Τσακαλώτος: Δεν κινδυνεύει το ασφαλιστικό - Οι μεγάλοι συνταξιούχοι θα πεθάνουν έως το 2040 (ΒΙΝΤΕΟ)

Τσακαλώτος: Δεν κινδυνεύει το ασφαλιστικό - Οι μεγάλοι συνταξιούχοι θα πεθάνουν έως το 2040 (ΒΙΝΤΕΟ) Facebook Twitter
EUROKINISSI
9

Με δεδομένο τον θάνατο των μεγάλων συνταξιούχων μέσα στις επόμενες δεκαετίες, δεν θα υπάρξουν συνέπειες στη σταθερότητα του ασφαλιστικού, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Το μέτρο επηρεάζει μόνο τους παλιούς συνταξιούχους που ήταν μέσα στο ασφαλιστικό πριν την μεγάλη μεταρρύθμιση του 2016», εξήγησε ο κ. Τσακαλώτος, μιλώντας στο 13o ελληνικό Roadshow που διεξήχθη το προηγούμενο διήμερο στο Λονδίνο.

Αναλύοντας, ο υπουργός είπε πως διαφορά που προβλεπόταν, εξασφάλισε ότι η μείωση των συντάξεων για όσους ήταν ήδη πολλά χρόνια μέσα στο σύστημα, δεν θα ήταν «ακραία».

«Ήταν ήδη συνταξιούχοι, είχαν ήδη κάνει το στρατηγικό πλάνο για τη ζωή τους. Έτσι, για να μετριαστεί το χτύπημα από τη μείωση των συντάξεων από τα 1.600 στα 1.000 που θα ήταν η νέα τους σύνταξη με βάση των επανυπολογισμό, ίσως πήραν 1.300 ευρώ - αυτά τα 300 ευρώ είναι που αποκαλούμε προσωπική διαφορά. Αυτή τη διαφορά θα επηρεάσει η περικοπή του 2019. Θα μειώσει την προσωπική διαφορά».

«Δεν υπάρχει λεπτός τρόπος για να το πω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι θα εγκαταλείψουν φυσικά το σύστημα γιατί είναι οι μεγάλοι συνταξιούχοι. Έχω προσπαθήσει να σκεφτώ έναν ευφημισμό για να το πω αλλά βασικά θα βγουν από το σύστημα. Μέχρι το 2030, το 2040 δεν θα είναι εκεί. Δεν θα υπάρχει καμία μακροπρόθεσμη συνέπεια στη σταθερότητα του συστήματος».

 
Πολιτική
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΣτΕ ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη για φόρους 11 εκατομμυρίων ευρώ

Πολιτική / Στο ΣτΕ ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη για φόρους 11 εκατομμυρίων ευρώ

Η υπόθεση αφορά φόρους εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας που καταλογίστηκαν για μια βίλα στην Εκάλη, ιδιοκτησία της οποίας συνδέθηκε με offshore εταιρεία, όπου, όπως διαπιστώθηκε, κύριοι μέτοχοι είναι ο ίδιος και η σύζυγός του
LIFO NEWSROOM
Πού πάνε οι ψηφοφόροι όταν φεύγουν;

LiFO politics / Πού πάνε οι ψηφοφόροι όταν φεύγουν;

Ένα μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων που εγκαταλείπει τα κόμματα που ψήφιζε, κατευθύνεται σε μία «γκρίζα ζώνη» και περιμένει, λέει στη Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας δημοσκοπήσεων, Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

8 σχόλια
μπορεί να είναι πραγματικότητα αλλά δε ξέρω πως θα επηρεάσει την ψήφο τους σε 12 μηνες αυτή η δηλωση. Και αυτή τη φορά θα τους πάω εγώ ο ίδιος τους γονείς μου στην κάλπη. Μόλις μου δόθηκε η αφορμή. μαδαφακα.
Μήπως πρέπει να πεθάνουμε πριν πάρουμε σύνταξη για να μην επιβαρύνουμε τα ταμεία μας ούτε για 1 ημέρα? Επίσης μπορούμε να αυτοκτονήσουμε αν δεν έλθει φυσικά ο θάνατος μέχρι τότε.Ούτως ή άλλως, με τις συντάξεις που θα παίρνουμε (3&60 δλδ) δεν θα μπορούμε να ζήσουμε όπως και να χει. Πέρα απ'την πλάκα, ο κυνισμός τους δεν έχει όρια. Αντί να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για να εξυγιανθούν & να ορθοποδήσουν τα ταμεία, στηρίζουν τις ελπίδες τους στο θάνατό μας! Δεν υπάρχει πάτος τελικά...
Αν δεν το έχουμε καταλάβει το μήνυμα το έχουν περάσει προ πολλού.Για κάθε έναν που γκρινιάζει και δεν του αρέσει η φάση, υπάρχουν 10 που είναι πρόθυμοι να έρθουν να τον αντικαταστήσουν για να δουλέψουν περισσότερο με λιγότερα.
Ναι, τι;Είναι κυνικοί. So, What?Ανέτρεψαν τη Δημοκρατία (δημοψήφισμα), κατέστρεψαν, ξεπούλησαν, έκαψαν, διέλυσαν, έδιωξαν.Κουνήθηκε φύλλο; Αφού παίζουν σε άδειο γήπεδο. Ταΐζουν και βολεύουν αυτούς που πρέπει και όλα βαίνουν καλώς.
Είναι μία πραγματικότητα, κανείς δεν την απορρίπτει, ότι η πλειοψηφία των ηλικιωμένων συνταξιούχων δεν θα προσεγγίσουν τον έναν αιώνα ζωής. Οι γονείς μας για παράδειγμα.Αναμένουμε έναν πολιτικό και τεχνοκρατικό λόγο από τον υπουργό μίας κυβέρνησης εκλεγμένης να εξυπηρετεί το κοινό συμφέρον μας.Και παρουσιάζει ως πρόταση στις προκλήσεις των καθηκόντων του, τον επικείμενο θάνατο των γονιών και των παππούδων μας.Στην ίδια λογική, με τις επικρατούσες συνθήκες στο σύστημα υγείας, σταδιακά θα έχουμε μείωση των δαπανών νοσηλείας και φαρμακευτικής αγωγής γιατί καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς, ασθενείς χρόνιων νοσημάτων, έτσι κι αλλιώς θα πεθαίνουν και ο ρυθμός επιδείνωσης που οδηγεί έναν νοσούντα στο νοσοκομείο ή στην απαίτηση πιο ακριβής αγωγής, δεν μπορεί να αυξάνει γεωμετρικά. Είχαμε την πλασματική εικόνα πως η πολιτική εστιάζει στην συνέχεια και το μέλλον των πολιτών, όχι στο πότε θα πεθάνουν.