ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.1.2019 | 11:07

Αποτέλεσμα..

Χθες ειχα συναντηση με την γυναικολογο μου..Ειμαι η κοπελα που πριν 2 μερες ανεβασα αυτο https://www.lifo.gr/confessions/view/370578#comments..Σας ευχαριστω πολυ για τα ενθαρυντικα σας λογια..δυστυχως βρηκαν τοιχο!!..Μου εξηγησε απο κοντα αυτα που μου ειπε με ωμό τροπο στο τηλεφωνο!!Ειχα κανει κ γω καποιες σκορπιες αναζητησεις στο ιντερνετ ,παρολο που νιωθω οτι το μυαλο μου δε λειτουργει και μου ειναι δυσκολο να συγκεντρωθω και να δω καθαρα..Δεν ηταν καποια μπακαλιστικη διαγνωση ,με βαση τα αποτελεσμα των εξετασεων μου μιλησε ..Αυτο που θα μπορουσα να της χρεωσω ειναι οταν και πριν ενα χρονο που ειχα τα ιδια συμπωματα δε με προετρεψε να κανω εξετασεις..Ουτε και τωρα!! Εγω της προτεινα μηπως να κανουμε εξετασεις να το δουμε?Οπως και στο τηλεφωνημα δεν με ρωτησε εαν εχω σχεση,ουτε σε τι φαση ζωης ειμαι..Μου ειπε απλα πρεπει αμεσα να κανω παιδι ,και καλο θα ηταν να το προσπαθήσω εντος 2μηνου..Αυτο!!Και οταν μου το ξανατονισε της παντησα ,μα πως να κανω παιδι οταν δεν εχω σχεση?Ομως ,η ουσια ειναι αλλη..Το αποτελεσμα !!Και αυτο δεν αλλαζει..Θα παρω και μια 2η γνωμη αλλα δεν εχει σημασια..Η αναλυση της δεν μου αφησε αποριες,ουτε κενα...Μονο μια θλιψη!!!Δε εχω ακομα μιλησει σε κανεναν δικο μου ανθρωπο,δε θελω!!Δε μπορω να το διαχεισιστω..Νιωθω γερασμενη..Ειμαι 37,πιστευα οτι ειμαι νεα..ενιωθα οτι ισως δεν εχουν τελειεωσει ολα..Οι φιλες μου ειχαν καλυτερη αντιληψη της ηλικιας μας..Και μου το φωναζαν ,μου ελεγαν περνανε τα χρονια..Δεν εισαι μιρκουλα ακομα,θα μεινουμε γεροντοκορες..και ναι,περα απ τη δοση χιουμορ ,με φοβιζαν πολυ αυτα τα λογια ..Αλλα παντα τους απαντουσα οτι δεν θελω να παντρευτω για να να μην μεινω γεροντοκορη..Θελω να γνωρισω τον ανθρωπο μου,αυτος που θα ειναι για μενα ..και γω για εκεινον..και μαζι του να φτιαξω οικογενεια...Με λεγαν ρομαντικη,οτι χανω το δασος ,οτι δε δινω ευκαιριες σε ανθρωπους..Αλλα εγω δε μπορουσα να σερνομαι..Ηθελα να νιωθω,να δω κατι στον αλλο..Και να που φτασαμε στο ζητουμενο...Και νιωθω ενοχες,απειρες,γιατι πολυ πιθναον να το προκαλεσα εγω στον οργανισμο μου αυτο..Στεναχωριες ,απειρες!!Ολα τα επαιρνα μεσα μου..Και αυτα που δεν αξιζαν!!Τα κουβαλούσα μεσα μου..Και αγχος, μονιμως αγχωμενη,τι θα προλαβω ,θα τα προλαβω ολα?ΑΓχωνομουν για ολα..Στερεψα..Αυτο που ευχηθηκα λιγες μερες πριν το 19 ,ειναι να βρω τον ανθρωπο μου..Αυτο που ηθελα πριν 10 μερςες ειναι δω εναν ψυχολογο,να με βοηθησει να καταλαβω γτ δε μπορω να λειτουργησω στο σεξ..Ποσες φοβιες...Τωρα καταλαβα...Ξερω οτι δεν ειμαι η μονη ουτε κ η πρωτη ..Ο καθε ανθρωπος κουβαλει το δικο του σταυρο...Ακομα και τωρα,που γραφω,και τα δακρυα κυλανε νιωθω οτι δε μιλαω για τη δικη μου ζωη...Νιωθω οτι ειναι ονειρο,οτι δεν ειμαι εγω μεσα σε αυτο...Ηθελα να τα γραψω σε αγνωστους γτ δεν εχω τη δυναμη να μιλησω σε κανεναν δικο μου..
6
 
 
 
 
σχόλια
Είχα γράψει το ίδιο παλιότερα σε μια κοπέλα που είχε τις ίδιες ανησυχίες.. Και έχει ως εξης:Η θεία μου από επαρχεία μετά από πολλές προσπάθειες με τον θείο μου και άπειρες γνώμες γιατρών από Αθήνα, όπου επισκεπτόταν συχνά πυκνά πείστηκε πως δεν μπορεί να κάνει ποτέ παιδί, αφού έτσι της έλεγαν όλοι μετά από άπειρες εξετάσεις. Εγκαταλείποντας κάθε προσπάθεια, στα 40 - 41 απέκτησε την πρώτη κόρη και ξαδέρφη μου. Δυο χρόνια μετά είχε δίδυμα, γεννήθηκε μόνο το ένα, συμβαίνουν αυτά. Και μετά από 10 χρόνια νομίζοντας πως έχει θέμα υγείας, αφού είχε ζαλάδες και νόμιζε πως μπαίνει σε εμμηνόπαυση, τελικά απέκτησε ένα υγιέστατο αγοράκι!!!Μπορεί όντως να έχεις θέμα, μπορεί όμως και όχι. Αλλά και έτσι να είναι πιστεύεις πως με τόση τεχνολογία εν έτη 2019 δεν θα βρεθεί λύση;; Το ξέρω πως στεναχωριέσαι και εμένα μου είπε ο γυναικολόγος μου πως καλό είναι να κάνω τώρα παιδί (ετών 32 χωρίς σχέση), γιατί αργότερα θα είναι πιο δύσκολο. Τον καταλαβαίνω γιατί μου το λέει αλλά αυτά είναι τυχερά και έρχονται.Θα ήθελες να ήσουν μέσα σε μια μη όμορφη σχέση με ένα παιδάκι;; Εύχομαι να βρεις τον άνθρωπο σου και πραγματικά να ηρεμήσεις και να πάνε όλα καλά! Εγώ από άγχος να σου πω πως για 15 μέρες έβγαλα αυτοανοσο γεμίζοντας σπυριά στο σώμα μου. Φαντάζεσαι λοιπόν πως μπορεί το άγχος να καταστρέψει κάθε προσπάθεια που θα επιχειρείς για γονιμοποίηση στο μέλλον.Και οπως λένε και άλλοι και σωστά, δεν είναι απόλυτο πως για να είσαι ευτυχισμένος ως άνθρωπος χρειάζεσαι ένα παιδί. Καλή τύχη σου εύχομαι σε ότι κάνεις.
Σευχαριστω μεσα απτην καρδια μου!!Λυτρωτικο το μνμ σου..Μου εδωσε δυναμη...Το διαβασα πριν πεσω για υπνο χθες βραδυ ,παραυατα δε μπορεσα να σου απαντησω...Νιωθω οτι θελω να αποβαλλω απο πανω μου ολο αυτο το βαρος..Δε το εχω διαχειριστει σωστα μεχρις στιγμης ,αρνουμαι να το πιστεψω ..διαβαζω και νομιζω οτι προκειται για τη ζωη καπ[οιας αλλης...Δε νιωθω θυμο,ουτε γτ μου συνεβει..Αλλα οτι ενα βαρος ηρθε και με πλακωσε ..Ξερω οτι απο δω και περα εχει μεγαλο αγωνα ,και θα πρεπει να ειμαι πιο συνεπής απεναντι στον εαυτο μου ,να μαθω να τον φροντιζω και να τον περιποιούμαι..κατι που δεν εχω μαθει να το κανω...Πρεπει να εισαι φβερο παιδι,φαινεται απτον τροπο που γραφεις και σκεφτεσαι...Σου ευχομαι τα καλυτερα και συντομα να βρεις μπροστα σου το καλο που εκανες στην ψυχουλα μου!!!
Όπως σου είχα πει στην πρώτη σου εξομολόγηση, υπάρχει η λύση της κρύο συντήρησης αν θες να κάνεις παιδιά και φυσικά η υιοθεσία.Επίσης, δε φταις εσύ. Το πότε οι ωοθήκες μιας γυναίκας θα χάσουν τη δυναμική τους είναι κυρίως θέμα κληρονομικό. Μη στεναχωριέσαι, λύσεις υπάρχουν.
Αχ...σε ευχαριστω πολυ...Τη λυση αυτη δεν ξερουμε ακομα εαν θα εχω τη δυνατοτητα .. θα πρεπει να κανω εξεταση να δουμε τι και πως ..Απ το λιγο που μπορεσα να καταλαβω μεσα απο καποιο ψαξιμο στην δικη μου περιπτσωη ,ειμαι σεχεδον βεβαιη οτι το δημιουργησα εγω στον οργανισμο μου...Αναφερουν και αυτοανοση αιτια(Στεναχωρια ,αγχος και παμε απ την αρχη ) Κληρονομικο δεν ειναι στην δικη μου την περιπτωση ,η μητερα μου ανω των 40 γεννησε Σευχαριστω πολυ
Πάντως για τα πρακτικά, δεν πιστεύω οτι πρέπει απαραιτήτως να κάνεις παιδιά για να είσαι ευτυχισμένος στη ζωή σου. Εντάξει ίσως είναι κάτι που θες και το έχεις στο μυαλό σου, αλλά δεν σημαίνει οτι γέρασες ή οτι δεν θα είσαι ευτυχισμένη.Ξέρω ζευγάρια που δεν έχουν παιδιά, είτε εκ πεποιθήσεως είτε επειδή δεν μπορούσαν και οι ζωές τους είναι γεμάτες και χαρούμενες.Φιλικά, ο Άγιος.
Scroll to top icon