ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.3.2019 | 10:08

Νοσοκονα μουυ ελεγε "Δεν σου δινω νερο, δεν σου δινω μασκα". Παντως τελος καλο ολα καλα

Σημερα ειμαι στο σπιτι μου και παιρνω φαρμακα και κορτιζονη, αυτοανοσο νοσημα. Κατι που ηθελα να πω ειναι πως οι τουαλετα του νοσοκομειου δεν ειχε παραθυρο και οποτε ζητουσα νερο, μου ελεγαν να πιω απο την τουαλετα ειδικα 2 γυναικες, ενω ειχαν νερο στο εργαστηριο τους απο καθαρη βρυση. Επισης ενα σωρο μασκες ειχαν παντου και οταν ζητησα μια για να με προστατευει, η προισταμμενη ειπε " Δεν σου δινω γιατι εισαι νεα... Η ιδια που μου ελεγε " Δεν με νοιαζει αν διψας " Ευτυχως που οταν μου τελειωσαν τα χρηματα για 50cent το μπουκαλακι μου εδιναν κατι καλοι ανθρωποι που γιναμε φιλοι. Λυπαμαι πραγματικα για την συμπεριφορα γυναικων που εχουν τα τριπλα σου χρονια και φερονται τοσο ασχημα επειδη μπορουν
9
 
 
 
 
σχόλια
Ομολογώ διάβασα δύο φορές το κείμενο, μήπως δεν κατάλαβα.Εξ όσων γνωριζω οι νοσηλευτές ακολουθούν τις υποδείξεις των γιατρών του εκάστοτε ασθενούς, δεν αποφασίζουν μόνοι/ες.Υπάρχει ενδεχόμενο να μην χρειαζόσουν νερό σε πόσιμη μορφή; Λογικά με την εισαγωγή βάζουν και ορό, επομένως καλύπτεσαι σπο κει (εξ ου και δεν διψά κάποιος με τον ορό στη φλέβα). Επίσης αν είχες πυροκαθετήρα μήπως είχε νόημα να μην αλλοιωθεί η μέτρηση των ούρων από την συγκεκριμένη ποσότητα υγρών που έπρεπε να προσληφθούν; Κι επομένως η σύσταση περί νερού στην τουσλέτα που -το ξέρουν- είναι μπελας άρα αποτρεπτικό;Το ξέρω ότι είναι πάρα πολύ εκνευριστικό να μην εξηγούν στον ασθενή για ποιούς λόγους λαμβάνονται κάποιες αποφάσεις, όμως για αυτό το λόγο υπάρχουν οι γιατροί κι πο προιστάμενες (στην οποία και κατευθύνονται τα παράπονα που αφορούν το νοσηλευτικό προσωπικό).Όσο για την μάσκα, η αιτιολόγηση δεν βγάζει νόημα, είναι η αλήθεια (ρκτός αν δεν είχαν αρκετές και τσιγγουνεύονται όπου τους παίρνει;) αλλά είναι γεγονός ότι δεν παρέχει αξιόπιστη προστασία. Πιο πολύ ψυχολογικό είναι.Πάντως συμπονώ την ταλαίπωρία σου κι εύχομαι περαστικά!
Αυτά που λέει συμβαίνουν στο υπογράφω. Έχει τελειώσει ανεπιστρεπτί η εποχή που τα νοσοκομεία παρείχαν τα απαραίτητα στον ασθενή. Δεν φαντάζεσαι πόσο έχουν ξεπέσει στα δημόσια. Νερό, χαρτί υγείας, πολλές φορές και αναλώσιμα (βαμβάκι, οινόπνευμα, γάζες, αλουμινόνερο, ταινίες για να κολλάς τις πεταλούδες κτλ), μαξιλαροθήκες και σεντόνια τα φέρνουν οι συγγενείς. Και πόσα άλλα κουβαλούσα κι εγώ με απαίτηση των νοσοκόμων και γιατρών, γιατί "έχουν γίνει περικοπές και εξαντλήθηκαν τα αποθέματα", που τώρα μου διαφεύγουν. Είναι δράμα η κατάσταση. Έχουν οι άνθρωποι τον πόνο τους, να τους στέλνουν και στο wc μες στην κατρουλίλα για νερό. Ή στον ψύκτη του ορόφου, που τις περισσότερες φορές έβγαζε κρύο μολυσμένο νερό και έπινες με δική σου ευθύνη. Να τα λέμε αυτά. Πρέπει να τα λέμε.
Ναι, να τα λέμε, δεν λέω το αντίθετο. Προσπαθω να κατανοήσω.Πάντως φοβαρό ότι η κρίση έχει χτυπήσει τομείς όπου η παροχή των αναγκαίων είναι ζήτημα ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Αυτή κυρίως βάλεται με την ασθένεια κι είναι επαχθέστερο ακόμη να φορτώνεται και την αδυναμία του συστήματος να φροντίσει σε ένα κάποιο μίνιμουμ επίπεδο.
Εντάξει, να μου πεις είτε "φύγεις" από τη σουίτα ιδιωτικού είτε από θάλαμο 6 ατόμων δημοσίου στο ίδιο μέρος θα πας. Αλλά ρε πστη μου σου στερούν την αξιοπρέπεια την ύστατη στιγμή. Γιατί να αγοράζεται η αξιοπρέπεια ρε γμτ; Γιατί αν νοσηλεύεται κανείς μόνος του και δεν έχει χρήματα και συγγενείς να τρέχουν για το παραμικρό, το σύστημα να τον έχει του πεταματού κι ας πλήρωνε μια ζωή εισφορές;(Παρτακράνιασα)
Όχι απόλυτο δίκιο έχεις!!! Αυτό είναι το θέμα ακριβώς, η αξιοπρέπεια. Να σου πάντως ούσα ασθενής και δημοσίου και ιδιωτικού, είναι και πού θα πέσεις. Τον καυγά που έκανα σε ιδιωτικό (όπου πρότειναν "επειδή ταράζομαι ας κάνουμε μια ηρεμιστική ένεση"-την οποία δεν ´εκανα, φυσικά, αιτήθηκα να φύγω με δική μιυ ευθύνη κι υπογραφή μες τη νύχτα!) δεν μπορώ να τον ξεχάσω εύκολα. Εκέ σου δίνουν μεν τα βαμβάκια και τις χαρτοταινίες, αλλά προσπαθούν να σε χώσουν όλο μέσα και ποπ μέσα μην τυχόν χάσπυμ κανένα νοσήλειο σπό το ποσό που παίρνουν από την δημόσια ασφαλιστική σου κάλυψη...μετά λέμε πώς μπατατισαν τα ταμεία...
Μου έχει συμβεί να υπογράψω κι εγώ να φύγω 2 φορές μάλιστα κι ας πήγα εκτάκτως σε ιδιωτικές κλινικές (σε διαφορετικά νησιά, διαφορετικές χρονιές που ήμουν διακοπές). Για τον ίδιο λόγο φυσικά, αχρείαστες εξετάσεις, χρονοτριβή και μπούκωμα με άσχετα φάρμακα για να μπαίνουν στον λογαριασμό. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
Scroll to top icon