ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.3.2019 | 03:34

Το πελατολόγιο μας

Hello! Είμαι η Κυρά δασκάλα κι ήθελα από μέρες να γράψω ένα ποστ σχετικά με τη περιστασιακή δουλειά μου. Είμαι, λοιπόν, πωλήτρια σ' ένα κατάστημα και καθημερινά έρχομαι σε επαφή με μεγάλη πελατεία. Θα ήθελα μόνο να σας παραθέσω κάποιους πελάτες και πελάτισσες που έχουν περάσει από το κατάστημα κατά καιρούς.. 1. Η κυρία με την αλλαγή. Ήρθε να αλλάξει προϊόν χωρίς συσκευασία του και απόδειξη, απαιτώντας να της γίνει η αλλαγή σε έξαλλη κατάσταση και δακτυλοδειχνοντας τις νέες υπαλλήλους στο κατάστημα μια προς μια, ψάχνοντας ανάμεσα μας την υπεύθυνη για τη συσκευασία που δεν είχε. Ασφαλώς, εμείς ποτέ δεν δίνουμε προϊόντα εκτός συσκευασίας. Πάντως το απορρυπαντικο με το οποίο είχε πλύνει το ρούχο μύριζε εκπληκτικά! 2. Η πελάτισσα με attitude πολυκαταστηματων ρουχισμού. Δεν είμαστε self service, συνεπώς ό, τι παραδίδουμε στο χέρι πριν το δοκιμαστήριο, εννοείται ότι μας το επιστρέφουν πίσω στο χέρι άθικτο. Εξυπηρέτησα μια κυρία με την κόρη της και επειδή έλειψα δευτερόλεπτα από το δοκιμαστήριο, όταν γύρισα δεν έβρισκα τα προϊόντα και ρώτησα ευγενικά που τα άφησε. Αφού με κατηγόρησε ότι τα είχα πάρει ήδη εγώ αλλά δεν το θυμόμουν, μετά από δέκα λεπτά αναζήτησης, τα βρήκα χωμένα κάτω από κάτι στοίβες. Προς την έξοδο η συνάδελφος μου άκουσε την κόρη να μαλώνει τη μαμά της που είπε ψέμματα. Ο ηλικιωμένος με τα γυναικεία εσώρουχα. Ήρθε ένα πρωινό και χαμηλόφωνα, αλλά με προκλητικό ύφος, ζήτησε να του προτείνουμε γυναικεία εσώρουχα, δαντέλες και στρινγκ τα οποία προβαρε πρόχειρα μπροστά από τη λεκάνη του για να δει αν του κάνουν. Αφού τα πήρε, ήρθε την επόμενη μέρα απλώς για να μας ενημερώσει ότι ήταν υπέροχα τα προϊόντα μας και οτι δεν είναι γκευ, αλλά τον βολευουν. Τις επόμενες μέρες ερχόταν για να πάρει μεγάλες ποσότητες δαντελωτων στρινγκ και με εμμονή αναζητούσε την ίδια υπάλληλο που τον πρώτοεξυπηρέτησε, λέγοντας της επανειλημμένα ότι δεν είναι γκευ. Την τελευταία μέρα που τον είδαμε, μας κάλεσε μετά από τρεις ώρες στο τηλέφωνο και το σήκωσα εγώ. Μου είπε για πολλοστή φορά ότι δεν είναι γκευ και ρώτησε αν αγοράζουν κι άλλοι αντρες γυναικεία εσώρουχα. Μετά από έξι μήνες τον πέτυχε η φίλη και πρώην συνάδελφος που τον εξυπηρετούσε στην εκκλησία καθώς ήταν ψάλτης (με ωραία γυρίσματα) στη Μητρόπολη. Η νεαρή με το μήλο. Μασουλουσε απροκάλυπτα το μήλο της μέσα στο κατάστημα μπροστά μας (νηστικες για ώρες γαρ εμείς) πιάνοντας τα ρούχα με τα υγρά χεράκια της. Φτάνοντας στο ταμείο μου έδωσε τα απομεινάρια του μήλου τυλιγμενα σε μια υγρή χαρτοπετσέτα και απαίτησε να την πιάσω και να την πετάξω. Όταν αρνήθηκα ευγενικά, επέμεινε. Όταν της προταξα μια πρόχειρη κόλλα για να το ακουμπήσει τουλάχιστον εκεί πριν το μεταφέρω στα σκουπίδια, γύρισε στη φίλη της και της είπε "Έλεος πως κάνει έτσι" μπροστά μου. Τα περιστατικά αυτά είναι πιο αληθινά κι από την αλήθεια. Αυτά κι άλλα πολλά που θα σας περιγράψω άλλη ημέρα! Αν δεν κουράζω ασφαλώς! Την καληνυχτα μου!
10
 
 
 
 
σχόλια
Νιώθω ότι έκανα πολύ σωστά που μπήκα έστω προσωρινά σ' αυτήν τη δουλειά, παρόλο που απέχει έτη φωτός από το δασκαλικι, γιατί είναι τεράστια εμπειρία ζωής η αλληλεπιδραση με πολλές διαφορετικές ηλικίες, προσωπικότητες άρα και συμπεριφορές. Παρατηρώ τους νέους γονείς πως φέρονται στα παιδάκια τους, τα παιδιά πως αντιδρούν, ακούω τους ηλικιωμένους σ αυτά που με συμβουλεύουν κ.λπ. Και κάθε φορά που δέχομαι αγενή συμπεριφορά, οπλιζω τον εαυτό μου με υπομονή και ευγένεια για τη μετέπειτα ζωή μου έξω.. Μαθήματα ζωής!
Γενικότερα και σαν μελλοντική εκπαιδευτικός θα έχεις επαφή με κόσμο και σίγουρα θα πρέπει να ξέρεις να είσαι διπλωματικός. Πολλές φορές οι γονείς είναι χειρότεροι από τους απλούς πελάτες γιατί φοβούνται ότι τους (επί)κρινεις, μεταξύ μας πολλοί εκπαιδευτικοί είναι υπερβολικά αυστηροί στην κρίση τους με γονείς κι άλλους εκπαιδευτικούς χωρίς να ξέρουν να ακροάζονται επί της ουσίας το άτομο που έχουν απέναντι κι αν όντως προσπαθεί για το καλύτερο κι απλά δεν ξέρει/αντέχει/μπορεί για κάτι παραπάνω την δεδομένη στιγμή. Η καλή πίστη, είναι προτιμότερη από την κακή. Οπότε, όταν η δουλειά σου έχει να κάνει με επικοινωνία κι εξυπηρέτηση, μόνο προς όφελος είναι των εκπαιδευτικών και πολύ χαίρομαι που το αντιλαμβάνεσαι τοιουτοτρόπως. Επίσης, οι μικρές κοινωνίες σαν αυτές σ'ένα σχολείο φυσικά και θέλουν ελιγμούς, μην νομίζεις ότι επειδή τελειώσατε την ίδια σχολή θα έχετε τις ίδιες αντιλήψεις με τους συνάδελφους ή ακόμη χειρότερα πολλοί άλλα εφαρμόζουν κι άλλα νομίζουν ότι κάνουν. Φυσικά, υπάρχουν και μερικοί αξιοθαύμαστοι σε όλο αυτό τον τομέα αλλά γενικότερα μπορεί οι πελάτες σ' ένα μαγαζί ν'αποδειχτούν πιο εύκολοι στην διαχείριση σε σχέση με τους γονείς ή συναδέλφους που θα είναι μόνιμα οι ίδιοι.
Σ ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου το οποίο μόλις είδα! Έχεις δίκιο σε αυτό που λες.. Γενικά ανάλογα με το εργασιακό περιβάλλον πρέπει να προσαρμοζουμε τη συμπεριφορά μας θεωρώ.. Πιστεύω ότι στο σχολείο θα μπορώ να περιορίζω σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες τις συναντήσεις με τους γονείς και σιγά σιγά θα βάζουμε τα όρια μεταξύ μας.. Το καλό με τις πωλήσεις είναι ότι η συναναστροφη κρατάει κατά ΜΟ 5' ενώ στο σχολείο ένα ολόκληρο σχολικό έτος.. Αλλά αν χτιστουν σχέσεις εμπιστοσύνης πιστεύω πως θα είναι διαχειρισιμη η κατάσταση ακόμα και με τους πιο παράξενους. Στις πωλήσεις δεν υπάρχει αυτή η σχέση, συνεπώς μας αντιμετωπίζουν συχνά πυκνά ως υπηρετικο προσωπικό κι όχι ως διαμεσολαβητες παροχής υπηρεσιών.
Α, καλά αν είχα ένα συννεφάκι που θα μεταφραζε τις σκέψεις πάνω από το κεφάλι μου, θα με είχαν απολύσει ήδη! Στις αρχές δεν απαντούσα ή χαμογελούσα, αλλά πλέον απαντάω με αυτήν την ευγενική ειρωνια που μπορεί να σε κάνει τούρμπο (ειδικά οταν βρίσκεται μακριά η υπεύθυνη ή λείπει).
Ευχαριστούμε κυρά Δασκάλα! Ψοφάω για ιστορίες! Εμένα πελάτης μου, μού είπε ότι θα με βάλει στο ψυγείο του και θα με πουλάει κομμάτι-κομμάτι. Σοκαρίστηκα όταν κατάλαβα ότι το είπε ως κοπλιμέντο!!
Scroll to top icon