Το τραγούδι των Beatles που γοήτευσε τους νεο-ναζί

Το τραγούδι των Beatles που γοήτευσε τους νεο-ναζί Facebook Twitter
6

Ένα τραγούδι που γράφτηκε από τους Beatles το 1969 και σατιρίζει την ξενοφοβία, αναφέρει ειρωνικά στους στίχους του πως οι μετανάστες είναι πάρα πολλοί, πως παίρνουν τις δουλειές των ντόπιων και πως πρέπει να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Το τραγούδι είναι γνωστό στους «πειρατές» που ανταλλάσσουν κόπιες από παράνομες ηχογραφήσεις με τον τίτλο «No Pakistanis», ενώ αργότερα έγινε γνωστό ως «Get Back», σύμφωνα με το Salon.

Μια νεο-ναζιστική οργάνωση (Stormfront) άκουσε τους στίχους του τραγουδιού και χωρίς να καταλάβει την ειρωνεία, θεώρησε πως οι Beatles συμφωνούν με την ρητορική τους εναντίον των μεταναστών. Και η νεο-ναζιστική μπάντα Battlecry διασκεύασε το κομμάτι των Beatles, χωρίς να αντιληφθεί το βαθύτερο νόημα του.

Σε άλλο τους κομμάτι οι Beatles στηλιτεύουν τον πολιτικό Enoch Powell που εκείνη την εποχή (1968) μιλούσε ανοιχτά εναντίον των μεταναστών υποστηρίζοντας πως πρέπει να γυρίσουν εκεί από όπου ήρθαν. Πρόκειται για το τραγούδι «Back to Commonwealth».

Το 1986 ο Paul McCartney σχολίασε το θέμα λέγοντας «Υπήρχαν πολλές ειδήσεις τότε για Πακιστανούς μετανάστες που στοιβάζονταν ανά δεκάδες σε ένα δωμάτιο. Αν υπάρχει ένα γκρουπ που δεν ήταν ρατσιστές, αυτό ήταν οι Beatles.»

The Beatles - No Pakistanis

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Καλα ειναι τοσο πολιτικα ηλιθιοι και κοινωνικα αμορφωτοι οι νεοναζι ρατσιστες, που δεν περιμενει κανεις οτι θα εμβαθυνουν σε κατι για να καταλαβουν την ειρωνεια του. Μην το ψαχνετε!