ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
12.10.2018 | 14:33

Από την "φιλία" στον έρωτα.

Χτες καθόμασταν αγκαλιά στο παγκάκι. Περίμενε μαζί μου το λεωφορείο που παίρνω για να γυρίσω σπίτι τα βράδια. Πέρασε λοιπόν ένα μεγάλο πούλμαν που πήγαινε Κέρκυρα... Και οι δύο αρχίσαμε να γελάμε... Με έσφιξε λίγο πιο δυνατά καθώς και εγώ άπλωσα το χέρι και χαιρεταγα το λεωφορείο που έφευγε. Μου είπε "σε παιδεψε ο Κερκυραίος παρά πολύ, το ξέρω, όμως δεν μπορούσα να επεμβω καπως, μόνο την φιλία μου μπορούσα να δώσω και βοήθεια σε ότι χρειάζεσαι. Τώρα είσαι μαζί μου και θα μάθεις αλλιώς". Έλιωσα... Χαρά στην υπομονή σου έχω να πω. Τώρα καταλαβαινω γιατί όλοι οι φίλοι σου ήταν σίγουροι ότι σε θέλω. Γιατί σε ήθελα και η πανηλιθια δεν το είχα καταλάβει. Ήμουν απασχολημένη με το να μην δίνω δικαιώματα και με το να το πάιζω ψυχρή προκειμένου να είμαι σωστή, που δεν σταμάτησα έτσι λίγο να σε νιώσω, αλλά μόνο εγώ ξεγελαστηκα.Υγ. Κοιτάξτε όλοι λίγο πιο προσεκτικά διπλα σας. Ίσως αυτό που ψάχνετε είναι πολύ κοντά σας και δεν το έχετε καταλάβει. Να δίνετε ευκαιρίες.
16
 
 
 
 
σχόλια
Ατάλαντη δεν είναι κάτι κατακριτέο, είναι κατι που συμβαίνει συνέχεια ιδίως σε κοπέλες μικρής ηλικίας που είναι σχετικά άπειρες. Το προβλημα ειναι οταν δινεις χωρο σε ηλίθιους όχι από αφέλεια και από έλλειψη μέτρου συγκρισης αλλά ως απόρροια μιας χαμηλης αυτοεκτιμησης και ενος ελλιπούς αυτοσεβασμού.
Μα πολλές φορές αυτοί που καταλήγουν να συμπεριφέρονται χειρότερα, στις αρχές έχουν μια πολύ όμορφη συμπεριφορά, μοιάζουν με φλωράκια (που δεν το ΄χω καθόλου για κακό) και ξεδιπλώνουν τις χάρες τους σταδιακά και μεθοδικά ενώ αρχικά σου πλασάρονται σαν καλόπαιδα. Όταν μεγαλώνεις κι έχεις καεί, δεν είναι ότι απαραιτήτως εκτιμάς κάτι που δεν έβλεπες, αλλά μαθαίνεις να διακρίνεις καλύτερα το επίπλαστο που κρύβει δόλο και την αυθεντική καλή πάστα του άλλου. Τώρα πχ, άμα αρχίζει κάποιος να δηλώνει σοβαρά πόσο καλό παιδί είναι και πόσο αδικήθηκε κτλ προσωπικά ξέρω ότι πρέπει να την κάνω αμέσως. Χωρίς μισή ματιά πίσω.
Όποιος λέει "είμαι καλό παιδι εμπιστεύσου με" 99% είναι μαλάκας. Από εκεί και πέρα Ανία είναι σιγουρα θέμα εμπειρίας, αλλά παίζει ρόλο και το να "συντονίζεσαι" με αυτον που εχεις απεναντι σου. Να ξεχνάς προσδοκίες και προκαταληψεις και να αφουγκραζεσαι οτι εχεις απεναντι σου. Αυτη η διαδικασία πολές φορές δεν γινεται με τον λογικό νου, αλλά θεωρώ ότι οι πιο πολλές απο μας όταν μπλεκουμε καπου που δεν επρεπε το νιωθουμε και ας μην μπορουμε να το αιτιολογησουμε.
Τι να σου πω, είμαι αρκετά εύπιστο άτομο και τείνω έστω στις αρχές να βλέπω πολύ θετικά τα άτομα και αυτό σημαίνει ότι κάποιες φορές πέφτω απ' τα σύννεφα. Επιπλέον, επειδή κάποιες συμπεριφορές μου φαίνονται τόσο άνευ λόγου κακιασμένες τις απορρίπτω γιατί αλήθεια δεν μπορώ να καταλάβω πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει κάποιος πχ για να κάνετε σεξ. Λες και το σεξ χρειάζεται ξεπεσμό ή να λες για δήθεν έρωτες κτλ. Οπότε λέω δεν μπορεί να κάνει κάποιος τέτοια καραγκιοζιλίκια ή να δίνει ψεύτικους δήθεν ιερούς όρκους... Και τσουπ εκεί με ξαφνιάζουν αρνητικά. Άρα κρατώ πολλές επιφυλάξεις για την κρίση μου όταν κάτι με αφορά. Δεν ξέρω να με προστατεύω μάλλον.Σχετικά πάντα με όσους θέλουν να δείξουν πόσο καλοί είναι και πόσο τους έχουν αδικήσει οι άλλοι κι ότι έχουν τόσα όμορφα να προσφέρουν, αν δεν έχουν περάσει πολύ πρόσφατα κάτι χοντρό και χρειάζεται υπενθύμιση μέσα τους ότι δεν το άξιζαν. Έχουν καλούς τρόπους για να κερδίσουν κάτι, δεν είναι αυθεντικοι και νομίζω ότι είναι πολύ απωθητική η υστεροβουλία. Θ' ακουστώ κάπως αλλά οι υστερόβουλοι και ύπουλοι άνθρωποι μου φαίνονται κατώτεροι.
Αυτό με το σεξ μου ετυχε πριν εναν μηνα με ενα αγορι που δηλωνε ερωτευμενος μαζι μου. Κάποια πραγματα λοιπόν δεν μου κολλαγαν, αλλα με οποιον το ειχα μοιραστει, μεχρι μου λεγε οτι ειμαι υπερβολικη, τρελη και λαθος. Εγω τελοσπαντων του μιλησα και αφου τον στριμωξα η απνατηση ηταν "Οκ οντως θελω κατι χαλαρο, αφου θες παραονω πραγματα ας το αφησουμε γτ δεν μου βγαζεις συναισθημα"... Δεν ειμαι εξυπνη θεωρω, απλα κατι μου ελεγε οτι με δουλευει. Οταν λοιπον το νιωθεις αυτο , να μην βγαζεις τον εαυτο σου τρελο και λαθος. Πρωτα να αμφισβητεις ολους τους αλλους και μετα αυτα που νιωθεις να συμβαινουν. Γλιτωνεις πολυ κοπο και πονο. Παρεμπιπτοντως η εξ. ειναι δικια μου. Ετσι για να μην φανει οτι εχω μεγαλη ιδεα για τον εαυτο μου και οτι νομιζω πως ολα τα κανω σωστα... Πανηλιθια ειπα οτι ειμαι και'γω :P
Ατέρμονη Ανία το αν κάποιος είναι καλός ή κακός το δείχνουν οι πράξεις του.Συμφωνώ με αυτό που λες για όσους λένε ότι είναι καλοί άνθρωποι ότι μπορεί να μην ισχύει αλλά μετά λες κι αυτό:Σχετικά πάντα με όσους θέλουν να δείξουν πόσο καλοί είναι και πόσο τους έχουν αδικήσει οι άλλοι κι ότι έχουν τόσα όμορφα να προσφέρουν, αν δεν έχουν περάσει πολύ πρόσφατα κάτι χοντρό και χρειάζεται υπενθύμιση μέσα τους ότι δεν το άξιζαν. Έχουν καλούς τρόπους για να κερδίσουν κάτι, δεν είναι αυθεντικοι και νομίζω ότι είναι πολύ απωθητική η υστεροβουλία. Θ' ακουστώ κάπως αλλά οι υστερόβουλοι και ύπουλοι άνθρωποι μου φαίνονται κατώτεροι. Πηγή: www.lifo.grΔηλαδή ούτε να δείχνει κάποιος με πράξεις ότι είναι καλός γιατί είναι υστερόβουλος αν το κάνει, ούτε να το λέει με λόγια γιατί είναι ψεύτης.Δεν ξέρω, αυτό βγάζει η φράση σου περί των όσων δείχνουν ότι είναι καλοί με πράξεις και όλο αυτό που γράφεις.Τέλος πάντων, ο καθένας έχει την άποψή του, απλά ήθελα να το επισημάνω.Και συγνώμη που σου απευθύνομαι προσωπικά, δεν το κάνω συνήθως να απευθύνομαι σε σχολιαστές αλλά έπεσα πάνω στο σχόλιό σου και αισθάνθηκα κάπως, κάτι με παρακίνησε να σου γράψω.
Μικρή μου :) Λέω ότι αν εγώ σου κάνω κάτι καλό (πράξη) γιατί θέλω εσύ να μου κάτσεις ή να σε ρίξω κι όχι γιατί πηγάζει από μέσα μου σαν το γάργαρο νερό μιας πηγής, τότε δεν είμαι καλοσυνάτη. Δεν κάνουν καλές πράξεις μόνο οι καλοί και κάνουν κακές πράξεις ακόμη και άτομα που είναι καλά(όχι συνέχεια βέβαια). Αυτό λέω. Αυτό όμως δεν φαίνεται εξ' αρχής αλλά σε βάθος χρόνου, δε νομίζω΄ότι ένας άνθρωπος θα υποκρίνεται, ειδικά αν δεν έχει κάποιο όφελος πέρα από το χαμόγελό σου. :) Τώρα, όπως και το να δηλώνει κάποιος εδώ μέσα πανέμορφος το βρίσκω άτοπο, έτσι βρίσκω να δηλώνουμε καλοί. Άσε που δεν ξέρουμε πόση κακία κουβαλάμε μέχρι να έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε και βάζω κι εμένα μέσα εννοείται.
*αχταρμάς, νόμιζα ότι σχολίαζε πάλι η Μαργαρίτα. σ΄αυτό που απάντησα. :Ρ Α και μικρή, να περάσετε όμορφα και να το χαρείς! :) Και ναι, όποιος νιώθει πράγματα θα το νιώσεις, θα σου λένε τα μάτια του ότι είναι ερωτευμένος κι όχι τα λόγια του στην τελική. Αλλά και πάλι, επειδή μπορεί να το λένε τα μάτια πρέπει να συμφωνούνε και οι πράξεις. Υ.Γ. Τα σ΄αγαπώ και σε λατρεύω από την αρχή της γνωριμίας εμένα άσχημα μου χτυπάνε και γενικά ο σοβαρός άνθρωπος περιμένει να σιγουρευτεί για όσα νιώθει και μετά τα εκφράζει θαρρώ...
Scroll to top icon