ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.8.2019 | 13:55

Κόρη vs γιος

Νιώθετε και εσείς όσο χρονών και να φτάσετε ότι πάντα οι γονείς σας και ιδιαίτερα η μάνα σας έχουν μία ιδιαίτερη αδυναμία στον μικρότερο αδερφό; Πως το ξεπερνάτε; Είναι τόσο κακό να γεννηθείς κορίτσι; Και γιατί η απάντηση σε κάθε απορία περί αυτού να είναι " Άλλο αυτός, αυτός είναι άντρας"
5
 
 
 
 
σχόλια
Για μένα δεν υπάρχουν στερεότυπα του τύπου «αδυναμία στον μικρότερο « ή «αδυναμία στο Αγόρι» κτλ, κτλ. Δέχομαι ότι συχνά κάποιοι γονείς έχουν αδυναμία σε κάποιο παιδί , άλλοτε γιατί έχουν περισσότερη επικοινωνία με αυτό , άλλοτε γιατί το συγκεκριμένο παιδί έχει καλύτερο χαρακτήρα ή συμπεριφορά απέναντι τους ή είναι λιγότερο «κλειστό» και πολλούς άλλους λόγους. Αυτό που λέω είναι ότι συχνά έχει και το παιδί κάποια συμμετοχή σε όλο αυτό χωρίς βέβαια να δικαιολογώ τους γονείς. Αυτό που δεν δέχομαι είναι το «ριγμένο» παιδί να λειτουργήσει εκδικητικά και να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του μόλις ανεξαρτητοποιηθεί. Δέξου λοιπόν την μητέρα σου όπως είναι και γίνε εσυ καλύτερη μητέρα. ΚΑΝΕΝΑΣ άνθρωπος δεν είναι τέλειος.
Μεγαλωνοντας συνηθιζεις, ειδικα οταν αποκτησεις δικη σου οικογενεια, δε σε απασχολει πλεον (ειναι ισως και λιγοτερο εμφανες οσο μεγαλωνετε)
Oι δικοί σου δύσκολα θα αλλάξουν. Είναι πολύ άσχημο που συμπεριφέρονται έτσι, αλλά η προσπάθεια να τους αλλάξεις θα φθείρει τελικά εσένα. Η μόνη λύση είναι να προσπαθήσεις να συμφιλιωθείς με την ιδέα ότι έτσι είναι, για να σταματήσει να σε πειράζει όσο σε πειράζει και εσύ, αν αποκτήσεις κάποια στιγμή παιδιά διαφορετικού φύλου να μην κάνεις διακρίσεις και να μην αγαπάς το ένα παιδί περισσότερο από το άλλο. Είναι όμορφο να είσαι είτε αγόρι είτε κορίτσι. Τις διακρίσεις τις κάνουν οι άνθρωποι και δεν δείχνει καλά πράγματα, για αυτούς όχι για σένα που υφίστασαι τις διακρίσεις.
Οι γονείς που δείχνουν αδυναμία στο ένα από τα παιδιά τους για εμένα καλύτερα να μην γινόταν γονείς. Βριστε με ελεύθερα.Εσωτερικευμενος μισογυνισμος, αυτός είναι ο λόγος που σου δίνουν τέτοια απάντηση. Παρεμπιπτόντως φρόντισε να γίνεις ανεξάρτητη και όταν γίνεις ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και άσε την μάνα σου με τον κανακαρη της. Εγώ αυτό θα έκανα!
Scroll to top icon