ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.8.2018 | 15:11

Χωρις τιτλο..

Δεν ξέρω πως να ξεκινήσω.. Θέλω απλά να περιγράψω το πως νιώθω.. το τι περνάω.. ξέρω απλα πως δε νιώθω καλά.. Νιώθω ότι έχω κάτι αλλά δε θέλω να παραδεχτώ ότι έχω κάτι.. Γιατί δεν έχω κάτι, αλλά έχω. Θέλω κάποιον να με βοηθήσει, αλλά δε θέλω κανέναν να με βοηθήσει. Βασικά πιστεύω ότι κ κάνεις δε μπορεί. Έχεις ποτέ νιώσει να είσαι καλά όλη τη μέρα κ το βράδυ να σε τρώνε οι δαίμονες σου; Ετσι νιωθω κάθε βράδυ. Κ δεν το αντέχω. Δε μπορώ να το αποφύγω. Κ το ίδιο παθαίνω κ όταν απλά χαλαρώνω.. Νιώθω επίσης σαν κάποιος απλα να επιλέγει το τι θα νιώσω.. Μια κλαιω πολύ εύκολα κ έντονα κ πονάω κ μετα είμαι καλα.. Μια εκνευρίζομαι με τα πάντα κ χωρίς κάποιο λόγο κ μετα είμαι ήρεμη.. Μπορεί να μην είμαι τόσο καλα κ ξαφνικά να πετάω από χαρά κ να έχω πολύ ενέργεια να κάνω πράγματα.. Έχω δυσκολίες ύπνου κ αναγκάζομαι να παίρνω χάπια για να κοιμηθώ.. Αλλά παρόλα αυτά ακόμα κ αν έχω κοιμηθεί 3 ώρες δε θα κοιμηθώ πχ το μεσημερι.. Μπορεί να νιώθω κουρασμένη αλλά παλι δε μπορώ να κοιμηθώ.. Πρόσφατα χώρισα από έναν πρώην μου ο οποίος μ έκανε πολύ κακό.. μ φέρθηκε ασχημα κ με πόνεσε πολύ. Δεν έχω ξανανιώσει τόσα αρνητικά συναισθήματα για έναν άνθρωπο. Τα βράδια με τρελαίνει όλο αυτό κ απλά λέω πως θέλω να πεθάνει κ κάποιος να τον σκοτώσει δε θέλω να υπάρχει. Δεν ξέρω γτ το λέω.. Απλά έρχονται οι σκέψεις μόνες τους μετά πονάω κ μετα λέω ολα αυτά συνέχεια. Δεν θα έκανα κακό σε άνθρωπο. Δεν είμαι ούτε κακός άνθρωπος, ούτε είμαι άρρωστη. Δεν μπορώ να κάνω τις κοινωνικές μ υποχρεώσεις χωρίς κάποιος να με παροτρύνει κ να με πιέσει να το κάνω.. Δύσκολα ολοκληρώνω κάτι κ με πιάνουν κρίσεις κ τα παρατάω όλα κ δε θέλω να κανω τπτ.. Είμαι πολύ αναποφασιστη κ δυσκολεύομαι αρκετά να πάρω αποφάσεις.. Νιώθω πως όλα κ όλοι με πιεζουν.. Κ πολλές φορές λέω πως δεν έχω κανέναν ανάγκη.. Έχω σκεφτεί να αυτοκτονήσω αλλά είμαι δειλή.. Κ από την άλλη σκέφτομαι τους ανθρώπους που με αγαπούν.. Όμως δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ευχηθεί να μην ξυπνήσω το επόμενο πρωί.. Ούτε λίγες οι φορές που έχω πει πως δεν θα με ένοιαζε αν κάποιος με σκότωνε.. ίσα ίσα θα με έσωζε.. Ειναι φυσιολογικα αυτα; Δεν θέλω να πάω σε ψυχολόγο γτ νιώθω πως όλα αυτά ταιριάζουν σε κατάθλιψη η κ μανιοκατάθλιψη. Ταιριαζουν; Παρακαλώ μόνο σοβαρές απαντήσεις.
5
 
 
 
 
σχόλια
Δεν είναι κακό να πας σε ψυχολόγο. Ούτε είναι κακό κάποιος να έχει κατάθλιψη ή ο,τι άλλο. Ξεχνά τις ταμπέλες και αγάπησε τον εαυτό σου. Αυτό σ'το λέει κάποια που φοβόταν τι θα πει ο κόσμος. Από τα πρώτα πράγματα που σε ρωτάει ένας ειδικός ψυχικής υγείας είναι αν έχεις σκεφτεί να αυτοκτονήσεις, αν φέρνεις εις πέρας τις καθημερινές σου υποχρεώσεις, αν θες να είσαι κλεισμένη στο σπίτι με κλειστά παράθυρα. Δεν βοηθάς την κατάσταση παίρνοντας χάπια από μόνη σου. Χρειάζεσαι βοήθεια. Α! Και δεν είσαι δειλή που δεν μπορείς να αυτοκτονήσεις. Είσαι γενναία. Να το θυμάσαι. Καλή τύχη!
Σε καταλαβαίνω.. Θα σου πω κάτι, αυτό θα περάσει. Ολοι ή μάλλον οι περισσότεροι περνάμε δύσκολες φάσεις στη ζωή. Θα σου πω αυτό που βοηθάει εμένα. Να προσεύχεσαι απο καρδιάς στο Θεό και να λες "Σε εμπιστεύομαι, θα με βγάλεις απο αυτό". Να κάνεις οσο πιο πολυ μπορείς ο,τι σε ευχαριστεί, οτιδήποτε. Μην μισείς και αν δεν γίνεται να συγχωρέσεις, ασε πίσω αυτούς που σε πλήγωσαν. Κάνε υπομονή. Ο χρόνος γιατρεύει. Σου εύχομαι απο καρδιας να βρεις γρήγορα τη γαλήνη μέσα σου. Και θα τη βρεις!
Επειδη δεν ειμαστε ειδικοι για να αποφανθουμε για κατι..εγω απλα θα σου πω,πως περνας μια δυσκολη φαση ,εχεις βαλει το ενα σου συναισθημα να ασχολειται με το αλλο και εχεις μπει σε ενα μοτιβο σκεψης που δε σου κανει καθολου καλο.Ο εαυτος σου ,σου χτυπαει καμπανακια για διαφορα πραγματα που σε πιεζουν,σε πονουν και για τα οποια γενικοτερα δεν εισαι ικανοποιημενη.Αυτος τη δουλεια του κι εσυ τη δικη σου.Και η δικη σου για τωρα ειναι να σε φροντισεις και να σε προσεξεις.Επομενως ,το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να απευθυνθεις σε εναν ειδικο.Δεν ειναι κριμα να αναβαλλεις -εν γνωση σου- την εσωτερικη σου γαληνη ή ακομα και την ευτυχια σου;
Scroll to top icon