ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.3.2019 | 13:07

Μπλέξιμο

Η κολλητή μου είχε πάει σε συγκέντρωση που κάνανε οι γονείς στο σχολείο και γνώρισε μερικούς που δεν τους ήξερε. Ήταν και μια μαμά που έχει ένα παιδάκι στην ίδια τάξη με την κόρη της κολλητής. Αυτή τη λένε Άννα και είπε στην κολλητή μου να πάνε μετά δίπλα για καφέ. Η κολλητή μου πήγε και από τότε βρήκε τον μπελά της. Η Άννα της είπε στο καφέ ότι ελπίζει να κρατήσουν επαφές γιατί συνέχεια γνωρίζει γυναίκες οι οποίες εξαφανίζονται στη συνέχεια. Της είπε ότι έχει ένα παιδί με αναπηρία, ότι αυτός είναι ο λόγος γιατί οι άλλες την αποφεύγουν. Η κολλητή μου δεν ήξερε τι να πει πήγε απλά για έναν καφέ. Της είπε όσο ευγενικά γινόταν ότι η ίδια είναι παντρεμένη με δυο παιδιά και δεν έχει πολύ χρόνο γιατί εργάζεται από το σπίτι και ο άντρας της φεύγει το πρωί και γυρίζει το βράδι η δουλειά του είναι πολύ απαιτητική και έχει μόνη της το σπίτι τα παιδιά και τη δουλειά τη δική της. Η Άννα της είπε ότι της φτάνει να βρίσκονται μια φορά την εβδομάδα Κυριακή για να κάνουν παρέα και τα παιδιά. Η κολλητή μου δεν τόλμησε να της πει ότι μια φορά την εβδομάδα είναι ουτοπικό, έχει μια Κυριακή με τον άντρα της τα παιδιά πηγαίνουν Σάββατο βράδι στη γιαγιά και γυρίζουν Κυριακή βράδι. Είναι ο μόνος χρόνος που έχουν σαν ζευγάρι μόνοι τους, κι εμείς που είμαστε κολλητές βρισκόμαστε στα πεταχτά όταν τα παιδιά είναι στο σχολείο πιο πολύ μιλάμε στο τηλέφωνο. Τώρα η Άννα της στέλνει μηνύματα και της προτείνει διάφορες ώρες και μέρες για συνάντηση αλλά η κολλητή μου ούτε μπορεί ούτε θέλει, την ενοχλεί πολύ αυτή η κατάσταση. Θέλει να κόψει κάθε επικοινωνία αλλά δεν ξέρει πως να το κάνει. Είχανε ξανά συνάντηση οι γονείς στο σχολείο και η Άννα της είπε να περάσει να την πάρει και η κολλητή μου δεν μπόρεσε να βρει δικαιολογία για να αρνηθεί. Πήγανε μαζί και μετά η κολλητή μου έπρεπε να επιστρέψει στο σπίτι η Άννα επέμενε να την πάει και στο τέλος ανέβηκε μαζί της και ήπιανε καφέ, δεν την κάλεσε η κολλητή μου αυτοπροσκαλέστηκε. Η κολλητή μου καθόταν σε αναμμένα κάρβουνα γιατί την περίμεναν δουλειές και δεν είχε μαγειρέψει ακόμη. Το είπε στην Άννα και αυτή προθυμοποιήθηκε να πάει να φέρει τα παιδιά από το σχολείο η Άννα τρόμαξε ότι θα μπλέξει όλη μέρα και είπε ψέματα ότι θα πάει ο άντρας της να πάρει τα παιδιά και στο τέλος έστειλε εμένα. Η Άννα προτού φύγει της είπε πάλι για το ανάπηρο παιδί και ότι ελπίζει να μη χαθεί όπως οι άλλες. Έμπλεξε για τα καλά βρήκε τον μπελά της και δεν ξέρει τι να κάνει ούτε εγώ ξέρω τι να την συμβουλέψω. Βλέπετε κάποια λύση; Όπως το βλέπω εγώ πρέπει να κόψει και την καλημέρα για να βρει την ησυχία της, αλλά δε γίνεται γιατί θα βλέπονται στο σχολείο. Αυτή η γυναίκα είναι πολύ επίμονη σήμερα το πρωί τηλεφώνησε και πρότεινε να βρεθούνε με τα παιδιά, είπε πως τις επόμενες μέρες η κοπέλα που προσέχει μερικές ώρες το παιδί θα λείπει και ότι θα είναι "δεμένη" στο σπίτι. Η κολλητή μου της είπε ότι δεν μπορεί να την επισκεφτεί στο μεταξύ πήρε χαμπάρι και ο άντρας της και μαλώσανε γιατί εκείνος της λέει να την στείλει ξεκάθαρα στον αγύριστο.
7
 
 
 
 
σχόλια
Αν δε θέλει να βρίσκεται με αυτή τη γυναίκα, απλά μπορεί να το πει. Δεν χρωστάμε τίποτα σε κανέναν για να καταπιέζουμε τα θέλω μας λόγω ενόχων ή λυπησης. Μακάρι να βρει την παρέα που της ταιριάζει αλλά η φίλη σου δεν ενδιαφέρεται και είναι εντάξει. Της το λέει, ευγενικά αλλά κοφτά. Είναι απλά τα πράγματα αλλά τα κάνουμε τόσο περίπλοκα πολλές φορές.
Η γυναίκα έχει χοντρό πρόβλημα και αν την αφήσει θα της δημιουργήσει περίεργες καταστάσεις.Το παιδί της είναι ξεκάθαρη δικαιολογία για να της φορτώνεται.Ηξερα τέτοιο άτομο και αναγκάστηκα να το ξεκόψω απότομα μην απαντώντας σε μηνύματα και δεν σήκωνα και το τηλέφωνο.Μιλάμε για psycho καταστάσεις.Κανένας απολύτως σεβασμός για ιδιωτικότητα και προσωπικό χώρο.Τηλεφωνα ότι ώρα του καύλωνε από το πρωί ως το βράδυ,βάραγε κουδούνια επειδή μέναμε κοντά και κάποια στιγμή φόρτωσα άσχημα και του έχωσα μπλοκ κανονικό.Μακριά από αυτούς γιατί θα καταλήξει επεισόδιο του Κοκκινόπουλου.Και σου δημιουργούν απίστευτο άγχος γιατί σε πιέζουν χωρίς όριο.
Δεν ξέρω, εμένα μάτωσε η ψυχή μου που η μάνα του άλλου παιδιού είναι τόσο απελπισμένη για επαφή...Μια φορά στο τόσο (ας ορίσει η κολλητή πόσο αντέχει) δεν είναι και τόσο τρομερό να συναντιώνται τα παιδιά τους να παίζουν. Καλό κάνει η επαφή και με τους λιγότερο προνομιούχους, μας κάνει να συνειδητοποιούμε πώς είναι στ'αλήθεις ο κόσμος, να μην είμαστε κοσμάρα.Από το να δίνει κέρματα στα φανάρια ή sms σε τηλεμαραθώνιους και social media καμπάνιες, πιο ανθρωπινη και ζεστή πράξη μου φαίνεται να κάνει λίγο παρέα (τι κοστίζει; λίγο από τον χρόνο της) σε ένα συμμαθητή με αναπηρία...Γνώμη μου.
Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη, Καραβάν'. Προφανώς και τα άλλα παιδιά αποφεύγουν να κάνουν παρέα με το "ανάπηρο", λες κι έχει χολέρα και θα τα κολλήσει ασπούμε, ή δεν έχει κι αυτό ψυχούλα να θέλει να παίξει. Κι ως φυσικό επακόλουθο, η μαμά του έχει επίσης παραγκωνιστεί, και το μόνο που θέλει είναι λίγη παρέα. Κι εμένα αυτό μου βγάζει η εξομολόγηση...
Ευχαριστω και τις δυο σας που απαντήσατε. Είναι μεγάλη η μοναξιά των διαφορετικών, ας μην τους παραγκωνίζουμε τελείως στερώντας τους την αξιοπρέπειά τους. Άνθρωποι είμαστε στο κάτω κάτω.
Μπορεί να της εξηγήσει ότι χρειάζεται τον χωρο της και ότι θέλει αυτό το λίγο ελεύθερο χρόνο που έχει, να τον περνά με τα πιο κοντινά της πρόσωπα... Μια καλή συζήτηση είναι η λύση νομίζω, να ειπωθούν τα πράγματα όπως είναι, χωρίς δικαιολογίες και άλλα περιττά. Αν εξακολουθεί όμως η Άννα να έχει την ίδια συμπεριφορά, τότε η κολλητή πρέπει να κόψει εντελώς επαφές...
Scroll to top icon