ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.11.2018 | 10:41

Χαίρεται

Ξεκίνησα από προχθές να ψάχνω για δουλειά, πήγα σε ένα φαστφουνταδικο μου είπαν 2,5 ευρώ το 8ωρο. Δεν πήγα με την λογική να βρω κάτι καλητερο, από εχθές ψάχνω έχω αφήσει άπειρα βιογραφικά αλλά τίποτα. Πώς μας έχουν κάνει έτσι εμάς τους νέους ρε παιδιά; Δηλαδή να δουλεύουμε για 400€; Να μην βγάζουμε ούτε την εβδομάδα στα ενοίκια στα τρόφιμα και στους λογαριασμούς; γιατί ; Γιατί να μη μπορώ να βρω μια δουλειά αξιοπρεπείς; Γιατί να με έχει πιάσει κατάληψη που δεν έχω μια αυτή τι στιγμή και αύριο θα κλείσουμε το συμβόλαιο για το σπίτι μας που θα ανοίξουμε με το σύντροφό μου, κι εγώ έχω ίσα ίσα τα λεφτά για το ενοίκιο και για να ανοίξουμε το ρεύμα. Νιώθω άχρηστη, δεν έχω ιδέα σε τίποτα. Ειμαι χωρίς δουλειά, θα χρειαστεί να ζητήσω από τους γονείς μου και Μ έχει πιάσει μια μελαγχολία άστα να πάνε. Είμαι 24 χρονών, κι εχθές κατάλαβα πως είναι τελικά ο κόσμος εκεί έξω. Καλό κουράγιο σε όλους τους ανθρώπους που ψάχνουν δουλειά και δεν βρίσκουν, κάποια στιγμή θα βρούμε κι εμείς την υγεία μας. Καλό μεσημέρι.
8
 
 
 
 
σχόλια
Κοίταξε η ζωή δυστυχώς είναι ωμή. Αλλά αυτό που σου προσφέρουν έχεις την επιλογή να μην το φας! 400ε σπίτι δεν ανοίγεις με κανένα! Επιλογές είναι η ζωη. Μπορείς να αποφασησεις πολλά για να μην είσαι υπάλληλος των 400. Καμοια κατάθλιψη. Τη ζωή σου εσύ την κάνεις. Η ζωη μας είναι οι επιλογές μας. Τρεις τρόπους θα σου πω!! 1. Σεζόν σε νησί.. Βγάζει 10-20 χιλιάρικα και χοιμονα κάθεσαι.2. Να πας εξωτερικό για να ζεις μια αξιοπρέπεια ζωή. 3. Η σχέση σου πρέπει να σε στηρίζει και να είναι Αντρας. Όχι να θέλει να πληρώνεται από μισά. Έλεος!!
Αν μου επιτρέπετε, από την εμπειρία ζωής μου. Μην περιμένετε να πλουτίσετε, ή έστω να επιβιώσετε, με τους μισθούς που υπάρχουν. Τα μεγαλοστελέχη των πολυεθνικών πέθαναν μαζί με την δεκατία του '90. Δεν είναι τυχαίο που κάθε κυβέρνηση παροχολογία δημοσιοϋπαλληλίας υπόσχεται. Όχι ότι κι εκεί είναι ειδυλλιακά αλλά σου λέει είναι εξασφαλισμένα (τέλος πάντων, αν δεν γίνουμε Βενεζουέλα)Διαχρονικά, τα χρήματα έρχονται με το εμπόριο ή με το επιχειρείν.Όσοι μπορείτε (και δεν γ@μοσταυρίζετε με την γραφειοκρατία που κατατρύχει αυτό το ρημαδοκράτος) ασχοληθείτε να κάνετε κάτι δικό σας, να είστε αφεντικά του εαυτού σας. Θα πρέπει να είστε δημιουργικοί, να απαντήσετε σε ερωτήματα που κανένας δεν θα σας απαντήσει, να μην περιμένετε δηλαδή μασημένη τροφή (κάτι εξαιρετικά δύσκολο για αποφοίτους ελληνικού σχολείου που έχουν μάθει ακριβώς αυτό, την μασημένη τροφή), αλλά θα έχετε την δυνατότητα να αξιώσετε ένα καλύτερο βιωτικό επίπεδο αν τα καταφέρετε στο τέλος. Μόνο αυτή η λύση υπάρχει ή το εξωτερικό. Αλλιώς δεν θα ζήσετε ποτέ μόνοι, δεν θα κάνετε ποτέ οικογένεια, κι η χώρα νομοτελειακά θα συρρικνωθεί πληθυσμιακά στα επόμενα 50 χρόνια. Το να κλείνει κανείς τα μάτια του σε αυτή την πραγματικότητα ή να εύχεται να φτιάξουν τα πράγματα έτσι γενικά είναι κοζμάρα.
Καραβάν καλησπέρα. Μην το αποκλείεις το ότι δεν θα ζήσουμε ποτέ μόνοι. Είναι πώς στα φέρνει η ζωή.Ζω μόνος από τα είκοσι ένα μου χρόνια, πλέον έκλεισα τα τριάντα τέσσερα.Έχω κάνει διάφορες δουλειές, οι περισσότερες άσχετες με το αντικείμενό μου και λίγες σχετικές.Πλέον σου έχω πει πού δουλεύω και τι ώρα ξυπνάω το πρωί και η ώρα για μένα πληρώνεται λίγο παραπάνω από αυτό που αναφέρει το άτομο που έκανε αυτή την εξομολόγηση. Οπότε καταλαβαίνεις ότι ο μισθός μου είναι λίγος. Κάνω και μια δεύτερη πιο περιστασιακή δουλειά, εν μέρει σχετική με το αντικείμενό μου όποτε υπάρχει δυνατότητα.Φυσικά και δεν περιμένω ούτε θέλω να πλουτίσω.
Όσον αφορά αυτό που λες για το εμπόριο ή το επιχειρείν και να γίνουμε αφεντικά του εαυτού μας αυτά γίνονται μόνο αν έχεις καβάντζα στην άκρη.Ακόμα κι αυτές οι ιντερνετικές start-ups ετσι γίνονται, επειδή έχω παρακολουθήσει λίγο τι συμβαίνει και με αυτά.Ή αν έχεις μια πολύ καινοτόμα ιδέα και πείσεις κάποιους να στη χρηματοδοτήσουν.Όσο γι' αυτό που λες για φυγή στο εξωτερικό δίκιο έχεις αλλά ακόμα κι αυτό θέλει να έχεις χρήματα, κάποιο κομπόδεμα για τον πρώτο καιρό που θα είσαι στο εξωτερικό.Ο ξάδερφός μου που έφυγε μόνιμα για Λονδίνο πριν εννέα χρόνια είχε δουλέψει για χρόνια εδώ σε εταιρείες και διάφορα πόστα, έβαλε λεφτά στην άκρη και μετά έφυγε για το εξωτερικό.Και παλιότερα που είχα μια επικοινωνία μαζί του μού είχε πει ότι όλα είναι πανάκριβα. Την πρώτη φορά που του είπαν τιμή ενοικίου για ένα μικρό διαμέρισμα στο Λονδίνο έπαθε σοκ από το πόσο ακριβά είναι.Αυτό το λέω επειδή όλοι λένε η Αγγλία κι η Αγγλία ως λύση.Αν δεν έχεις κάποιον να σε φιλοξενεί, έστω και για λίγο καιρό, παντού δύσκολα είναι αλλά και ειδικά στο εξωτερικό.Πρέεπι να έχεις αρκετά χρήματα στην άκρη και φυσικά προοπτική για δουλειά στο εξωτερικό, όπως ο ξάδερφός μου που πήγε και λόγω του βιογραφικού του βρήκε αμέσως σε μια εταιρεία και δουλεύει κάπου σχετικά με το αντικείμενο των σπουδών του. Αλλά όλα αυτά τα προετοίμαζε χρόνια πριν από εδώ από την Ελλάδα πριν φύγει.
Εξυπακούεται ότι όπως το λες είναι. Δεν διαφωνούμε. Δεν ξεκινάς να πας εξωτερικό αέρα πατέρα, αλλά προσχεδιάζεις τις κινήσεις σου και κάνεις αναγνωριστικές κινήσεις πριν κάνεις το μεγάλο βήμα. Και φυσικά το Λονδίνο είναι πανάκριβο (το γνωρίζω καλά), αλλά δεν είναι μόνο Λονδίνο η Αγγλία, ούτε είναι μόνο η Αγγλία. Το να φτιάξεις κάποιο μικρό κομπόδεμα χρειάζεται για πολλά πράγματα στη ζωή. Αν δεν υπάρχει οικογενειακή βοήθεια ή πρόβλεψη, τότε πρέπει αναγκαστικά κάποιος να κάνει το σκατό του παξιμάδι ώστε να μπορέσει. Δηλαδή χρειάζεται και σε αυτό πλάνο, να πεις δεν θα περάσω καλά 2-3 χρόνια για να έχω μια ευκαιρία για κάτι καλύτερο αργότερα. Πρέπει όμως να το έχει πάρει κάποιος απόφαση, επειδή με το να ψευτοζεί περνάει ο καιρός χωρίς να το καταλαβαίνει, κι όσο αργεί να ξεκινήσει τόσο δυσκολότερο γίνεται κατόπιν. Όχι βέβαια ότι είναι και εντελώς αποτρεπτικό. Γνωρίζω ανθρώπους που μετακόμισαν στην Αγγλία στα 50+ και για 15 μέρες κοιμόνταν σε αυτοκίνητο (και μιλάμε για οικογένεια). Την βρήκαν την άκρη όμως.Για το επιχειρείν πράγματι χρειάζεται κάποια χρηματοδότηση, συνηθέστερα, ωστόσο υπάρχουν τρόποι. Εδώ παίρνουν χρηματοδοτήσεις ΕΣΠΑ ένα σωρό άνθρωποι, επιστήμονες, καλλιτέχνες, τεχνίτες, υπάρχουν κονδύλια, επιχειρηματίες, διάφορα. Θέλει πάρα πολύ ψάξιμο, αλλά είναι η μόνη ελπίδα. Με μισθούς 400 ευρώ τι να κάνεις! Μπιφτέκια θα σερβίρεις μια ζωή και θα βαρυγκομάς. Όχι ότι το υποτιμώ, προς θεού, αλλά να υπάρχει μια προοπτική, να υπάρχει ένα περιθώριο ανέλιξης, να κάνει κάποιος κάτι που τον γεμίζει ως άνθρωπο. Δεν μπορεί τόσα ΄νεα παιδιά να είναι μονίμως σερβιτόροι και ντελιβεράδες όλοι. Και μέχρι πότε;Όσο για το μόνοι, δεν το εννοούσα με την έννοια της μοναξιάς, αλλά με την έννοια της ιδιωτικότητας. Να μην είσαι στο πατρικό σου και να φοβάσαι ότι την ώρα που αυνανίζεσαι θα μπουκάρει η μάνα σου να σου πει ότι είναι έτοιμοι οι κεφτέδες. Μην το γελάς, συμβαίνει σε πολλούς. Βέβαια, δεν ξέρω αν ειναι τόσο κακό όσο το να είσαι παντέρημος. Αυτό εσύ θα μας το πεις που ξέρεις.
Μην απελπιζεσαι.. πες σε φίλους και γνωστούς ότι ψαχνεις για δουλειά. Έτσι αυξανεις τις πιθανοτητες, όλο και κάτι θα βρεθεί. Καλή τύχη όλα καλά θα πάνε...
Εγώ φορτώνω πολύ άσχημα γιατί οι ίδιες δουλειές κάποτε πλήρωναν κανονικά.Αλλά με την "κρίση" τα καθίκια το εκμεταλλεύτηκαν και έριξαν τους μισθούς με τη δικαιολογία ότι δεν βγαίνουν.Και μια βόλτα σε καφετέριες και φαγάδικα και τα βλέπεις όλα γεμάτα.Γιατί ο άλλος που δεν έχει να βγει κανονικά θα πάει για καφέ ή σε φαγάδικο και θα του βγει φθηνά.
Δεν είναι απόλυτο αυτό επειδή με την κρίση τα "καθίκια" έχουν υπερφορολογηθεί δεκαπέντε φορές πάνω απ'ότι προ κρίσης και όντως δεν βγαίνουν (γι'αυτό και κλείνουν επιχειρήσεις η μία πίσω από την άλλη, μην κρίνεις μόνο από τις ώρες αιχμής που βλέπεις κόσμο στις καφετέριες και στα φαγάδικα, κοστίζουν στην ιδιοκτησία ακόμα και τις ώρες/μέρες που δεν πατάει μύγα). Τώρα το ότι μερικοί εκμεταλλεύονται, ισχύει κι αυτό. Αλλά όχι πάντοτε, μην γενικεύουμε.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon