ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
1.7.2019 | 20:10

Είναι τόσο κακό?

Ρε παιδιά είναι πλέον τόσο κακό να είσαι αδύνατη? Έχω αρχίσει και νιώθω άσχημα με αυτά που ακούω. Ήμουν πάντα πολύ αδύνατη αλλά δεν με πείραζε και δεν μου έλεγε κανείς τίποτα, το αντίθετο μάλιστα άκουγα καλά λόγια . Τώρα που εχουν αλλάξει τα πρότυπα ακούω περίεργα σχόλια, λες και ξαφνικά άλλαξε ο κόσμος. Και όχι δεν έχω αδυνατίσει ούτε φαίνομαι άρρωστη να το ξεκαθαρίσω.
15
 
 
 
 
σχόλια
Όχι.Κακο είναι να δίνεις τόση σημασία και αξία στη γνώμη των γύρω σου. Αυτή είσαι αν θέλουν να σε αγαπήσουν όπως είσαι. Δεν κάνεις κάτι λάθος είναι δικό τους πρόβλημα.
Έτσι είναι το σώμα σου και είναι υπέροχο όπως είναι. Δε θα αλλάζουμε το σώμα μας για να ταιριάζει με τα "πρότυπα". Απλα χρειάζεται να βάλεις όρια. Ποιοι είναι αυτοί που σου μιλάνε αρνητικά για το σώμα σου και γιατί; Τι σκοπό έχουν; Σίγουρα όχι το καλό σου.
Και εγώ είμαι πολύ λεπτή από μικρή, και μου έκαναν πολύ μπουλινγκ στο σχολείο για αυτό, κυρίως πιο ευσωμες κοπέλες.. εγώ δεν έλεγα κάτι, γιατί πάντα μου έλεγαν πως δεν πρέπει να προσβαλεις τα ατομα με πολλα κιλα, αλλα ποτε δεν ελεγαν το αντιστιχο για τα λιγα κιλα.. βέβαια τώρα στα 30 μου αντιλαμβάνομαι ότι είναι μεγάλο προνόμιο αλλά τα πικρόχολα σχόλια από τον περίγυρο συνεχίζουν. ..
@ Αθεράπευτα ρομαντικήΒεβαίως είναι έτσι όπως τα λες. Για να πάνε όμως οι χοντροί στο γυμναστήριο, για να δίνουν το μισό μισθό τους σε ¨ειδικές διατροφές¨ και να ψωνίζουν ακριβά ρούχα κλπ. κλπ πρέπει από τη μία να τους κουνάς το δάχτυλο κι από την άλλη να τους ενθαρρύνεις μη πέσουν στην απραξία ¨τα πάχη μου τα κάλλη μου"Αυτήυ η ενθάρυνση δεν θα γίνει από τα περιοδικά μόδας. Διαχέεται στην κοινωνία με πολύπλοκο τρόπο κυρίως με τα δόγματα των ίσων δικαιωμάτων και της Δημοκρατικοποίησηςτου ηδονισμού. Για να δώσω ένα απλό παράδειγμα όταν μια φαρμακευτικήβγάλει προιόν κατά της παχυσαρκίας , μήνες πριν κάτι υπάλληλοι ετοιμάζουν κείμενα για τους κινδύνους της παχυσαρκίας που τα δίνουν σε δημοσιογράφους να τα δημοσιεύσουν, πολλές φορές κρυφά από τον εκδότη, ως αθώο άρθρο ανώνυμο ή υπογεγραμμένο από ένα γιατρό. Το ίδιο κάνουν με όλα τα προιόντα. Έχω φίλους που κάνουν αυτή τη δουλειά και το λέω μη πει κανείς ότι ενημερώνομαι από περίεργα κανάλια και ιστότοπους.
Δεν εννοώ πως τα πρότυπα αναποδογυρίστηκαν. Αλλά ότι κλονίστηκε το πρότυπο της αδύνατης. Υπάρχουν δηλαδή παράλληλα πρότυπα. Έτσι πουλάς σε όλους. Στους υπέρβαρους για να αδυνατίζουν και στους αδύνατους για να παχαίνουν, η να αποκτούν όγκο. Αλλά δεν είναι μόνο σε αυτό που άλλαξαν οι στόχοι του μάρκετινγκ, αλλά παντού. Έξυπνοι άνθρωποι κατάλαβαν ότι είναι δυνατόν να πείσεις τους ανθρώπους να τρώνε παγωτό το χειμώνα, να βάζουνε αντηλιακό κι όταν πάνε στο φούρνο, οπότε μετά έχουν έλλειψη βιταμίνης d και τους πουλάς και βιταμίνες..Μας πείσανε πως το παιδιά έχουν ανάγκη παιδοψυχολόγο, κι αν έχεις μυωπία γεννάς με καισαρική...ο χώρος δεν επιτρέπει περισσότερα. Είναι παντού. Περάσαμε σε άλλο επίπεδο.
Όποιος κρίνει ζηλεύει. Άμα τα 80% είναι χοντροί ε βέβαια θα πούμε οι αδύνατοι φταίνε που δεν είναι σαν εκείνοι! Όχι αυτοί που παχύνουν... Η δύναμη των πολλών . Ας τους να λένε κ εσύ μείνε ο εαυτός σου. Ο Ιησούς ήταν αδύνατος!!!! Ο Θεός του έδωσε χαρίσματα αλλά όχι να μοιάζει με κολοκύθι. Γι'αυτό μην ντρέπεσαι για αυτό που είσαι. Είσαι φυσιολογική.
Λέω τα πράγματα όπως είναι δεν κάνω ταμπού εγώ. Δεν γυρνάω τις λέξεις που δεν σημαίνουν τίποτα να πω κάτι. Οι άνθρωποι φοβούνται ότι σκέφτονται κ λένε. Σιγά καλέ. Μια αλήθεια είναι κ τελος.
Δεν κάνεις ταμπού ε; Αλλά λες αλήθειες; Η αλήθεια είναι όλα τα σώματα, ειδικά των γυναικών όλη την ώρα τα λένε ανεπαρκή με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Και άλλες γυναίκες, και άντρες και όλοι. Υ. Γ. Λέω να χαρούμε το σώμα που έχουμε με τις οποιες δυνατότητες μας παρέχει γιατί μόνο αυτό έχουμε και γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο. Όλοι κάτι κακό έχουν να πουν για την εμφάνισή μας, η στοχοποίηση και η προσβολή μιας μερίδας ατόμων με μόνο κοινό τα κιλά είναι υποτιμητική πρωτίστως για όσους σκέφτονται τοιουτοτροπως.
Scroll to top icon