ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.8.2019 | 12:49

Θέμα υγείας και χωρισμός ....

Χθες το βράδυ με πήρε τηλέφωνο ή ξαδέρφη μου πως ήθελε να μιλήσουμε και δεν ήταν καθόλου καλά ψυχολογικά και πήγα να μου πει τι συνέβη ..Γνωριζα για το χρόνιο πρόβλημα της εμφάνισε στα 35 της καρκίνο του μαστού έκανε εγχείρηση χημειοθεραπείες κλπ κλπ έχει 2 παιδιά το ένα 8 το άλλο 12 και με τον άνδρα της τα πηγενε πολύ καλά ή έστω έτσι νομίζαμε ... Πηγενω με τη μητέρα μου άρχισε να κλαίει να είναι χλωμή εμείς φοβηθηκαμε νομίζαμε πως είχε κάποιο θέμα με την υγείας της αλλά πέρασαν 4 χρόνια που αφερεσε τον όγκο και το ξεπέρασε ... Όμως άλλο είναι το πρόβλημα ο σύζυγος της είχε χρόνια αλλη γυναικα και ή ξαδέρφη μου το έμαθε τώρα ο ίδιος της είπε πως είμαι άνδρας έχω ανάγκες πρέπει να καταλάβεις εσύ έχεις το πρόβλημα σου και εγώ θέλω μία γυναίκα δίπλα μου ... Της είπε να χωρίσουν και θα βγάλει ο ίδιος το διαζύγιο οσο γίνεται ποιο γρήγορα για να ξαναφτιάξει την ζωή του .... Ή ξαδέρφη μου πολύ χάλια ψυχολογικα κλαει καθημερινά και δεν μπορεί να το πιστέψει πως της γύρισε την πλάτη αντί να της σταθεί στο πρόβλημα της... Και εγώ τώρα έρχομαι να πω κάτι γιατί όταν αρρωστήσει κάποιος ή κάποια όλοι γυρνάνε την πλάτη? Αν αυτός είχε καποιο πρόβλημα ή ξαδέρφη μου δεν θα τον άφηνε ποτέ γιατί αγαπάει και αυτόν και τα παιδιά τους!!! Και να πω και κάτι τόσες ορμές είχε μην πω τίποτα χειρότερο που ήθελε γυναίκα και φέρθηκε με αυτον τον τρόπο αυτός ο άνθρωπος σκέφτεται το πουλί του πραγματικά τον λυπάμαι γιατί για λυπηση είναι!!! Προσπαθώ να σταθώ στην ξαδέρφη μου όσο ποιο πολύ μπορώ εγώ και ή μητέρα μου γιατί και ή ξαδέρφη μου έχασε την μητέρα της από την ίδια αρρώστια μόλις 54 χρόνων και είναι μόνη αυτό που της είπα είναι πως θα της κάνει καλό να δει και τον ψυχολογο της ...
5
 
 
 
 
σχόλια
Σκληρό, αλλά όσο δύσκολο και να είναι, δεν θέλουμε δίπλα μας ανθρώπους που δεν μας αγαπάνε, που δεν μας εκτιμάνε, που δεν μας στέκονται. Ας ξεκαθαρίζει το τοπίο, ζορικο που γίνεται σε αυτή την περίοδο, αλλά συμβαίνουν αυτά.
Παπάρ*ς. Ειλικρινά δεν υπάρχει άλλη λέξη που να μπορεί να περιγράψει, κατ' εμέ, καλύτερα αυτόν τον άνθρωπο. Αντί να σταθεί στον άνθρωπο του που περνάει Γολγοθά, του ρίχνει μια και τον ισοπεδώνει. Γιατί παντρεύονται ορισμένοι άνθρωποι, σπάω το κεφάλι μου. Αν ήθελε να χωρίσει και να κάνει τη ζωή του, (γιατί το ότι παντρεύεται κανείς δεν σημαίνει ότι δεν έχει δικαίωμα να χωρίσει, αν νιώθει ότι δεν καλύπτεται πλέον) θα μπορούσε να το κάνει αφού τη βοηθήσει να ορθοποδήσει ξανά, σεβόμενος τουλάχιστον τα χρόνια του έγγαμου βίου (αλλά και τα υπόλοιπα) που πέρασαν μαζί. Σεβόμενος την αγάπη και τον έρωτα που (δεν μπορεί θα) υπήρχαν. Τέτοιοι άνθρωποι δεν αξίζουν τίποτα στην ζωή τους. Ή μάλλον αξίζουν, σκουπίδια, που είναι και οι ίδιοι. Δυστυχώς ούτε κάρμα υπάρχει, αλλά ούτε και κάτι που μπορεί να στέλνει το καλό στους καλούς και το κακό στους σκάρτους. (Ή τουλάχιστον κάτι που να μπορεί να ελέγξει ο άνθρωπος)
Ο ανθρωπος αυτος δεν εγινε ετσι τωρα. Προφανως ετσι ηταν παντα κ ειτε η ξαδερφη σου δεν το έβλεπε (ή εσεις τεσπα αγνοουσατε καταστασεις), ειτε τωρα βρηκε έδαφος να εκδηλωθεί. Ετσι πιστευω εγω τουλαχιστον. Στο τωρα. Της στέκεστε. Δεν υπαρχει κτ αλλο.
Όσο σκληρό κι αν ακουστει, η ξαδέρφη σου γλιτώνει.. Την έβγαλε από τη δύσκολη θέση ο "μάγκας". Γιατί να συνεχισει να σπαταλαει ενέργεια, να δίνει αγάπη και φροντίδα σε έναν άνθρωπο, ο οποίος προφανέστατα δε τα χρειάζεται όλα αυτά? Γιατί να μη τα επενδυσει στα παιδιά της, στην ίδια και ίσως σε έναν άνθρωπο που στο μέλλον θα τα αξίζει και θα τα εκτιμήσει? Θεωρώ ότι αξίζει να στενοχωριομαστε για ανθρώπους που πραγματικά αξίζουν και όχι για ηλιθιους (με συγχωρείς κι ολας) που πιάνουν τόπο στη ζωή μας..

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon