ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
28.12.2018 | 11:35

Μονάδας μέτρησης εμφάνισης

Όσο πιο καλό παιδί ειναι κάποιος τόσο εμφανισιακά άσχημος είναι. Παράδειγμα ο αδερφός σου φαίνεται πολύ καλό παιδί - > δεν βλέπεται
13
 
 
 
 
σχόλια
Ισχύει ως ένα βαθμό. Όταν κάποιος δεν μου αρέσει εμφανισιακά ντρέπομαι να πω χύμα ότι δεν μου αρέσει οπότε το πάω έμμεσα λέγοντας ότι είναι καλό παιδί. Καραβαν όταν γνωρίζεις έναν άνθρωπο μέσα σε 5 λεπτά ή τον βλέπεις σε μια φωτογραφία δεν μπορείς να ξέρεις αν το χει ή όχι. Παλιά είχα σχέση με έναν άντρα που ήταν πολύ "φλωρος" στην συμπεριφορά αλλά τελικά αποδείχτηκε πολύ θερμός στο κρεβάτι όταν τον γνώρισα καλύτερα
Αν αναφερονται κοπελες σε καποιον ως καλο παιδι ισχυει αυτο που λες, αλλα με την πραγματικη εννοια της λεξης καλος υπαρχουν καποια λιγα καλα και ωραια παιδια.
Δεν θα έλεγα ότι υπάρχουν "λίγα καλά κι ωραία παιδιά" με την έμφαση στον αριθμητικό προσδιορισμό. Θα έλεγα ότι πιο πιθανό είναι να έχει καλό χαρακτήρα κάποιος που από παιδί είχε κοινωνική κι οικογενειακή αποδοχή (κι η εμφάνιση δυστυχώς ή ευτυχώς βοηθάει πάρα πολύ σ'αυτό), παρά κάποιος που έχει βιώσει την απόρριψη με όλους τους δυνατούς τρόπους κι έχει γεμίσει η ψυχή του συμπλέγματα. Μετά θέλει μεγάλη δύναμη χαρακτήρα και μεγαλείο για να υπερνικήσεις την ζημιά που έχεις υποστεί.
Ισχύει ΚΑΙ αυτό που λες. Κι εξηγεί και το πώς δύο παιδιά στην ίδια οικογένεια, με τις ίδιες ακριβώς προσλαμβάνουσες και παιδαγωγικές αρχές μπορεί να είναι διαφορετικά (δεν εννοώ σε κλίμακα σκατοψυχιάς/καλοσύνης, αλλά με διαφορετικό χαρακτήρα).
Πρέπει να έχετε τρελλή πλάκα μεταξύ σας! :D (Πάντως τι ωραίο πράγμα ο αυτοσαρκασμός. Παιδί μου, δεν μας καταλαβαίνουν, είμαστε παρεξηγημένες. Θα αναγνωριστούμε μετά θάνατον! *black humor* > άλλη αγαπημένη κατηγορία χιούμορ)
Το "καλό παιδί" λέγεται συνήθως για δύο λόγους:1.να εξισορροπήσει μια κατάσταση όταν δεν έχουμε κάτι άλλο να πούμε σε αξιόλογο/εντυπωσιακό βαθμό (η εμφάνιση μπορεί να είναι μέτρια ή και καλούτσικη, δεν είναι ανάγκη να είναι άσχημος ο άλλος!)2.από "προξενήτρες" ώστε να τονίσουν ότι δεν θα σε δέρνει, δεν θα σε εκδίδει, κλπ. (μέχρι κει πάει ο νούς τους).
Scroll to top icon