ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.9.2019 | 01:53

Ύπνος

Παιδιά φοβάμαι να κοιμηθώ. Φοβάμαι ότι κάτι μπορεί να πάθω και να πεθάνω. Δεν συμβαίνει όμως κάθε βράδυ. Χθες με είχε πιάσει ο φόβος και ενώ νύσταζα πολύ πάνω που κλείνω τα μάτια και αντιλαμβάνομαι ότι πάω να αποκοιμηθώ, τα ανοίγω απότομα και αισθάνομαι ότι σαν να με έπιασε η καρδιά μου, δεν ξέρω πως να το εξηγήσω. Αυτό πρέπει να έγινε 3 με 4 φορες χθες το βραδυ. Έχει αρχίσει και γίνεται πιο έντονος ο φόβος. Γενικά έχω διάφορες φοβίες αλλά αυτό ξεκίνησε πρόσφατα. Ξεκίνησε όταν ένα βραδυ αισθάνθηκα ότι πνιγόμουν και δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Αυτό που έζησα ήταν ένας πραγματικός εφιάλτης για μένα. Δεν ξέρω πως πρέπει να το αντιμετωπίσω.Κοπέλα 30.
11
 
 
 
 
σχόλια
Αυτό που περιγράφεις το έχω βιώσει κάπως διαφορετικά. Από μικρή φοβόμουν πως άμα κλείσω τα μάτια μου μπορεί να μην ξυπνήσω. Αυτή η σκέψη γιγαντωνόταν και δεν κοιμόμουν καλά. Το πολύ άγχος δυστυχώς δεν καλμάρεται εύκολα. Μπορείς να δοκιμάσεις τη ροδιόλα που είναι βότανο αντικαταθλιπτικό που δίνει ενέργεια ταυτόχρονα και ηρεμεί.
Αρχικά πηγαίνεις σε ιατρό για να αποκλείσεις ότι δεν είναι κάτι παθολογικό. Τώρα, τόσο οι διαταραχές ύπνου όσο και οι αγχώδεις διαταραχές είναι αρκετά συχνές και αντιμετωπίσιμες σε μεγάλο βαθμό. Ετσι οπως τα γράφεις όμως, μια υπόθεση θα ήταν πως το επεισόδιο εκείνο σου προκάλεσε ένα άγχος για το πότε θα ξανασυμβεί, το οποίο εν συνεχεία επηρέασε τον ύπνο. Γιατί λες πως σε παίρνει ο ύπνος αλλα εσυ επιλέγεις να μείνεις ξάγρυπνη απο φόβο μην ξανασυμβεί. Αφου αποκλείσεις το παθολογικό σκέψου το ενδεχόμενο να επισκεφθείς ειδικό για τις φοβίες ή έστω διάβασε σχετικές πληροφορίες. Γενικώς πάντως για τον ύπνο η άσκηση και η σωστή διατροφή είναι χρήσιμες πολύ αρκεί να μην γίνονται τουλάχιστον 2 ώρες πριν τον ύπνο. Ελπίζω να το αντιμετωπίσεις σύντομα, γιατι πολλές φορές ο κακός ύπνος επηρεάζει αρνητικά και τη διάθεση μέσα στην ημέρα, πέρα απο την κόπωση που φέρνει!
φοβίες και εμμονές .................. ο θανατος αν ειν να ελθει δε κανει διακρίσεις .................... και ξύπνιος να σε μπαπ μια σου κανει παρτον κατω .................. μην ανίχνευσε δε θα τυχει σσεσενα πια να το πάθεις αυτο τώρα και καλα ................
Γεια σου. Το ίδιο ακριβώς έπαθα κι εγώ παλαιότερα, σε μια περίοδο της ζωής μου με πολύ άγχος (όχι κάποιο στρεσογόνο γεγονός, γενικευμένο άγχος για όλους και όλα). Πεταγομουν και κοβόταν η αναπνοή μου μόλις πήγαινα να κλείσω τα μάτια μου, και το χειρότερο; Είχα και ακουστικές παραισθήσεις με άσχετες φωνές και νόμιζα ότι τρελαίνομαι. Καθόμουν ξύπνια μέχρι αργά και κοιμόμουν ελάχιστα. Αυτό που έκανα ήταν να αποκλείσω πρώτα κάτι παθολογικό. Κι έπειτα διάβασα όσο μπορούσα για τα φαινόμενα αυτά, με επιλεγμένη σοβαρή βιβλιογραφία. Χρήματα για ψυχολόγο δεν είχα, κι έτσι το πέρασα μόνη μου. Μόλις βεβαιώθηκα ότι είναι από το άγχος και ότι δεν πρόκειται να πεθάνω ή να τρελαθώ, μόλις δηλαδή εκλογίκευσα το όλο συμβάν, πέρασε. Δεν ξαναήρθε ποτέ. Οπότε, θα σε συμβούλευα τα εξής, όπως και άλλοι σου είπαν :1. Πας σε παθολόγο.2. Πας σε ψυχολόγο, εάν έχεις την δυνατότητα, ή διαβάζεις να μάθεις για διαταραχές ύπνου για να δεις ότι ξεπερνιούνται και να μην το γιγαντώνεις στο κεφάλι σου. Πιθανότατα φοβήθηκες πάρα πολύ από εκείνο το επεισόδιο υπνικής παράλυσης που σε έκανε να νομίζεις ότι πνίγεσαι και δεν παίρνεις ανάσα... Ταπεινή άποψή μου είναι ότι αν ήταν κάτι παθολογικό θα το πάθαινες κάθε βράδυ, κι όχι μόνο εκείνη την μία φορά, αλλά τσέκαρε πρώτα με ειδικό. 3. Μετριάζεις όσο μπορείς το άγχος στην ζωή σου, προσοχή γιατί πολλές φορές καμουφλάρεται και δεν καταλαβαίνεις ακριβώς ότι το έχεις και τι το προκαλεί. Ο απλός διαλογισμός με αναπνοές είναι μια αποδεδειγμένη μέθοδος μετρίασης του άγχους ακόμα και σε βαριά καταθλιπτικά άτομα ή ασθενείς, αρκεί να επιμένεις σε αυτόν και να μην τα παρατάς. 4. Ασκείσαι καθημερινά, έστω γρήγορο περπάτημα 30 λεπτών το απόγευμα, έτσι ώστε να βοηθήσεις τον ύπνο να έρθει πιο αβίαστα αλλά και να απελευθερώσεις ενδορφίνες στον οργανισμό σου, που θα καταπολεμήσουν το όποιο άγχος. 5. Δοκιμάζεις βαλεριάνα σε τσάι ή σε χάπι πριν από τον ύπνο, για να σε ηρεμήσει με φυσικό τρόπο. Υπάρχει και η μελατονίνη, φυσική ορμόνη που βρίσκεται μέσα μας αλλά την παίρνουμε και σε χάπι για να βρίσκεται στην κατάλληλη συγκέντρωση που προάγει τον ύπνο.Μην φοβάσαι, λύσεις υπάρχουν, και οι παραπάνω, αλλά και άλλες που θα βρεις στην πορεία. Πιστεύω ότι θα το ξεπεράσεις και θα φύγει όπως ήρθε ;-) Καλή τύχη!
Είναι και αυτό μέσα στη ζωή, ειδικά με κάτι υπέροχα όνειρα που εύχεσαι να μην τελείωναν... Εκεί υπομονή, επιμονή και αυτοσυγκράτηση, συγκέντρωση στο τώρα. That, too, shall pass!
Σκέφτηκα πολύ αν θέλω να απαντήσω. Κοίτα την ώρα που το στέλνω. Τον τελευταίο μήνα έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Έχω πάει σε ειδικό και μου έχει πει ότι είναι φοβία που ξεπερνιέται με αντικαταθλιπτικά, ηρεμιστικά και με το να "γεμίσω" την καθημερινότητά μου. Μαλακίες. Τα δοκίμασα όλα αυτά αλλά το θέμα μου συνεχίζεται. Μόλις διάβασα την εξομολόγησή σου ένιωσα να φεύγει ένα βάρος από πάνω μου. Δεν είμαι μόνη λοιπόν...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon