ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.5.2019 | 23:42

Άντρες και νοικοκυριό με αφορμή διάφορες εξομολογήσεις.

Ένα ζευγάρι γνωστών μου είναι 50 φεύγα και πάντα μοιραζόταν όλες τις δουλειές στο σπίτι. Δεν υπάρχει τίποτε που να μην το κάνει αυτός σιδέρωμα καθάρισμα μαγείρεμα τα πάντα. Έχει μεγαλώσει σε πολλή παραδοσιακή οικογένεια που η μητέρα δεν άφηνε τα αγόρια ποτέ να κάνουν δουλειές στο σπίτι αλλά όταν έμεινε μόνος του τα έμαθε όλα. Δεν έχει να κάνει πως μεγάλωσαν οι άντρες είναι αν θέλουν μόνοι τους να προσφέρουν στο σπίτι και να μην τα κάνει όλα η γυναίκα. Ένας ξάδερφός μου μεγάλωσε σε σπίτι που η μάνα του τον υπηρετούσε όπως και τον πατέρα του και έβαζε και τις αδερφές του να κάνουν το ίδιο. Όταν έφυγε από το σπίτι του άλλαξε και τώρα όταν είναι στο πατρικό βάζει τις φωνές στη μητέρα του και της λέει δεν θέλει να του φέρεται σαν να είναι ανίκανος. Όταν όμως κάποιος είναι 60 και 70 και έχει ζήσει μια ζωή έτσι είναι παράλογο να περιμένεις ξαφνικά να φτιάξει καφέ της γυναίκας του ή να κάνει άλλη δουλειά αυτά δεν γίνονται. Τόσα χρόνια τον υπηρετούν και ένα πρωί θυμούνται να του βάλουν μυαλό; Αυτά φαίνονται νωρίς στον άντρα, όσους ξέρω που είναι νοικοκύρηδες θέλησαν να μάθουνε νωρίς μόνοι τους να κάνουν δουλειές έχουν φιλότιμο. Όσοι είναι τεμπέληδες λένε ότι φταίει το πως μεγάλωσαν, βολεύονται και ας χαλάνε ακόμη και σχέσεις γι' αυτό το λόγο μυαλό δεν βάζουν.
3
 
 
 
 
σχόλια
Να θέσω και ένα άλλο ζήτημα. Συχνά οι άντρες προσπαθούν να κάνουν δουλειές, αλλά καταλήγουν να κάνουν ζημιές (οι οποίες ενίοτε κοστίζουν). Ή πρέπει να ξανακάνεις τη δουλειά μετά από αυτόν γιατί τα έκανε τσαπατσούλικα. Και από το να γίνουμε γκρινιάρες κάνοντας παρατήρηση και λέμε άστο να πάει στην ευχή.
Συμφωνώ μαζί σου οτι αν εχεις συνηθισει να σε υπηρετουν και ειναι και ο χαρακτηρας σου ετσι, δυσκολα θα αλλαξεις απο τη μια μερα στην αλλη. Κλασσικο παραδειγμα ενας οικογενειακος φιλος στα 60, που χωρισε με τη γυναικα του πριν καμια 10αρια χρονια, και αρνειται να μαθει βασικες δουλειες. Τις περισσοτερες μερες τρωει εξω ή στα αδερφια του, και για τις δουλειες εχει καθαριστρια. Ο ιδιος αντε να πλυνει κανα πιατο βαρια-βαρια.Για πολλα ζευγαρια, αυτη ειναι η συμφωνια που κανουν, ο αντρας βγαζει τα χρηματα και η γυναικα φροντιζει το σπιτι.Απο την αλλη, μη συγκρινουμε το να κανεις ενα καφε για τη γυναικα σου και το να κανεις γενικη στο σπιτι (υποθετω αναφερεσαι σε προηγουμενη εξομολογηση). Αν δεν μπορεις να βασιστεις στον ανθρωπο σου να σε φροντισει οταν δεν εισαι καλα, καλυτερα να μενεις μονος, να ξερεις τουλαχιστον οτι μονο στον εαυτο σου μπορεις να βασιζεσαι. Ντροπη και μονο!
Μόνο που η γυναίκα δεν ζήτησε καφέ, απλά δεν μπορούσε να το κάνει. Για μένα, αν κάποιοι δεν μπορούν να κάνουν γενικές μπορούν να τσοντάρουν και οι δύο να τους τα κάνει, τίμιο. Αλλά μια φορά την εβδομάδα, αλλιώς ας καλούν κανένα συνεργείο αν είναι τσαπατσούληδες.Υ. Γ. Συμφωνώ ότι επιλέγουμε κάποια πράγματα σαν ενήλικοι. Είναι γελοία πράγματα να κάνουμε σχέση για να έχουμε συντηρητή ή οικιακή βοηθό. Όμως το να βοηθάμε και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον και να συνεισφερουμε όπως μπορούμε είναι όμορφο όταν όλα γίνονται με αγάπη.
Scroll to top icon