«Κλείδωνε την πόρτα και με χάιδευε» - Νέες σοκαριστικές καταγγελίες από φοιτήτριες στην Αθήνα

«Κλείδωνε την πόρτα και με χάιδευε» - Νέες σοκαριστικές καταγγελίες από φοιτήτριες στην Αθήνα Facebook Twitter
9

Καθώς η υπόθεση με τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα, νέες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας. από φοιτήτριες πανεπιστημίου της Αθήνας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το STAR, οι φοιτήτριες καταγγέλλουν καθηγητή για ανάρμοστη συμπεριφορά και ισχυρίζονται πως τις κλείδωνε μέσα στην τάξη και τις χάιδευε, ενώ ζητούσε να τις φωτογραφίσει με δαντελωτά σορτσάκια.

Συνολικά οι φοιτήτριες είναι τέσσερις.

«Κλείδωσε την πόρτα και έκατσε στην διπλανή καρέκλα.... Πέρασε το χέρι του γύρο μου, αγκαλιάζοντας με για να πιάσει το ποντίκι του υπολογιστή, και με το άλλο του χέρι χάιδεψε τον μηρό μου... Καθ΄ όλη τη διάρκεια που μου εξηγούσε τα της εργασίας, έβρισκε διάφορες προφάσεις ώστε να υπάρχει φευγαλέο άγγιγμα», είναι η μαρτυρία της μίας φοιτήτριας.

Μαζί με τις συμφοιτήτριες της, έσπασαν τη σιωπή τους και αποκάλυψαν όλα όσα βίωναν καθημερινά στη σχολή τους από έναν συγκεκριμένο καθηγητή. Τον Ιούνιο του 2017 φέρονται σύμφωνα με το ρεπορτάζ να ενημέρωσαν και τον πρύτανη.

«Ήταν μια μέρα στο στούντιο, όπου εκεί δέχτηκα σεξουαλικό υπονοούμενο καθώς χειριζόμουν τη μηχανή μεγάλου φορμά. Μου είπε ότι πρέπει να την πιάνω όπως πιάνω τα αντρικά μόρια», λέει η φοιτήτρια.

«Έλαβα την απολογία και θα πάρει την πορεία της η υπόθεση. Κρίνω ότι πρέπει να παραπεμφθεί στο πειθαρχικό των μελών ΔΕΠ των Πανεπιστημίων. Αυτές είναι μακροχρόνιες διαδικασίες. Αισθάνομαι άσχημα γι΄ αυτό που έγινε», λέει ο πρύτανης.


Σύμφωνα με τις φοιτήτριες ο μεσήλικας καθηγητής πρότεινε και ιδιαίτερα μαθήματα. Αν η απάντηση ήταν αρνητική, θα υπήρχαν επιπτώσεις.

Μέσω messenger έστειλε κάποιο μήνυμα και τη ρώταγε την φοιτήτρια «Πότε θα σε φωτογραφίσω με το λευκό σου δαντελωτό σορτσάκι;». Την κλείδωσε μέσα στην αίθουσα και επέμενε να την φωτογραφίσει. Μόλις την είδε και αγρίεψε, της άνοιξε την πόρτα και έφυγε.

Οι περισσότεροι φοιτητές γνωρίζουν τις καταγγελίες των 4 κοριτσιών αλλά κρατούν τα στόματα τους κλειστά για να μην έχουν συνέπειες στις σπουδές τους.

Η τέταρτη φοιτήτρια είχε άλλο πρόβλημα. 

«Κάθε φορά που με βλέπει στην εξεταστική είναι εριστικός και μου λέει "με γεια" όταν παραδίδω. Είναι κατάφωρη αδικία να δίνω το συγκεκριμένο μάθημα για 6η φορά. Είμαι μια συνεπής φοιτήτρια που δεν χρωστά κανένα άλλο μάθημα», καταγγέλλει.

Η ΕΔΕ για τον μεσήλικα καθηγητή ολοκληρώθηκε πριν από πέντε μήνες, όμως εξακολουθεί να διδάσκει μέχρι να βγει η απόφαση. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
οι αντιδρωσες με μπερδευετε!αφού είναι δυσκολο,βλαχακι,τα θυματα να καταγγειλουν,τοτε γιατι φτιαξατε το metoo και τον φεμινισμο,εν γενει; απο τη μια παραπονιεστε για αδικιες κι απο την αλλη μας λετε "ειναι ματαιο(;) να καταγγελεις,ποιος θα ασχοληθει;" η αρχη εχει γινει εδω και καιρο:αν θελεις,μπορω να σου πω πως και ενα επεισοδιο κωνσταντινου και ελενης με τιτλο "σεξουαλικη παρενοχληση" να δεις πριν 2 10ετιες(!),θα αρχισεις να υποψιαζεσαι σχετικα με τις δυνατοτητες που παρεχει στις γυναικες το νομικο μας συστημα να καταγγειλουν ή και τα περιφημα σποτακια με την σολωμου,τον καλιωρα,τον ζουγανελη,την δραγουμη,να δεις,θα μαθεις και θα αναθαρρησεις!μας λεει η φωτεινη" αν βρεθει εστω και ΜΙΑ να καταγγειλει" και της απαντω οχι με ενα,οχι με δυο,αλλα με τρια τουλαχιστον ονοματα γενναιων γυναικων που το τολμησαν αυτο και σεις παλι δισταζετε,τι φοβαστε πια,αν εχετε δικιο; αν και αναφερομουν κυριως για το εξωτερικο,βλαχακι,οπου υπαρχει csi,πλεον μπορεις και με ενα κινητο να καταγραψεις καποιον παρανομουντα,δεν χρειαζεται η κυπ με τους κοριους της.να θυμησω και τον τριανταφυλλοπουλο σ' αυτο το σημειο.ΟΧΙ,κατερινα,σχολια σαν το δικο μου ειναι που ξυπνανε απο το ληθαργο της παθητικοτητας τα θυματα,διοτι τα τσιγκλανε λεγωντας τους: "πανε καταγγειλε το ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ,διοτι σε περιμενει (δικαιολογημενη)δυσπιστια,αν αργησεις,αλλα και ,επιπλεον,κανεις κακο και σ' αλλες γυναικες,στα επομενα θυματα του!" & "εχεις δικιο,αλλα το χανεις,αν αργησεις".το θυμα πιστευω πως πρεπει να απολογειται αν αργησε,ακριβως επειδη αργησε,εχει κι αυτο τις ευθυνες του δυστυχως...
Οι αντιδρώσες, οι αντιδρώντες και τα αντιδρώντα.Ευχαριστώ.Κωνσταντίνου και Ελένης;Σοβαρά τώρα;Τελοσπάντων, είναι μάταιο να μιλάει, κανείς, με κάποιον που δεν έχει καμία αίσθηση του πράγματος (και αδυναμία ενσυναίσθησης) απ' τη μεριά του θύματος και όχι μόνο δεν έχει, είναι και κάπως προκλητικός.Πάντως FYI και για να μην λέμε αβίαστα μπαρούφες:Η μαγνητοσκόπηση ιδιωτικής συνομιλίας, διά μέσου κινητού ή άλλου μέσου, καθώς και το τράβηγμα φωτογραφιών θέλει έξτρα προσοχή διότι τυπικά παραβιάζει τη νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα. Υπάρχει το ενδεχόμενο να βρεθεί, κανείς, (και έχει βρεθεί δλδ, όπως θα δεις και παρακάτω) στην θέση του κατηγορούμενου."Άρθρο 370Α - Ποινικός Κώδικας - Παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας"https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/pk/arthro-370a-poinikos-kodikas-paraviasi-toy-aporritoy-tis"ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Πότε δεν είναι κακούργημα η μαγνητοφώνηση ομιλίας, χωρίς τη θέληση του συνομιλούντος (Με αφορμή το υπ’ αρ. 250/29.3.2018 Βούλευμα Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης)"http://vagenaslaw.gr/2018/05/08/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B5-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9/"Υποκλοπή και Χρήση Προϊόντων Υποκλοπής : Μεταξύ Παράνομης Πράξης και Νόμιμου Αποδεικτικού Μέσου"https://lawandtech.eu/2014/06/26/legal-proof/
Για να προλάβω όλους αυτούς που θα ρωτήσουν: {Γιατί δεν έκαναν την καταγγελία αμέσως;} η απάντηση είναι: Πρώτον, γιατί όταν δεν υπάρχουν μάρτυρες είναι δύσκολο να αποδείξεις ότι η καταγγελία σου είναι αληθινή. Δεύτερον και κυριότερον, γιατί στην κοινωνία που ζούμε όταν μια γυναίκα καταγγείλει σεξουαλική παρενόχληση ή και βιασμό ακόμα, υπάρχουν πολλοί που λένε: {Ε, θα τα θέλε κι αυτή, κάπως θα τον προκάλεσε.} και το αποτέλεσμα είναι να στιγματίζεται και να περιθωριοποιηται κοινωνικά η γυναίκα Αν όμως βγει έστω και μία γυναίκα και μιλήσει, τότε συνήθως και τα υπόλοιπα θύματα παίρνουν θάρρος και μιλούν, γιατί όταν είναι πολλά τα άτομα που καταγγέλλουν κάτι είναι πιο δύσκολο να περιθωριοποιηθουν από όταν είναι ένα άτομο μόνο του.
εαν δεν υπαρχουν μαρτυρες,θα μπορουσε(το οποιοδηποτε θυμα)να τους βρει. πως;θα προσποιειτο οτι συμφωνει,θα εκλεινε 2ο ραντεβου,θα ειδοποιουσε την αστυνομια,θα την καλωδιωναν,θα τον επιαναν! τοσο απλο! θελει μυαλο; εχει ξαναγινει τοσες φορες! ταινιες δεν βλεπετε;ως προς το 2ο σκελος της εξηγησης που δινεις,ξερουμε πως μιλησαν πολλες γυναικες πολυ πριν την εκρηξη του σκανδαλου weinstein και την ιδρυση του metoo. ενδεικτικα,αναφερω:πολανσκι,woody allen,στρος καν,μπιλ κοσμπι. εδω και δεκαετιες υπηρξε θαρρος απο πλευρας γυναικων,γιατι δεν ξεκινησε τοτε το τσουναμι αποκαλυψεων; γιατι αργησαν τοσο πολυ οι υπολοιπες,αφου ειχαν προτυπα τολμης απο την καμαριερα του στρος καν ή απο την ντυλαν φαροου;
...Πολύ csi βλέπεις, φίλε. Άιντε που νομίζεις ότι i. είναι εύκολο για όλα τα θύματα να μπλέκουν με καταγγελίες, γραφειοκρατίες και αμφίβολα αποτελέσματα και ότι ii. η ΕΛ.ΑΣ συνηθίζει να καλωδιώνει σε τέτοιες περιπτώσεις... Δεν σου έχουν συμβεί όμως τέτοια περιστατικά παρενόχλησης, ειδικά υπό πλαίσιο σχέσεων εξουσίας, για να ξέρεις τι εστί βερύκοκο.