ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.1.2019 | 17:31

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Δυστυχώς, μια μερίδα γυναικών, είτε επειδή πιστεύουν ότι έτσι κρατάνε ψηλά τον εαυτό τους - ανεβάζουν τις μετοχές τους, είτε επειδή βλέπουν τις άλλες να το κάνουν και το κάνει και αυτές, νομίζοντας ότι αυτό είναι το σωστό, λειτουργούν με έναν τρόπο που για εμένα είναι εν πολλοίς ακατανόητος, δηλαδή έχουν σηκώσει τόσο πολύ την μύτη, που λέμε, που δεν βλέπουν τα καλά παιδιά που για εκείνες θα έκαναν τα πάντα και θα τους προσέφεραν ό,τι πιο ωραίο υπάρχει, δηλαδή μια ειλικρινή αγάπη και συντροφικότητα και στο τέλος όλες αυτές οι γυναίκες, που θα μπορούσαν να είχαν ένα καλό παιδί δίπλα τους και να απολαμβάνουν τις ωραίες στιγμές μιας όμορφης ζωής και μιας οικογένειας, είτε καταλήγουν μόνες τους αφού πρώτα άφησαν να περάσουν από την ζωή τους άνθρωποι κατά τεκμήριο αξιόλογοι τους οποίους δεν γύριζαν καν να κοιτάξουν, είτε διαλέγουν ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ και τελικά πάλι καταλήγουν μόνες τους, αφού πρώτα έχουν ταλαιπωρηθεί σωματικά και κυρίως ψυχολογικά...Και εδώ ακριβώς θέλω να επικεντρωθώ: Βρε κορίτσια, πείτε μου -Στον Θεό που πιστεύετε, πραγματικά- γιατί διαλέγετε τους ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ και αφήνετε τις καλές περιπτώσεις;;; Με τι κριτήρια επιλέγετε; Και προτού σπεύσουν κάποιοι/ες να μου πουν: ''Ε, εντάξει, που να τον ξέρεις και τον άλλον τι ρόλο βαράει;;;'', θα απαντήσω ότι δεν είναι έτσι.Φαίνεται ο άνθρωπος. Μέσα από την καθημερινότητά του, πολλά μπορείς να καταλάβεις, στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων.Προφανώς δεν είναι όλες οι γυναίκες έτσι. Είναι όμως μια σημαντική μερίδα γυναικών. Όπως επίσης το ίδιο ισχύει και για μια μερίδα αντρών. Ίσως είναι και θέμα χαρακτήρα, τι να πω. Αν και συνήθως, σε αυτές τις περιπτώσεις, ο χαρακτήρας του ανθρώπου διαμορφώνεται μέσα από τις διάφορες εμπειρίες και τις καταστάσεις τις οποίες βιώνει.
3
 
 
 
 
σχόλια
Με τι κριτηρια επιλεγουν; Εμφανιση. Αυτα. Με βαση αυτο κρινουν τον "καλυτερο" και τον "χειροτερο". Οπως ειπες βεβαια δεν ειναι ετσι ολες(καποιες συμβιβαζονται λιγο οσο αφορα την εμφανιση αν εχεις καλη συμπεριφορα, λιγο ομως, μην νομιζεις πως θελουν τον κουασιμοδο).
Ασχέτως φύλου,φρονώ ότι ισχύουν περίπου τα παρακάτω:-Καθένας μπορεί να έχει μία ''υπερεκτίμηση'' του εαυτού του: το έχω δει και σε άντρες, δεν είναι αποκλειστικότητα των γυναικών, και μάλιστα σε τραγικό βαθμό σε ορισμένους. Οφείλεται σε πολλούς λόγους, αλλά υπερεκτιμώντας με, δε σημαίνει ότι θα βρω τελικά και αυτό που νομίζω ότι ''αξίζω''. - Η έννοια του ''καλού παιδιού'' είναι γελοία και μόνο όταν την ακούω, γιατί ''όλοι χωράνε'' και διότι στη δική μου εκτίμηση αναφέρεται κυρίως σε ένα γλοιώδη τύπο που κάνει τα πάντα μπας και πείσει ότι αξίζει της προσοχής μίας γυναίκας. -Το ποιος είναι ο ''χειρότερος'' και ο ''καλύτερος'', εμπεριέχει μία υποκειμενικότητα αναλόγως με τις προτιμήσεις καθενός. Δεν κάνουν όλοι για όλους, ούτε το ''καλύτερο'' - με τα δικά σου ''αντικειμενικά'' (;;;)κριτήρια- είναι το ''καλύτερο'' για κάποιον άλλο. Τέλος, μη νομίζεις ότι ακόμη και πραγματικά να είναι κάποιος ''καλός'' θα γίνει ''ανάρπαστος'' εξ αυτού του λόγου και μόνο: καμία φορά οι άνθρωποι έχουμε ένα περιορισμένο ''βάρος ανθρώπου'' το οποίο μπορούμε να ''σηκώσουμε''. Καλή χρονιά.
Οι άνθρωποι τείνουν ν' ασχολούνται με πράγματα/καταστάσεις/ ανθρώπους που τους κινητοποιούν το ενδιαφέρον. Ένα πολύ γοητευτικό στοιχείο είναι η αίσθηση που αποπνέουν μερικοί ότι δεν έχουν ανάγκη κανέναν δίπλα τους για να περάσουν ωραία και σε διαλέγουν από επιθυμία , φαίνονται ελεύθεροι άνθρωποι. Φυσικά, ειδικά στις μικρές ηλικίες μπερδεύουμε την άρνηση του άλλου να δεσμευτεί με επιλογή ενώ μπορεί να είναι δείγμα ανασφάλειας. Εσύ τώρα μπορείς να πιστεύεις ότι απορρίπτονται τα καλά παιδιά. Πάσο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon