ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.6.2019 | 10:21

Πατέρα με κατάστρεψες/Στην καρδιά της κόλασης

Είμαι ας πούμε ο Σάκης.Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε ένα όμορφο χωριό των Γρεβενών δίπλα στο Βενέτικο.Όλα ήταν πολύ όμορφα και έχω τις καλύτερες παιδικές αναμνήσεις από εκείνο το μέρος.Είχαμε ταβέρνα στην περιοχή και πήγαινε πολύ καλά και είχαμε και ζώα για έξτρα εισόδημα.Όταν ήμουν 15 ο πατέρας όμως μας τα χάλασε.Φαγώθηκε να κατέβουμε στην Αθήνα για να ανοίξει μεγαλύτερη επιχείρηση,να βγάλει λεφτά.Είπε οτι θα ήταν για το καλό όλων μας.Εγώ στενοχωρήθηκα πολύ με αυτή την αλλαγή αλλά ακολούθησα,δε μπορούσα να κάνω κι αλλιώς.Τελείωσα το λύκειο αλλά στο μυαλό μου συνέχεια γυρνούσε η σκέψη να γυρίσω στο χωριό.Το συζήτησα με τον πατέρα μου και μου είπε να βγάλω ένα ΙΕΚ,να έχω μια γνώση,και ότι θα μου γράψει το σπίτι στο χωριό να μαζέψω λεφτά να κάνω ένα πανδοχείο,.μια ταβέρνα,ότι ήθελα τέλοσπάντων.Τελειώνω τη σχολή,και περιμένω το σχέδιο να πραγματοποιηθεί.Βρίσκω μια δουλειά,μιλάω και με τον πατέρα μου εκ νέου και αυτός μου λέει να περιμένω 2 χρόνια ακόμα για να μαζέψει κι άλλα χρήματα για εμένα.Το δέχομαι και αυτό.Και φτάνουμε πριν ένα χρόνο που ξαφνικά ο πατέρας μου πουλάει χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν το σπίτι στο χωριό για να ξεχρεώσει τα χρέη του από το εστιατόριο της Αθήνας.Έξι μήνες μετά το κλείνει κι αυτό και τώρα δουλεύει υπάλληλος σε άλλον.Εγώ με τη μάνα μου όλη μέρα τον βρίζουμε για τις άκυρες επιλογές του Ο αδερφός μου την έχει κάνει για εξωτερικό εδώ και χρόνια.Εγώ έχω ένα μήνα που έχω κατάθλιψη.Τόσα χρόνια έκανα υπομονή να φύγω από την κόλαση της Αθήνας και να κάνω τη δουλειά μου στο μέρος που αγαπάω και ο πατέρας μου με κατάστρεψε και κατάστρεψε και τον εαυτό του οικονομικά.Όλη μέρα κάθομαι στο δώμα και κατεβαίνω κάτω μόνο για φαγητό και να πάρω τσιγάρα που μου φέρνουν.Δεν έχω καμία όρεξη να βγω έξω στα μπετά και δε θέλω να βλέπω κανένα άνθρωπο.Χώρισα και με την κοπελιά μου αλλά λέω σε όλους τους φίλους ότι δε χώρισα για να μη με πρήζουν να βγαίνω έξω.Δεν αντέχω άλλο αυτή την κόλαση εδώ πέρα.
3
 
 
 
 
σχόλια
Καταρχήν ο.πατέρας είναι μέγιστος βλάκας που παράτησε το χωριό για να πάει στην...Αθήνα.ΕΛΕΟΣ!Και καλά για το καλό της οικογένειας,ενώ λογικά θα περίμενε να πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα εκεί χάμω και να το παίζει επιχειρηματίας.Σαν να μην έφτανε αυτό πούλησε και το σπίτι ο μπετόβλακας για να καθαρίσει τα χρέη του και ούτε σε αυτό δεν τα κατάφερε.Αθέτησε μάλιστα και την υπόσχεση που είχε δώσει.Βλέπεις κάτι τέτοιοι ούτε για γιδοβισκοί δεν κάνουνε.Κι εσύ κουρασμένο παλικάρι να πας στο χωριό σε καμιά θειά και να αρχίσεις ξανά.Δε θα πληρώνεις μια ζωή τις επιλογές των άλλων.ΞΥΠΝΑ!
Γιατί εμένα κάτι μου λέει οτι και να σου είχε γράψει το σπίτι στο χωριό και να έμενες εκεί, άντε το πολύ-πολύ να σερνόσουν μέχρι το κτελ να παραλάβεις τα τάπερ και τα τσιγάρα που θα σου έστελναν; Ο δημιουργικός άνθρωπος τρώγεται με τα ρούχα του, βρίσκει τρόπους να κινηθεί. Βοήθησες τον πατέρα σου στην επιχείρησή του; Να δεις ο ίδιος τι έφταιξε, να αποτρέψεις δυσάρεστες καταστάσεις; Να αποκτήσεις εμπειρία, ώστε στη δική σου δουλειά στο χωριό να ήσουν σωστός; Πώς θα έστηνες μια ζωή μακριά τους από τη στιγμή που απλά περίμενες να σου δώσουν το ακίνητο κι το ρευστό; Μήπως τα βλέπεις λίγο ρομαντικά; Και στα χωριά ξέρεις οι άνθρωποι χρειάζεται να δουλεύουν, ακόμα κι αν έχουν δικό τους σπίτι. Οι λογαριασμοί δεν πληρώνονται από μόνοι τους ούτε το φαγητό στο τραπέζι έρχεται με τα πόδια από το χωράφι σου.Τέσπα, ο πατέρας σου δοκίμασε,μόχθησε, απέτυχε, έκανε τα λάθη του, αλλά κι εσύ που είσαι στο περίμενε δεν πας πίσω.
Δεν ειναι κ πολυ σωστο να τον βριζετε που επεσε εξω. Για εσας κοιταξε να κανει κατι παραπανω κ απετυχε. Βριστε τον κ απο πανω ν αυτοκτονησει. Οσο για το δικο σου ονειρο μην το παρατας επειδη εκατσε στραβη. Πηγαινε ξανα στο χωριο σου κ δες μηπως μπορει κανεις να σε φιλοξενησει να ψαξεις κατι. Δοκιμασε να κανεις αιτησεις μεσω οαεδ σε δημους κ διαφορα αλλα τετοια χαζα κ νοικιαζεις ενα σπιτακι στο χωριο πολυ φθηνα. Σε 10 χρονια μπορει να σαι τυχερος και να ξαναγορασεις το παλιο σου σπιτι. Μην τα βαζεις με τον πατερα σου, σ αγαπουσε και εκανε κατι παραπανω για να σ εξασφαλισει αλλα ειναι κωλοεποχες και επεσε εξω. Προς Θεου μην τον κανετε να νιωθει ενοχες που απετυχε.
Scroll to top icon