ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.7.2019 | 01:39

Φτανει πια με τη νομικη

Ειμαι επιτυχουσα των πανελλαδικων εξετασεων,για την ακριβεια συγκεντρωσα 18.460 μορια στη θεωρητικη κατευθυνση και δηλωσα πρωτη σχολη τη φιλολογια αθηνων,κατι το οποιο δυσαρεστησε κυριως τους καθηγητες μου.Ολοι πιστευαν οτι επρεπε να δηλωσω νομικη αθηνων και πως διεπραξα ενα μεγαλο σφαλμα για το μελλον μου και δε σας κρυβω πως με εβαλαν σε σκεψεις.Βεβαια ολοι κοιτανε το prestige και τους επηρεαζει το γεγονος οτι ειμαι παιδι νομικου συμβουλου, αλλα και παλι δεν τη θεωρω τοσο ενδιαφερουσα σχολη.Θεωρειτε τη φιλοσοφικη «λιγη» μπροστα στη νομικη; Διοτι απο τη στιγμη που τη δηλωσα,δεν ακουσα εναν καλο λογο για την επιλογη μου αυτη.(πλην των γονεων που θεωρουν τη νομικη τελειωμενο και δυσκολο κλαδο).
4
 
 
 
 
σχόλια
Οι γονείς σου έχουν δίκιο, ο κλάδος είναι πλέον υπέρ-κορεσμένος. Γενικά, προσωπικά δεν θεωρώ καμία σχολή "λίγη" σε σχέση με κάποια άλλη, κάθε μία μπορεί να έχει πολύ ζόρικα επιμέρους μαθήματα. Ωστόσο, θεωρώ ατού της Νομικής ότι αργότερα μπορείς να κάνεις ένα λιγότερο ή περισσότερο άσχετο μεταπτυχιακό και να "αλλάξεις" εύκολα τομέα. Από τη Νομική βγαίνεις νομικός, όχι δικηγόρος. Αυτό το λέω χωρίς να γνωρίζω αν στη Φιλολογία υπάρχει αντίστοιχη δυνατότητα, για να μην παρεξηγηθώ. Πάντως εφόσον δεν σου αρέσει, καλά έκανες και δεν την επέλεξες. Μην περιμένεις να σου πούνε οι άλλοι τι θα σπουδάσεις. Αρκεί να νιώθεις εσύ καλά με την επιλογή σου :)
Όχι. Η διαδικασία για να γίνεις δικηγόρος δεν είναι τόσο απλή. Δεν είναι κανείς δικηγόρος με το που βγαίνει από τη Νομική. Πρέπει να κάνει 18μηνη άσκηση , να δώσει εξετάσεις στον Δικηγορικό Σύλλογο και, αν επιτύχει, τότε μόνο μπορεί να εγγραφεί ως δικηγόρος στο μητρώο. Άλλο το "έχω νομικές γνώσεις" και άλλο το "έχω άδεια ασκήσεως του δικηγορικού επαγγέλματος, άρα μπορώ να ασκήσω τη μάχιμη δικηγορία". Δεν γίνονται όλοι οι νομικοί μάχιμοι δικηγόροι, αν το ψάξει κανείς υπάρχουν πολλές εναλλακτικές και με μεγαλύτερο ενδιαφέρον, κατ'εμέ. Ειδικά στο εξωτερικό, υπάρχουν άπειρα μεταπτυχιακά προγράμματα που συνδυάζουν τη Νομική (και όχι τη δικηγορία) με άλλους κλάδους (π.χ Νομικά & Οικονομικά, Νομική και Εγκληματολογία, Νομική και Ψυχολογία , Νομική και HR κλπ κλπ). Αρκεί να έχει κανείς διάθεση για έρευνα. Πάντως όχι, κανείς δεν θεωρείται δικηγόρος αυτοδικαίως με το που τελειώσει τη Νομική , ακριβώς επειδή για να πάρει την άδεια, υπάρχει η διαδικασία που ανέφερα παραπάνω. Αν κάποιος δεν κάνει ποτέ άσκηση και δεν δώσει εξετάσεις για τον δικηγορικό σύλλογο, θα είναι ναι μεν νομικός - με την έννοια ότι θα έχει νομική εξειδίκευση - αλλά δικηγόρος δεν θα είναι. Ούτε θα μπορεί να αγορεύει στις αίθουσες. Ελπίζω να σε κάλυψα :)

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Scroll to top icon