριτικάρει την οικογένεια του συντρόφου του (και κανέναν δηλαδή, αλλά αυτό είναι τεράστια χοντράδα μες στη σχέση) - ειδικά αν μιλάμε απλώς για άλλη μια σχέση, που ακόμα καθώς φαίνεται δεν πάει σοβαρά.Πρέπει να είσαι τυχερός και καλομαθημένος στη ζωή, πράγματα που πρέπει να εκτιμάς, αλλά γίνεσαι μικροπρεπής και κοντόφθαλμος με το να είσαι τόσο σκληρός με οικονομικά αδύναμους ανθρώπους. Ξέρεις πόσο εύκολα μπορείς πλέον να βρεθείς στον άσσο, στο απόλυτο τίποτα;Να μετράς τα λεφτά των άλλων ξέρεις, αλλά από ανθρωπιά και τακτ δεν έχεις ιδέα...Το χειρότερο είναι ότι το ξεκινάς υποκριτικά το θέμα, ότι δήθεν λυπάσαι την κοπέλα σου, ενώ πας πλαγιομετωπικά στο πώς υπάρχει περίπτωση να επηρεαστεί ο εαυτούλης σου.Καλύτερα να το στρίβεις λοιπόν, να γλιτώσεις από τέτοιες ανησυχίες για το μέλλον σου εσύ, και η κοπέλα από κάποιον που θα την πληγώσει υπονομεύοντας τους δεσμούς και την αξιοπρέπεια μιας οικογένειας.
Να ευχεσαι να μη βρεθεις ποτε στη θεση τους. Καταλαβαινω τον προβληματισμο σου, αλλα το θεωρω πολυ εγωιστικο. Και αυτο γιατι τελικα δε λυπασαι την κοπελα σου, οπως γραφεις, αλλα φοβασαι μηπως ζημιωθεις εσυ στο μελλον, αφου φοβασαι μη δανειζεις τον πεθερο. Αναρωτιεμαι, εσυ το ιδιο δε θα εκανες αν οι γονεις σου σε ειχαν αναγκη;
Σίγουρα και εγώ έτσι θα έκανα. Και ναι είναι εγωιστικο Αλλά από την άλλη εγώ δεν πρέπει να κοιτάξω το συμφέρον μου και το επίπεδο ζωής μου όσο αφορά το οικονομικό κομμάτι αν αποφασίσω να είμαι με αυτή τη κοπέλα?
Φαινεται λοιπον οτι δεν τη νοιαζεσαι πραγματικα, την καταλαβαινεις μεν, αλλα αποστασιοποιεισαι απο το προβλημα της. Στη θεση της δε θα ηθελα να ειναι ετσι ο συντροφος μου, οποτε καλυτερα να κανεις μια συζητηση μαζι της τωρα που ειναι νωρις, ωστε να καταλαβει πως σκεφτεσαι και οτι τελικα δεν ταιριαζετε. Διαφορετικα, στο μελλον καποιος θα πιεστει, ή εσυ οικονομικα, ή εκεινη ψυχολογικα. Κριμα να αναγκαστειτε να συμβιβαζεστε. Αυτη ειναι η αποψη μου, δυστυχως.
Από τι βλέπω και από τι μου λέει η κοπέλα δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και ζοριζονται πολύ οικονομικά. Όταν για να πάρεις ένα αμάξι με 3000 ζητάς δανεικά από τρίτους σημαίνει ότι δεν έχεις ούτε 1000 στην άκρη και είσαι ότι φας και ότι πιεις.
Τότε γιατί λές ότι την εκμεταλλεύονται; Άμα δεν έχουν;;; Να τους αφήσει να ψοφήσουν σαν τα σκυλιά και να κάνει εκείνη τη ζωή της; Αν είναι έτσι τα πράγματα πίστεψέ με δεν θα αλλάξουν όταν μείνετε μαζί. Θα συνεχίσει να τους βοηθάει πιστεύω. Κι εδώ που τα λέμε δεν κάνει κάτι κακό. Βοηθάει τους γονείς της. Εσύ αν οι δικοί σου ήταν σε αυτή τη θέση δεν θα τους βοηθουσες οικονομικά; Οι άνθρωποι από ότι καταλαβαίνω δεν είναι ότι δεν θέλουν να βοηθάνε εκείνοι την κόρη τους, αλλά δεν μπορούν γιατί δεν έχουν.
Scroll to top icon