ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.8.2018 | 22:34

Δεν μου αρέσω - κατάθλιψη

Γεια σας. Εδώ και ένα χρόνο πάω από το κακο στο χειρότερο. Δεν έχω αυτοπεποίθηση, συνέχεια βρίσκω αρνητικά στον εαυτό μου, συγκρίνω ασταμάτητα τον εαυτό μου με άλλες κοπέλες, ζηλεύω την αυτοπεποίθηση των άλλων. Πιστεύω ότι περνώ κάποια είδους κατάθλιψης. Δεν ξέρω τι να κάνω. Βασικά δεν ξέρω με τι να αρχίσω πρώτα. Πώς να αγαπήσω τον εαυτό μου; πως να μην ζηλεύω; πως να βρω κάτι που να με παθιαζει και να θέλω μα ασχολούμαι με αυτό; Δεν αντέχω άλλο με το που ξυπνάω να σκέφτομαι άσχημα πράγματα για εμένα και να κρίνω τον εαυτό μου.
6
 
 
 
 
σχόλια
Εγώ έχω χαμηλή αυτοεκτίμηση από τα παιδικά μου χρόνια μέχρι σήμερα. Ένιωθα άχρηστη επειδή δεν είχα δουλειά, μετά βρήκα δουλειά και ένιωθα άχρηστη γιατί δεν παντρευόμουν. Μετά παντρεύτηκα, ένιωθα άχρηστη γιατί δεν έκανα παιδιά. Τώρα έχω 3 παιδιά και νιώθω η πιο άχρηστη μάνα του κόσμου. Θέλω να πω ότι τελικά είναι η ιδέα μας ότι ο εαυτός μας δεν αξίζει. Ελπίζω εσύ να απαλλαγείς από αυτή την αίσθηση όσο πιο γρήγορα γίνεται. Να ξέρεις, δεν είναι αληθινή. Είναι του μυαλού μας. Εντωμεταξύ δοκίμασε διάφορες δραστηριότητες. Ο εθελοντισμός βοηθάει πάρα πολύ. Μας κάνει να αισθανόμαστε χρήσιμοι.
Στην ίδια φάση είμαι εδώ και 2-3 χρόνια και σε καταλαβαίνω.Προσωπικά παρατήρησα ότι άρχισα να "χαλαω" από τότε που παράτησα το χόμπι μου,πήγαινα kick box και απ'όσο θυμάμαι τότε είχα αρκετή αυτοπεποίθηση με τον εαυτό μου,ήμουν γενικά πιο ήρεμος χωρίς να έχω τόσες ανησυχίες και ανασφάλειες.Θα σου έλεγα να κάνεις και εσύ το ίδιο βρες κάποιο χόμπυ να ξεδινεις λιγάκι κάτι που σου αρέσει ή το έκανες παλιά και σου έδινε ευχαρίστηση.(Θα γνωρίσεις και καινούργια άτομα,μεγάλο συν αυτό.)Και εγώ ζηλεύω άτομα τα οποία βλέπω να μιλάνε με πόσες κοπέλες να έχουν τόσες γνωριμίες και γενικά τόση επιτυχία και καλές κοινωνικές σχέσεις,τότε είναι που συγκρίνω τον εαυτό μου και με παίρνει από κάτω και νιώθω σαν να είμαι προβληματικός, εγώ είμαι αρκετά κλειστός χαρακτήρας που δύσκολα κάνω καινούργιες γνωριμίες αν δεν με συστήσει καποιος φίλος μου και να δω κάποιο ενδιαφέρον και από την άλλη πλευρά.Το πιο βασικό πιστεύω είναι να βρούμε κάποιο άτομο με το οποίο να έχουμε σχέση να μιλάει ωραία για εμάς να μας κάνει κοπλιμέντα και από εκεί και πέρα μας ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση γνωρίζουμε περισσότερα άτομα μέσω της παρέας που κάνει και γνωστών και ολα φτιαχνουν.Οσο μένουμε μόνοι μας για μεγάλο χρονικό διάστημα αρχίζουν οι ανασφάλειες και τα ερωτήματα που μας ρίχνουν ψυχολογικά και μας καταστρέφουν σιγά σιγά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon