Ρε παιδιά, η ζύμη κραμπλ είναι από τη φύση της μια υγρή ζύμη που μπορεί να φαίνεται μεν άψητη, δεν είναι όμως, καθώς η πίτα ψήνεται για 45-55 λεπτά. Ειδικά το κάτω μέρος, με όλα τα ζουμιά που βγαίνουν από το φρούτο όταν ψήνεται, δεν υπάρχει ΠΟΤΕ περίπτωση να γίνει μπισκοτέ και τραγανό, όπως τα "ψίχουλα" που βάζουμε στο πάνω μέρος.Tip 1: Φτιάξ' την μόνος/μόνη σου. Είναι πανεύκολη και ξέρεις τι υλικά βάζεις.Tip 2: Στρώσε τη ζύμη στο κάτω μέρος και πριν βάλεις την γέμιση των φρούτων, άλειψε την με ελαφρά χτυπημένο ασπράδι αυγού, που θα λειτουργήσει ως μονωτικό τρόπον τινά. Ψήσε για 10-15 λεπτά σε μέτριο φούρνο και μετά βάλε την γέμιση με το υπόλοιπο κραμπλ από πάνω και συνέχισε το ψήσιμο για άλλα 30-40 λεπτά, πάλι σε μέτριο φούρνο. Μετά, απλά, μακέλεψε την.
5.12.2018 | 17:03
apple pie
ΕΙναι ενας φουρνος της γειτονιας που κανει την καλυτερη και αγνοτερη ταρτα μηλου που εχω φαει στη ζωη μου.Πανεμορφη και πεντανοστιμη. Ελα ομως που κατω απο το κραμπλ ειναι ωμη δηλαδη ...άψητη!!Πολλες φορες οταν αγορασα την πηγα πισω την πεταξανε μπροστα μου και μου δωσανε αλλη λιγοτερο άψητη...αλλα πάντα με το χαρακτηριστικο ζυμαρι κατω απο το κραμπλ..Τους το εχω πει πολλες φορες αλλα δεν χαμπαριαζουν καθόλου . Σαν δικαιολογια προβάλλουν το.." βγαινει αψητη λογω τεχνικής"Ε λοιπον γιατι δεν αλλαζουν την τεχνικη δηλαδή ?Το να κινδυνειες να παθεις γαστρεντεριτιδα που σου πουλανε αψητη μηλοπιτα ειναι καλύτερο ??Δεν θελω να το αναφερω επισημα στην αγορανομια γιατι ειναι οικογενειακη επιχειρηση και τους λυπαμαι αλλα ειναι απαραδεκτο να πουλανε μισοψημενα προιοντα με το ζυμαρι άψητο κολλημένο επανωΕγώ καθε φορά μπαινω στον κοπο βγαζω ολο το κραμπλ και σκαβω απο κατω για να αφαιρεσω το άψητο τμήμα χαλώντας τη μηλόπιτα και την εμπειρία έτσι, .Χρονια τωρα το κανουν αυτο και δεν ακουνε καθολου τον πελατη.Τι μπορει να γινει σε αυτη την περίπτωση??
12