ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.7.2019 | 02:25

Μελατονίνη

Ρε συς παιδιά γενικά τώρα τελευταία έχω αϋπνίες και δεν μπορώ να κοιμηθώ..Διάβασα για ένα πράγμα που λέγεται μελατονίνη το οποίο βοηθάει στον ύπνο και μπορείς να το προμηθευτεις από Πορτοκαλί πιπεριές,Ντομάτες ,Πορτοκάλια Και διάφορα άλλα Αλλά αν πάρεις σε μεγάλη δόση λένε ότι βλέπεις όνειρα τα οποία τα βιώνεις σαν αληθινά ...Δηλαδή όνειρα τα οποία είναι τόσο αληθινά σαν να μην είναι όνειρα ...Ισχύει κάτι τέτοιο ?
3
 
 
 
 
σχόλια
Πρώτου πάρεις παρασκευασμάτα, θα πρότεινα να αλλάξεις συνηθειες.Πχ όχι κινητό ή λάπτοπ πριν τον ύπνο, κουρτίνες να μην μπαίνει φως κλπ.Επισης διατροφή πριν τον ύπνο Εάν μετά από όλα αυτά δεις ότι και πάλι έχεις αϋπνίες, τότε τσεκαρε σε φαρμακείο
Η μελατονίνη είναι μια ορμόνη που βρίσκεται φυσικά στον οργανισμό του καθενός και ρυθμίζει το "ρολόι του ύπνου", ας το πούμε έτσι, δηλαδή τις ώρες που κοιμάται και ξυπνάει. Πέραν από κάποιες τροφές που την ενισχύουν, την μελατονίνη την συνθέτουμε και μέσω του ηλιακού φωτός, οπότε βοηθάνε κάποια λεπτά έκθεσης σε πρωινό ηλιακό φως κάθε μέρα. Όπως λέει και ο ManosC, καλύτερα να επενδύσεις σε κάποιο σκεύασμα από το φαρμακείο το οποίο περιέχει φυσική μελατονίνη στην ιδανική συγκέντρωση/δόση για να σε βοηθάει να κοιμηθείς. Αυτό περί ζωντανών ονείρων δεν ισχύει, τουλάχιστον όχι για εμένα που παίρνω μελατονίνη ανά περιόδους. Εάν τυχόν γουστάρεις ζωντανά/συνειδητά όνειρα (lucid dreams), υπάρχουν άλλοι τρόποι (μέθοδοι αλλά και βότανα) για να το καταφέρεις ;-)Καλή τύχη!
Υπάρχουν αρκετά σκευάσματα στα φαρμακεία. Πολύ καλός είναι ο συνδυασμός Μελατονίνης Βαλεριάνας. Ένα χαπάκι μία ώρα πριν τον ύπνο κ όλα καλά χωρίς καμία παρενέργεια.Δεν αναφέρω μάρκα για να μην θεωρηθεί διαφήμιση αλλά ρώτα τον φαρμακοποιό.
Scroll to top icon