Άνεργος ναι, αλλά να δουλέψω όπου κι όπου όχι!

Άνεργος ναι, αλλά να δουλέψω όπου κι όπου όχι! Facebook Twitter
22

Ιστορικό ρεκόρ για την ανεργία στη Γαλλία. Οι άνθρωποι που δεν έχουν δουλειά έφτασαν τα 3,2 εκατομμύρια. O αριθμός καταγράφεται για πρώτη φορά από το '96, οπότε το γαλλικό υπουργείο Εργασίας άρχισε να τηρεί στοιχεία για την ανεργία.

Κι όμως υπάρχουν θέσεις εργασίας που κανείς δεν διεκδικεί και ανέργοι που αρνούνται μια θέση γιατί δεν τους ταιριάζει.


«Νομίζω ότι έχουμε 3,2 εκατομμύρια ανέργους. Βεβαίως δεν λένε όλοι οι άνεργοι πως αυτή η δουλειά δεν μου ταιριάζει, όμως υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις. Κάτι που ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω. Νομίζω πως Υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ των αναγκών της αγοράς και της σημαντικής προσφοράς πτυχιούχων που έχουμε στη Γαλλία. Στην εταιρεία μας όμως αναζητούμε αποφοιτους πανεπιστημίων, απόφοιτους τεχνικών σχολών ακόμη και άτομα δίχως εμπειρία. Και πολλές φορές δεν μπορούμε να βρούμε υπαλλήλους» υποστηρίζει η Μαέλ Μπαρνιέρ, υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας Empruntis.

Αν και αυτή την επόχη δεκάδες χιλιάδες Γαλλοι αναζητούν δουλειά, οι εργοδότες παραπονιούνται ότι δεν μπορούν να βρουν εργαζόμενους.

Η διεύθυνση ευρέσεως εργασίας της κυβέρνησης υποστηρίζει πως σχεδόν οι μισές γαλλικές εταιρείες δεν μπορούν να προσλάβουν τα άτομα που χρειάζονται.

«Αυτές είναι οι δύο όψεις της Γαλλίας σήμερα: Ρεκόρ ανεργίας από τη μία, αλλά και θέσεις εργασίας που περιμένουν κάποιον να τις διεκδικήσει από την άλλη. Είναι πράγματι παράδοξο και ίσως εδώ κριθεί η οικονομική ανάκαμψη της χώρας» μεταδίδει ο ανταποκριτής μας στο Παρίσι, Τζιοβάννι Μάγκι.

Πηγή: Euronews

22

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM