ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.6.2019 | 18:12

Οι γονεις σας αγαπιουνται ακομη;

Εχω 3 χρονια σχεση. Αντιμετωπιζουμε καποια προβληματα στη σχεση μας. Οχι τυπου να μπει τριτος/η αλλα επικοινωνιακα. Ωρες ωρες νιωθω οτι επαναλαμβανονται θεματα που εχουν ξανασυζητηθει στο τραπεζι και νιωθω οτι δε λυνονται. Ξερω οτι ολοι οι ανθρωποι εχουμε καποιες "λοξες" και ο ανθρωπος μας θα τις τραβαει μια ζωη οσο κι αν τις βελτιωσουμε. Οκ, λογικο, κανενας ανθρωπος δεν ειναι ευκολη υποθεση, σεβαστο. Ομως μηπως αν πηγαινα σε ενα συμβουλο ζευγαριων να τα λυναμε τα θεματα αυτα σιγα σιγα; Πιστευετε οτι ολα λυνονται; (ή θα πεταξω τα λεφτα μου;) Ακομη και σε μια σχεση που δεν τα πανε καλα ενω αγαπιουνται ομως παρα πολυ και οι δυο;Εσας οι γονεις σας που αγαπιουνται ακομη (σε οσους απο εσας τυχαινει να συμβαινει φυσικα), τι σας εχουν πει για τις σχεσεις γενικα; Κατσατε ποτε να συζητησετε; Τι σας συμβουλεψαν; Ποτε να φευγετε;Ποτε να υπομενετε;Ειμαι 27 χρονων. Και γνωριζω οτι ολες οι σχεσεις φιλικες, οικογενειακες, ερωτικες θελουν πολυ υπομονη και φροντιδα να τις διατηρησεις υγιεις.Γι'αυτο απορω... Τελικα ποτε πρεπει να φευγεις και ποτε να κανεις καποιες υποχωρησεις;Θελω να εχω ενσυναισθηση και να μην αδικω αλλα και να μη με αδικουν αντιστοιχα.Για πειτε μου λοιπον εσεις. Σειρα σας.
2
 
 
 
 
σχόλια
Θα συμφωνήσω με την Μαργαρίτα στην πρώτη της πρόταση. Επιπλεον για μένα, μεγάλο ρόλο παίζει ο σεβασμός ανάμεσα στο ζευγάρι. Θα μαλώσεις, θα φωνάξεις, αλλα δεν θα προσβάλλεις τον αλλο. Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα σπάει. Όσο για τον σύμβουλο γάμου συμφωνώ αλλα οταν υπάρχουν προβλήματα στον γάμο. Πριν τον γάμο το θεωρώ υπερβολή. Σαν να τραβάς από τα μαλλια κάτι που θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να ρέει φυσικά χωρίς γνώμες τρίτων.
Noμίζω ότι σε μία σχέση μένεις όταν τα καλά είναι παραπάνω από τα κακά και τα καλά επαρκούν για να μην νιώθεις κενό. Οι γονείς μου που είναι πάρα πολύ καλά μεταξύ τους και δείχνουν ακόμα να θέλουν πολύ ο ένας τον άλλον, μου έχουν πει, ότι με το άτομο που θα παντρευτώ θα πρέπει πρώτα από όλα να μπορώ να συνεννοούμαι και να μπορώ και να θέλω να περνάω άπειρες ώρες μαζί του. Σε έναν γάμο πολλές φορές δεν υπάρχει "βγαίνω με τα παιδιά να ησυχάσω", ούτε το "θα μείνω σπίτι γιατί θέλω χώρο". Σκέψου να έχεις παιδιά, δουλειές στο σπίτι και κοινή κρεβατοκάμαρα. Δεν ξεφεύγεις από τον άλλον. Επίσης αυτά που ακούς "ρουτινιάσαμε και χωρίσαμε", ναι μεν έχουν μια βάση, αλλά μια μακροχρόνια σχέση από ένα σημείο και μετά γίνεται ρουτίνα. Το ζητούμενο είναι, να λατρεύεις να ρουτινιάζεις με τον άλλον και τα πιο βαρετά πράγματα μαζί του να είναι συναρπαστικά. Από το να πλύνεις τα πιάτα μέχρι το να αράξεις να δεις τηλεόραση.
Scroll to top icon