Ο Βορίδης στο Εβραϊκό Μουσείο «Ζητάω συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό για όσα είπα στο παρελθόν»

Ο Βορίδης στο Εβραϊκό Μουσείο «Ζητάω συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό για όσα είπα στο παρελθόν» Facebook Twitter
1

Το Εβραϊκό Μουσείο επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης ενώ προηγουμένως είχε τονίσει σε ανακοίνωσή του πως θέλει να ζητήσει «συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό».

Ο Μάκης Βορίδης ξεναγήθηκε στους χώρους από τη διευθύντρια του Μουσείου, Ζανέτ Μπαττίνου ενώ τον υπουργό συνόδευαν ο πρόεδρος του Μουσείου, Μάκης Μάτσας και ο αντιπρόεδρος, Βενιαμίν Αλμπάλας.

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Βορίδης είχε την ευκαιρία να διατυπώσει ξανά την αντίθεσή του σε κάθε ρητορική μίσους και αντισημιτισμού. Τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης καλωσόρισε ο πρόεδρος του Μουσείου λέγοντας ότι είναι «ο πρώτος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη που επισκέπτεται το Μουσείο» εκφράζοντας παράλληλα την ευχαρίστησή του για αυτή την επίσκεψη.

«Σήμερα τον υποδεχόμαστε ως φίλο του εβραϊκού λαού και της ισραηλιτικής κοινότητας στην Ελλάδα» υπογράμμισε από την πλευρά του ο γγ του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Βίκτωρ Ελιέζερ.

Ως στήριξη της ελληνικής πολιτείας στην ανάδειξη «της ιστορίας των Ελλήνων Εβραίων και της διαρκούς τους παρουσίας στον ελλαδικό χώρο από αρχαιοτάτων χρόνων» σχολίασε την παρουσία του στο Μουσείο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Παράλληλα σχολίασε ότι «αποτελεί προτεραιότητα η καταπολέμηση του νοσηρού φαινομένου του αντισημιτισμού», ενώ χαρακτήρισε εξαιρετικό.

Ο Βορίδης στο Εβραϊκό Μουσείο «Ζητάω συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό για όσα είπα στο παρελθόν» Facebook Twitter

Αναλυτικά η δήλωση του Μάκη Βορίδη για την επίσκεψή του:

«Σε συνέχεια των δηλώσεων μου της 13/7/19, τη Δευτέρα πρόκειται να επισκεφθώ το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος. Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να διατυπώσω ξανά με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση μου σε κάθε ρητορική μίσους και άσκηση βίας που εκκινούν από ρατσιστικά κίνητρα εναντίον οιασδήποτε κοινωνικής ή θρησκευτικής ομάδας. Και βεβαίως αυτό περιλαμβάνει και την σφοδρή αντίθεση μου και στον αντισημιτισμό.

Η επίσκεψή μου στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος σηματοδοτεί και την ανάγκη μου να εκφράσω μια συγνώμη προς τον Εβραϊκό λαό επειδή στο παρελθόν και ο ίδιος προσωπικά καλλιέργησα πολιτικές και προσωπικές σχέσεις με αρνητές του Ολοκαυτώματος. Θέλω να τονίσω με απόλυτη σαφήνεια ότι θα συμβάλλω στη καταπολέμηση του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και των αρνητών του Ολοκαυτώματος. Ενός εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, που εκτέλεσαν οι ναζί εξοντώνοντας με βιομηχανικό τρόπο 6.000.000 Εβραίους, μεταξύ των οποίων και 65.000 Εβραίους συμπολίτες μας.

Είναι λοιπόν αυτή, για μένα, μια επίσκεψη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων αλλά και πηγή γνώσης της μακρόχρονης ιστορίας των Ελλήνων Εβραίων».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαξιφισμοί ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για Τέμπη: «Απαράδεκτη εργαλειοποίηση» - «Το γαρ πολύ της θλίψεως...»

Πολιτική / Διαξιφισμοί ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για Τέμπη: «Απαράδεκτη εργαλειοποίηση» - «Το γαρ πολύ της θλίψεως...»

εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας από την αντιπολίτευση είναι πλέον αυταπόδεικτη και πρέπει να σταματήσει, λέει η ΝΔ - «Αν ψάχνουν, λοιπόν, ποιος τα "μαζεύει", ας κοιταχτούν στον καθρέφτη», απαντά το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM
Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της Εθνικής Πινακοθήκης και του Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης

Πολιτική / Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της Εθνικής Πινακοθήκης και του Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων έχει οριστεί να αρχίσει την ερχόμενη Τρίτη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ξέρω αρκετούς κομμουνιστές, αριστερούς & αναρχικούς που την λέξη Εβραίος την χρησιμοποιούν μόνο ως βρισιά.Οι ίδιοι μόλις ακούν Βορίδη κουνάνε υποκριτικά και το δάχτυλο.Μπράβο στο Βορίδη που τουλάχιστον δημόσια απορρίπτει παλαιότερα καραγκιοζιλίκια του.Ουδείς αλανθαστος-ουδείς αναμάρτητος.Σημασία έχει όλοι μας να προοδεύουμε και να βελτιωνόμασστε και ο Βορίδης εδώ και καιρό μόνο ως σοβαρός πολιτικός μπορεί να χαρακτηριστεί.Δυστυχώς όμως δεν φοράει λαμέ πουκάμισα, δεν καβαλάει μηχανές και δεν μοιράζει χρήμα από τη μονόπολη για να τον συμπαθήσει ο ''λαός''...