Ιερισσός, η νέα Κερατέα;

Ιερισσός, η νέα Κερατέα; Facebook Twitter
5

Με οδοφράγματα στις εισόδους του χωριού τους αλλά και σειρά κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη, «απαντούν» οι κάτοικοι της Ιερισσού Χαλκιδικής στη χθεσινή επεισοδιακή σύλληψη των δύο συντοπιτών τους, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στην εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από το πρωί, κάτοικοι της Ιερισσού έχουν στήσει οδοφράγματα στις εισόδους του χωριού τους, αποκλείοντας έτσι οδικά την πρόσβαση ή τη διέλευση των οχημάτων από την περιοχή. Την ίδια ώρα, σειρά κινητοποιήσεων αλληλεγγύης στους δύο συλληφθέντες προγραμματίζουν κάτοικοι της Ιερισσού μαζί με τις επιτροπές αγώνα από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.

Σήμερα και αύριο το απόγευμα θα μοιράσουν ενημερωτικό υλικό μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ, για αύριο έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου κρατούνται από χθες οι δύο συλληφθέντες. Επιπλέον, το Σάββατο θα διαδηλώσουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και την Κυριακή, ημέρα κατά την οποία θα απολογηθούν οι δύο κατηγορούμενοι, θα συγκεντρωθούν πάλι έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης.

«Δεν πρόκειται να επαναληφθούν τα γεγονότα της Κερατέας. Ο νόμος θα επιβληθεί και θα αποκατασταθεί η αίσθηση της νομιμότητας. Το κράτος δεν μπορεί να υποχωρήσει, γιατί δεν θα είναι κράτος» δήλωσε στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα στην Ιερισσό της Χαλκιδικής.

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
socivo, το deal ειναι σκανδαλο απο μονο του, εδοθησαν κοιτασματα αξιας 11 δις για 11 εκατομυρια(πηγες λενε οτι μεταπωληθηκε μετα για 700 εκατ!! απο κρατικους αξιωματουχους και αιρετους)... τωρα για το οικολογικο κομματι ξερω αρκετους (νεο) φιλελευθερους η συντηρητικους η σοσιαλδημοκρατες(οχι τιποτα ακραιοι οικολογοι- αναρχικοι) που διαφωνουν με την εξορυξη γιατι θα υποβαθμισει ενα οικοσυστημα που παραγει προιοντα και τουρισμο(με οικονομικους ορους δε συμφωνουν, οχι με οικολογικους). ας σκεφτουμε ομως: γιατι το κρατος θελει τοσο απεγνωσμενα τα εσοδα, γιατι δε τολμαει να απολυσει ουτε εναν επιορκο, αυτα εχουν κοινη αφετηρια, γιατι αλλιως θα καταρρευσει και συνεχιζει και διαλυει τη κοινωνια..
Σήμερα μίλησα με ένα παιδί από ιερισσο. Αποτι άκουσα έχουν ουσιαστικά εμφύλιο, πλακώνονται μεταξύ τους,ένα κάτοικο που δούλευε για την εταιρία τον ξυλοφόρτωσαν μπροστά στην οικογένεια του από την άλλη η καταστροφη και η σκόνη που σηκώνεται... που ζούμε? δεν μπορει να βρεθεί μια "χρυσή τομή"?
και φυσικά η αριστερά ξεκίνησε πάλι τον εμφύλιο έστω και μ αυτές τις 100 οικογένειες..Το επόμενο βήμα είναι να τους κάψουν αυτούς τους εργάτες που το έγκλημά τους είναι ότι δουλεύουν