ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.8.2019 | 15:07

Γνωρίζει κανείς?

Έχω ένα αμσταφ,θυληκό, 1 χρονών,και εμφανίζει περίεργη συμπεριφορά όταν είναι στο λουρί.όταν είναι λυτή παίζει με όλα τα σκυλιά,ασενικά-θηλυκά.όταν όμως είναι στο λουρί επιτίθεται στα αρσενικά και κυρίως σε αυτά της ίδιας ράτσας.Γνωρίζεται γιατί συμπεριφέρεται έτσι?
2
 
 
 
 
σχόλια
Το πιθανότερο είναι οτι της μεταφέρεις τη δική σου νευρικότητα μέσω του λουριού. Το λουρί λειτουργεί σαν αγωγός κι ο σκύλος αντιλαμβάνεται τα πάντα που μας αφορούν μέσα από αυτό. Έτσι όπως το περιγράφεις φαντάζομαι ότι την αφήνεις να πλησιάσει και μετά την τραβάς απότομα από φόβο μήπως επιτεθεί (της δίνεις μήνυμα ότι φοβάσαι, ότι δεν εμπιστεύεσαι) ή κάνεις κοφτά και αναποφασιστικά μπρος - πίσω (το οποίο είναι ό,τι χειρότερο, είναι σαν να της δίνεις εντολή να επιτεθεί). Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να πούμε πάνω σ'αυτό, αλλά θα είναι υποθεσεις μονο. Τέσπα επειδή είναι μεγάλο σκυλί και δυνατό, καλό θα ήταν να πας σε εκπαιδευτή και να ρυθμίσεις αυτή τη συμπεριφορά το συντομότερο. Θα μάθεις κι εσύ να τη χειρίζεσαι καλύτερα κι έτσι θα είναι ασφαλής για όλους η βόλτα σας. Δεν θέλεις να σου ξεφύγει (η να σε σύρει, τα έχουμε δει κι αυτά) ο σκύλος καμιά μέρα και ν'αρχίσει να επιτίθεται όπου να' ναι.
Scroll to top icon