Σύμβουλος Ερντογάν: Αποτρέπουμε οικονομικό πραξικόπημα- Δε θα ξεχάσουμε όσους ήταν εναντίον μας

Σύμβουλος Ερντογάν: Αποτρέπουμε οικονομικό πραξικόπημα- Δε θα ξεχάσουμε όσους ήταν εναντίον μας Facebook Twitter
1

Για απόπειρα «οικονομικού πραξικοπήματος» εναντίον της Τουρκίας έκανε λόγο ο διευθυντής επικοινωνίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν. 

Παράλληλα προειδοποίησε πως η Άγκυρα δε θα ξεχάσει αυτούς που στράφηκαν εναντίον της. 

«Αποτρέπουμε αυτήν την προσπάθεια οικονομικού πραξικοπήματος με την ηγεσία του προέδρου μας και την προνοητικότητα του τουρκικού έθνους. Σε αυτό το πλαίσιο, αυτό το ισχυρό έθνος δεν θα ξεχάσει εκείνους που ήταν μαζί του και όσους ήταν εναντίον του», τόνισε ο Αλτούν σε μήνυμά του στο Twitter.

Όλα αυτά ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη κρίση στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ. Η ένταση κλιμακώθηκε όταν ο Τραμπ διπλασίασε τους δασμούς στον τουρκικό χάλυβα, με τον Ερντογάν να προχωρά σε αντίποινα.

Αρχικά, ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε σε μποϊκοτάζ αμερικανικών ηλεκτρονικών προϊόντων, μεταξύ των οποίων και των iPhone.

Στη συνέχεια αύξησε τους τελωνειακούς δασμούς εισαγόμενα προϊόντα αμερικανικής προέλευσης, περιλαμβανομένων επιβατικών οχημάτων, αλκοολούχων ποτών και ποικιλιών καπνού.

Συγκεκριμένα το διάταγμα αυξάνει τους δασμούς σε επιβατικά αυτοκίνητα κατά 120%, στα αλκοολούχα ποτά κατά 140% και στα φύλλα καπνού κατά 60%. Οι δασμοί αυξήθηκαν επίσης σε προϊόντα όπως είναι τα καλλυντικά και το ρύζι.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια