ΤΑΖ για Μόρια: Ακόμα και 6χρονα παιδιά σκέφτονται να αυτοκτονήσουν

ΤΑΖ για Μόρια: Ακόμα και 6χρονα παιδιά σκέφτονται να αυτοκτονήσουν Facebook Twitter
3

Στις καταστροφικές συνθήκες διαβίωσης στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο αναφέρεται η εφημερίδα taz με τίτλο στο άρθρο της «Ακόμα και εξάχρονα σκέπτονται την αυτοκτονία».

Η εφημερίδα του Βερολίνου επικαλείται δηλώσεις του εκπροσώπου της οργάνωσης αρωγής Γιατροί Χωρίς Σύνορα Λούκα Φοντάνα, ο οποίος τονίζει ότι «εδώ συντελείται μια ανθρωπιστική καταστροφή».

«Στον υπερπλήρη καταυλισμό η σωματική και σεξουαλική βία είναι συχνό φαινόμενο και η ελληνική κυβέρνηση δεν προστατεύει τους πρόσφυγες», προσθέτει ο εκπρόσωπος.

«Οι απόπειρες αυτοκτονίες αυξάνονται. Ακόμα και παιδιά από 6 μέχρι 8 ετών σκέπτονται την αυτοκτονία ως διέξοδο«, προσθέτει.

«Πέρυσι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανακοίνωσαν ότι οι πρόσφυγες με ψυχικά προβλήματα που υποβάλλονταν σε θεραπεία είχε αυξηθεί κατά 50%. Σήμερα είναι πολύ περισσότεροι».

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Από τα fake news των παιδιών που λιποθυμούσαν στα διαλείμματα επί σαμαροβενιζέλων, στα real news με τα 6χρονα παιδιά που σκέφτονται να αυτοκτονήσουν με κυβερνήση αριστεράς!
Άλλη μια τραγική περίπτωση ανικανότητας με πολλή αδιαφάνεια και πεταμένα λεφτά σε φορείς που κάνουν μπίζνα με τη διαχείριση του ανθρώπινου πόνου . Κατα τ'αλλα κυβέρνηση και συγγενείς αλληλέγγυοι απόντες , κανείς πια δεν δίνει σημασία γιατί το θέμα είναι πλέον εκτός ατζέντας εφόσον κεφαλαιοποίησε με τις κατάλληλες φιέστες το αριστερό προφίλ όταν χρειαζόταν.. ξεχνιέται ο απίθανος γιατρός που και καλά έκανε απεργία πείνας και έβγαινε φώτο σε σκηνές με πρόσφυγες στο σύνταγμα ? η κυρα Τασία ? τα αντιφασιστικά (!) κινήματα αλληλεγγύης ? Ελπίζω μη γίνει κανένα μπαμ γιατί μετα δεν θα μαζεύεται με τίποτα.