ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.9.2018 | 13:35

*

Δεν νιωθω καλα, δεν ξερω πια τι θελω απο τη ζωη μου.νιωθω πως θελω να παρω το παιδι μου κ απλα να φυγω.Δεν θελω πια να ειμαι μαζι του, μονο τσακωμοι χωρις να καταλαβαινει πως νιωθω, αν κουραζομαι , αν εχω αναγκη απο μια βολτα εξω να περπατησουμε μαζι.οοκ ξερω δουλευει , και σιγουρα το κανει για εμας αλλα δεν αντεχω να βγαζει εμενα γκρινιαρα και οτι δεν κανω κ κατι το σπουδαιο.Δεν κουραζεται μονο εκεινος! Δεν εχω αλλο κουραγιο για προσπαθεια! Θελω να ειμαι καλα πρωτα απ'ολα για το παιδι μου.Αυτα απο μενα παω να κλαψω τωρα που ειμαι μονη μου.
4
 
 
 
 
σχόλια
Να υποθέσω, εξομολογουμενη, ότι εσύ δεν εργάζεσαι? Αν εργάζεσαι, μπορείτε να επενδύσετε στα Σβκ. Να του ζητήσεις να μοιράζεστε τις δουλειές ή ενδεχομένως να ζητήσετε εξωτερική βοήθεια. Αν πάλι δεν εργάζεσαι θα μπορούσες να εξηγήσεις στο σύζυγό σου πόσο κουραστική μπορεί να είναι μια μέρα στο σπίτι με ένα παιδί και μετά να ακούσεις και τη δική του πλευρά όμως ώστε να δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να έχετε λίγο χρόνο ο καθένας μόνο για τον εαυτό του.Τι ηλικία έχει το παιδί σας?
Συγγνώμη τώρα. Θα διαλύσεις την οικογένειά σου επειδή δεν καταλαβαίνει ένας άνθρωπος που δουλεύει όλη μέρα για να ταΐσει το παιδί του και να στηρίξει το σπιτικό του ότι εσύ θες να πας βόλτα; Και ποιος ξέρει υπό τί συνθήκες δουλεύει. Και αν σου είπε ότι δεν κάνεις τίποτα σπουδαίο (που κάτι μου λέει ότι κάτι τόσο βαρύ θα το είπε στα νεύρα του και τη κούρασή του πάνω στον καυγά), να του αποδείξεις και εσύ ότι είναι λάθος, με πράξεις όμως, με αποδείξεις όχι με καυγάδες. Εγώ είμαι η πρώτη που λέω ότι οι άντρες πρέπει να μας συμπεριφέρονται με σεβασμό και ευγένεια, αλλά τώρα και εσύ παραλογίζεσαι. Μου 'πες, σου 'πα, δεν βγάζετε έτσι άκρη.Προσπάθησε να τα βρείτε, καθήστε και κάνετε μία ώριμη συζήτηση. Μη αναλώνεστε σε καυγάδες σα μικρά παιδιά. Δεν διαλύουμε έτσι τις οικογένειες. Δες τί γίνεται γυρω σου, τι απαράδεκτες αρρωστημένες καταστάσεις ζουν άλλες οικογένειες. (Παντρεμένη με μικρό παιδί είμαι και εγώ, και οι δυο εργαζομενοι και κουρασμενοι, δεν σου μιλαω εκ του ασφαλούς. Ξέρω πως μέσα στη πίεση δημιουργούνται τα νεύρα από τη μία στιγμή στην άλλη, ξέρω όμως και πως όταν υπάρχει βαθειά αγάπη, επανέρχονται γρήγορα οι ισορροπίες)
Σε κάθε σχέση υπάρχουν και λεπτομερειες ωστόσο που δε γνωρίζουμε. Αριχκά υπάρχουν και άνθρωποι που δουλεύουν για να κάνουν καριέρα όπως επίσης και για να αποφύγουν το κουραστικό κομμάτι απασχόληση παιδιού - δουλειές - υποχρεώσεις κτλ. Ενώ συμφωνώ εν μέρη με αυτά που λες δεν είναι υποχρεωμένος ο καθένας να είναι ευχαριστημένος με μια τέτοια κατάσταση. Αν ο άλλος δε μπορεί να αντιληφθεί τη κούραση του παιδιού και των υποχρεώσεων του σπιτιού τότε δε τίθεται θέμα του «μην αναλώνεστε σε καυγάδες». Αν εκείνος για παράδειγμα με το παραμικρό καυγαδιζει και τη βγάζει γκρινιάρα και δε θέλει να κατανοήσει και να συζητήσει δε μπορεί να υπάρξει μέλλον. Κάπου αυτό το επιχείρημα με τη δουλειά πρέπει να σταματήσει. Γιατί πολλοί άντρες αφού γεννηθεί το παιδί βλέπουν τι αγγούρι είναι και συνδέουν την ανατροφή του παιδιού αποκλειστικά με τη μάνα χωρίς να χουν ειλικρινή διάθεση για παροχή βοήθειας και από κοινού ανάληψης των ευθυνών.
Εντάξει, εγώ κρίνω μόνο από αυτά που διαβάζω. Πολύ σωστά τα λες. Δεν είμαστε μέσα στο σπίτι να ξέρουμε. Ίσως εγώ φαντάζομαι παραμέτρους, εξιδανικεύοντας τη κατάσταση στο μυαλό μου, που δεν υπάρχουν.Εγώ πάντως πιστεύω και ακολουθώ το μοντέλο της οικογένειας (καθώς και εγώ έτσι μεγάλωσα), ότι το οικονομικό, την ανατροφή του παιδιού, το νοικοκυριό, τις εξωτερικές δουλειές τα μοιραζόμαστε όσο γίνεται ισομερώς. Έτσι μόνο διατηρούνται κατά τη γνώμη μου οι ισορροπίες και αποφεύγονται τέτοιες καταστάσεις. Ο άντρας κουβαλητής για μένα είναι ένα τεράστιο λάθος που με ενοχλεί. Αλλά φυσικά το σέβομαι απολύτως ως επιλογή κάποιων.
Scroll to top icon