ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.10.2018 | 09:39

Τσιριδα δίχως λογο

Στην πολυκατοικία μας μένει ένα ζευγάρι με δύο παιδιά το μικρό είναι 2χρονων. Τσιρίζει συνεχώς...Στην αρχή νόμιζα ότι κάτι το ενοχλεί η ότι το μαλώνουν...έλα όμως που μια μέρα βγήκε στο μπαλκόνι με τη μανα να απλώνει ρούχα και να τσιριζει άνευ λόγου. Το παρατηρώ για ώρα και το έκανε συνέχεια για παιχνίδι. Λες πάει στην ευχή... Μια άλλη φορά κατεβαίνοντας απ την πολυκατοικία βλεπω είχαν αφήσει την πόρτα του σπιτιού ανοιχτή αυτό πήγαινε πάνω κάτω και άρχισε να στριγγλιζει. Πρόβλημα νοητικό δεν έχει απλά είναι κακομαθημένο. Έχει αρκετά χρόνια διαφορά απ τη μεγάλη κόρη και το χουν στα ώπα ωπα... Εγώ τι φταίω όμως ρε παιδιά? Μετά λένε για τον στριμμενο που έβαλε την άλλη να πληρώνει 500 ευρώ κάθε φορά που ενοχλούν τα παιδιά της... βρε μήπως έχει δίκιο ο μπάρμπας??? Κι εμείς 4 παιδιά είμασταν κάναμε φασαρία αλλά κάποιος μας εβαζε φρένο και δεν είχαμε το περιθώριο για υστερίες. Γιατί οι σημερινοί γονείς είναι τόσο ανεκτικοί με τις υστερίες των παιδιών τους και τόσο αντιδραστικοί με τους γυρω όταν ενοχλημένοι τους κάνουν παρατήρηση?
15
 
 
 
 
σχόλια
Καλό θα ήταν να διαβάσει ο εξομολογούμενος το βιβλίο του Winecott για τον πραγματικό εαυτό. Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε παρατηρήσεις , κάντε στους γονείς κ όχι στο παιδί
Η ελευθερία του ενός σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Δεν έχει να κάνει αν αυτός ο άλλος είναι άρρωστος, υγιής ή απλά περίεργος. Πρέπει να μάθουμε, πρωτίστως οι γονείς ώστε να το μεταδώσουνε και στα παιδιά τους, ότι σεβόμαστε κι όχι μόνο απαιτούμε τον σεβασμό των άλλων. Κι αυτό ισχύει όχι μόνο για τους γύρω μας, αλλά και το περιβάλλον, ακόμα και για την τουαλέτα που θα χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος μετά από μας.
Δεν έχω παιδιά ούτε μικρότερα αδέρφια αλλά φαντάζομαι ότι δύο ετών δεν το μαλώνεις επειδή φωνάζει..δύο ετών δοκιμάζει τη φωνή του είναι στη διαδικασία που μαθαίνει το ίδιο τη φωνή του κ του φαίνεται αστείο ή/και δείχνει ενόχληση όπως με τον ίδιο τρόπο μαθαίνει να περπατάει και πέφτει αλλά συνεχίζει..σορυ δεν βγαίνουν έτοιμα
Επειδή τυχαίνει να έχω παιδάκι 2 χρονών (που ευτυχώς δε τσιρίζει αλλά όλο γελάει), θα σου πω ότι θεωρώ αστείο αυτό που λες. Είναι πολύ μικρούλι για να είναι κακομαθημένο. Έχει όντως κάποια διαταραχή και είναι ήδη δύσκολο για τους γονείς. Μη μπερδεύεις ένα κοκομαθημένο 10χρονο με ένα μωρό που τώρα προσπαθεί να προσαροστεί στον κόσμο.Μη βγάζετε τα νεύρα σας για ότι συμβαίνει στη κοινωνία και την διάθεσή σας για κριτική στα μωράκια. Είναι κρίμα.
Γλυκούλα μου εγώ σε κατανοώ και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Γι αυτό είπα "ακόμα ένας λόγος". Και διαφωνώ με το σκεπτικό "άστο παιδί είναι". Δηλαδή πότε σταματάει να είναι παιδί και αρχίζει η νουθεσία; Ή μήπως τότε είναι αργά;Όπως και να έχει, εγώ σου εύχομαι περαστικά και να βγεις νικήτρια από τη μάχη που δίνεις
Δεν ήξερα ποιος το έγραψε. Ζητώ χίλιες φορές συγγώμη. Αλλά υπάρχει μία γενική αναισθησία απέναντι στις παιδικές διαταραχές και μία σύγχηση μεταξύ κακομαθημένου και πάσχοντος παιδιού.
Δεν ήθελα να επιμείνω, επειδή είσαι φορτισμένη, και το συμπονώ όσο δεν φαντάζεσαι, κι έχεις και δίκιο επειδή η συγκεκριμένη περίπτωση γειτόνων είναι προβληματική γενικότερα, το αναφέρω μονάχα για να υφίσταται γις τους υπόλοιπους που διαβάζουν. Όπως κάποιος άρρωστος ενήλικος δεν αναφέρει κάτι για την προσωπική του ζωή σε αγνώστους, για να μην τον λυπούνται, επειδή δεν επιθυμεί, ούτε επιδιώκει τον οίκτο, το ίδιο κάνουν και αρκετοί γονείς παιδιών με διαταραχές διαφόρων τύπων: δεν ανακοινώνουν στον κόσμο ότι το παιδί τους έχει κάποιο ειδικό ζήτημα, για να μην το λυπούνται και του φέρονται με οίκτο. Και για να μην το στιγματίζουν...γιατί μετά θα είναι για πάντα δαχτυλοδεικτούμενο "το προβληματικό". Έχουμε προχωρήσει πολύ αλλά δεν έχουμε προχωρήσει τόσο πολύ ώστε να μην μας κάνει καμμία αίσθηση.Γιατί τείνουμε να ξεχνάμε ότι τα σημερινά παιδιά κι οι έφηβοι, που με τόση άνεση ανεβάζει-κατεβάζει κακομαθημένα/παραμελημένα/ανεύθυνα αρκετός κόσμος, και δεν αναφέρομαι σε σένα Die_another_day, έχουν ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙ μιας κοινωνικής ευαισθητοποίησης που παλαιότερα παιδιά κι έφηβοι δεν είχαν ούτε στην πιο τρελή τους φαντασία ονειρευτεί! Άπαξ και διέφερες τότε, πάει, ήσουν ο τρελός του χωριού. Σου πετούσαν πέτρες και γελούσαν μαζί σου. Ενίοτε σε διώχναν κι απ'το χωριό κακήν κακώς...Ξαναλέω, δεν αναφέρομαι στη συγκεκριμένη περίπτωση, που ασφαλώς οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες λόγω πολύ σοβαρής αιτίας για την ενόχληση, και λόγω πολυπαραγοντικότητας του ζητήματος. Μιλάω γενικότερα.
Τρουφάκι για να σου απαντήσω. Κάπου στα 3. Στα 2 είναι ακόμα μωρό και τώρα προσπαθείς να διαμορφώσεις τον χαρακτήρα του. Δυστυχώς κάποιοι γονείς δεν είναι τυχεροί όσο και αν το θέλουν για τον απλούστατο λόγο ότι το νήπιο δεν είναι διανοητικά πλήρως υγειές. Λίγη κατανόηση και αγάπη χρειάζεται και όχι επανάσταση ενάντια στα νήπια.
Επειδή οι σημερινοί γονείς είναι πιο ευαισθητοποιημένοι προς τα παιδιά τους και δεν τα διαπαιδαγωγούν με την λουρίδα, όπως έκαναν άλλες γενιές μόλις πριν 20 χρόνια (αποτελεσματικότατο, κανένας δεν φώναζε αλλιώς τον έγδερναν ζωντανό, niiiiiiiece) , ούτε αν έχουν τα παιδιά κάποιο "ζήτημα" που ξεφεύγει του μέσου όρου, και που εσύ δεν μπορείς να διαγιγνώσεις εκ του μακρόθεν κι άνευ ειδικευμένης εκπαίδευσης, τα κλείνουν στο υπόγειο τύπου Κωσταλέξι! Το ότι εσύ ενοχλείσαι τόσο, αλλά δεν το θέτεις με κάποιον σαφή κι ευγενικό τρόπο στους συγκεκριμένους ανθρώπους, τολμώντας να έχεις το θάρρος της γνώμης σου να πεις ότι "είναι κακομαθημένα" (γιατί ξέρεις ότι θα σου απαντήσουν), αλλά έρχεσαι να το πεις εδώ, εμένα με προβληματίζει. Η κοινή ησυχία πρέπει να γίνεται σεβαστή, και όσοι σεβόμαστε τους γείτονες μας βγαίνει η Παναγία για να το κατορθώσουμε, αλλά ας μην γινόμαστε Φαρισαίοι.
Επίσης ξέχασα να αναφέρω: ο μπάρμπας στη Θεσσαλονίκη το έκανε για εκδικητικούς λόγους και από δικομανία. Έχω μία τέτοια στη δική μου γειτονιά, κάθε λίγο κάνει εξώδικα και μηνύσεις σε διάφορους. Όλοι την ενοχλούν. Όλοι!
Εσύ πώς ξέρεις με τόση βεβαιότητα ότι το παιδί δεν έχει κάποιο θέμα;Δε λέω, εγώ 3 αγόρια μεγαλώνω και τους έχω στρατιώτες για να μην ενοχλούν. Αλλά αυτή η σιγουριά σου... κάνουν γενικώς φασαρία ή μόνο το μικρό;
Scroll to top icon