Δικαστική έρευνα για τις σχέσεις του Σαρκοζί με τον Καντάφι

Δικαστική έρευνα για τις σχέσεις του Σαρκοζί με τον Καντάφι Facebook Twitter
1

Μετά την υπόθεση Μπετανκούρ για την οποία του έχουν απαγγελθεί επισήμως κατηγορίες, νέες περιπέτειες τώρα για τον Νικολά Σαρκοζί για τη σχέση του με τον Μουαμάρ Καντάφι. Η γαλλική δικαιοσύνη ξεκίνησε δικαστική έρευνα για τις κατηγορίες περί χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας του πρώην προέδρου της Γαλλίας το 2007 από τον συνταγματάρχη.  

Αξιωματούχος της εισαγγελίας δήλωσε ότι η έρευνα αυτή ξεκίνησε μετά τις σχετικές κατηγορίες που διατύπωσε ο Γαλλολιβανέζος επιχειρηματίας Ζιάντ Τακιεντίν, ο οποίος τελεί επίσης υπό έρευνα σε ξεχωριστή υπόθεση για την πώληση όπλων στο Πακιστάν την δεκαετία του 1990.

Ο Τακιεντίν δήλωσε στις 19 Δεκεμβρίου ότι έχει στην κατοχή του αποδείξεις περί χρηματοδότηση από την Λιβύη της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί.

Ο Σαρκοζί, ο οποίος συνάντησε τον Καντάφι στο Παρίσι το 2007, αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραξία, επισημαίνοντας ότι ήταν ο κύριος υπερασπιστής της υπό το ΝΑΤΟ στρατιωτικής εκστρατείας που είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή του Καντάφι το 2011.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Όχι ότι δικαιώνει κάτι σταλινικά απολιθώματα που αναγνωρίζουν τη Βόρειο Κορέα ως "σοσιαλιστική", και που αν τους πεις τίποτα κατηγορούν τη Δύση για την υποκρισία της, αλλά δεν είναι καλύτεροι οι "δημοκρατικοί" της Δύσης. Με όλους τους τυραννίσκους έχουν πάρε-δώσε. Η ρητορική περί "δημοκρατίας" είναι καθαρά δημαγωγική. Οι όποιες δημοκρατικές ελευθερίες έχουμε, είναι καθαρά κεκτημένα των αγώνων του παρελθόντος. Κατηγορούμε δίκαια τους κολλημένους που εκθειάζουν ολοκληρωτικά καθεστώτα, αλλά πρέπει να δούμε και τις δικές μας "δημοκρατικές" κυβερνήσεις που είναι όλο αγκαλιές και φιλιά με τον κάθε πετρελαιομεγιστάνα σφαγέα δικτάτορα.