ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.2.2019 | 12:15

Δραματική σχολη

Μπορεί να προετοιμαστεί κάποιος μόνος του για εισαγωγικές εξετάσεις σε δραματική σχολη; Και αν ναι τι βήματα πρέπει να ακολουθήσει; Θέλω να δώσω εξετάσεις στη δραματική του εθνικού κρυφά από τους γονείς μου και δεν θα ηθελα να πληρώσω για μαθήματα προετοιμασίας ούτε να πάω σε ιδιωτική σχολη. Ξέρω ότι η πιθανότητα να περάσω είναι 0.01% αλλά εγώ θέλω να δοκιμάσω απλά! Σπουδάζω σε πολύ δύσκολη και απαιτητική σχολη του ΕΚΠΑ και δεν είμαι σίγουρη αν είναι δυνατόν αν ανταποκριθεί κάποιος στις απαιτήσεις των δυο αυτών σχολών ταυτόχρονα. Υπάρχει κάποιος που σπουδάζει σε δραματική και ταυτόχρονα παρακολουθεί και την κανονική σχολη του και αν ναι μπορεί να πει πως το καταφέρνει;!
3
 
 
 
 
σχόλια
Μία φίλη που είχα και πέρασε στο Εθνικό, πήγαινε μόνο στο Εθνικό καθημερινές και στη σχολή ερχόταν μόνο στις εξεταστικές, για να δώσει μαθήματα. Είχε φίλους όμως στη σχολή που της έδιναν καλές σημειώσεις απ' τις παραδόσεις. Για ένα διάστημα το έκανε κρυφά, γιατί οι γονείς της δεν ήθελαν να γίνει ηθοποιός, καθώς δεν το θεωρούσαν "σοβαρό". Το ήθελε πολύ όμως και τελειώσε το Εθνικό, αλλά και τη σχολή με κάποια καθυστέρηση. Πήγαινε στη σχολή του Εθνικού να πάρεις πληροφορίες για τις εξετάσεις. Αν βρεις και κάποιον που σπουδάζει ήδη στο Εθνικό, ρώτα για τις εξετάσεις και το βαθμό δυσκολίας και αν μπορείς να προετοιμαστείς μόνη σου.
Οι εξετάσεις είναι δύσκολες, γενικά... Επαγγελματίες ηθοποιοί που ανεβάζουν παραστάσεις από έφηβοι κι έχουν κοπεί, με συστηματικό διάβασμα κιόλας. Πρέπει να το πάρεις απόφαση και να λιώσεις. Η θεωρία είναι ζόρικη (ιδίως στην ιστορία θεάτρου και νεοελληνικής λογοτεχνίας, αλλά και η ορθοφωνία έχει κάτι ζόρικα σχετικά με ανατομία κτλ). Η πρακτική εφαρμογή είναι ιδιαίτερη, καθώς δίνεται μεγάλο βάρος στον αυτοσχεδιασμό και απαιτείται ομαδικό πνεύμα, ικανότητες απόλυτης συνεργασίας (συνήθως επιλέγουν δυο άτομα τυχαία και τα βάζουν μαζί). Πρέπει επίσης να έχεις έμφυτο ταλέντο και φυσική κλίση, καθώς ο ηθοποιός δουλεύει με "σώμα" και "φωνή", συνεπώς αν δεν είναι ήδη αυτά τα δύο σε αρμονία και καλή κατάσταση, δύσκολα τα βάζεις σε μια σειρά, τα αξιοποιείς για να πας μπροστά, σε αυτήν την ειδικότητα. Και εννοείται, υπάρχουν σε κάποιες σχολές και ηλικιακά όρια, πρέπει να τα προσέξεις (και να τα συνυπολογίσεις), όλ' αυτά.Υπάρχουν και δημόσιες σχολές (ΙΕΚ), στις οποίες διδάσκουν εισηγητές που κάποιοι κάνουν μαθήματα και σε ιδιωτικές. Όμως δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά ποιο από τα δύο είναι καλύτερο. Το μόνο σίγουρο πάντως, είναι πως στις ιδιωτικές σχολές, κάνουν πολύ περισσότερες ώρες μαθήματος. Και ότι υπάρχουν άλλες ειδικότητες που μπορείς να αξιοποιήσεις επαγγελματικά, εκτός από αυτήν του ηθοποιού, όπως π.χ. να κάνεις μάθημα σε παιδιά του σχολείου για το θέατρο, ή άλλα.Σε τέτοιες σχολές πάνε και άτομα που εργάζονται, ή παρακολουθούν ήδη άλλες σχολές και ναι, είναι πολύ συνηθισμένο. Δεν ζεις μονάχα ως ηθοποιός, τα έσοδα είναι πενιχρά και σχεδόν επιβάλλεται, να βιοπορίζεσαι από κάτι άλλο, ή σε συνδυασμό με κάτι άλλο. Μάλιστα, άτομα που ασχολούνται με πολλά και διαφορετικά πράγματα, είναι πιο σύνηθες να φοιτούν σε τέτοιες σχολές, ή να προσπαθούν να συνδυάσουν το αντικείμενο με κάποια άλλη εργασία, είτε αμιγώς, ή συνδυαστικά. Άλλος π.χ. έφτιαξε μια ομαδούλα που διασκεδάζει παιδάκια, παίζουν μουσική ή τραγουδάνε σε παιδικά πάρτυ κτλ.Αν έχεις όρεξη και το θέλεις πραγματικά, μπορείς άνετα να διαπρέψεις. Χρειάζεσαι μονάχα προσοχή σε αυτά που θα σας δείξουν, συνεργασία, καλή θέληση και ευχάριστο, ευπροσάρμοστο, εύπλαστο χαρακτήρα! Δεν είναι για όλους, σαφέστατα, όμως πιστεύω το έχεις. Καλή σου τύχη και να προσέχεις, μέσα στο συνάφι αυτό, υπάρχουν κάμποσα βρώμικα αυγουλάκια... Βλέπε, άκου, μή μιλάς, μην πας και μπλέξεις κάπου!
Scroll to top icon