ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.9.2019 | 18:25

Θέλω να νιώσω καλύτερα...

Δουλεύω, πάω γυμναστήριο, βγαίνω σπάνιες φορές αλλά το πρόβλημα είναι οτι δεν αισθάνομαι καλά με εμένα. Θέλω να κάνω μια αλλαγή στην εμφάνισή μου μπας και νιώσω καλύτερα, ομορφότερη. Ενώ δεν με λες ούτε καρακουκλάρα αλλά ούτε και άσχημη αλλά κάτι συνηθισμένο, εγω αισθάνομαι εντελώς αδιάφορη....Πως θα νιώσω καλύτερα; Πως θα νιώσω οτι αξίζω σαν κοπέλα, οτι είμαι όμορφη και οτι είμαι μοναδική οπότε να με αγαπήσω;
28
 
 
 
 
σχόλια
Συστήνω κουβέντα με ψυχολόγο για αρχή. Έπειτα, προσπάθησε να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου και να μην έχεις τόσο χαμηλή αυτοεκτίμηση. Καλό θα ήταν, ακόμα, να βγαίνεις περισσότερες φορές από το σπίτι είναι λυτρωτικό. Καλή επιτυχία! :)
Με αφορμή το γυμναστήριο που ανέφερες...: Κάνε βάρη και διατροφή, και βάλε λίγα μυικά κιλά πάνω σου. Θα ξεχωρίσεις αμέσως (μοναδική) και επειδή αυτό απαιτεί συντεταγμένη προσπάθεια (δεν θα γίνει τυχαία), θα αγαπήσεις τον εαυτό σου πρώτα από όλα για το γεγονός ότι βάζεις στόχους δύσκολους και τους καταφέρνεις εκεί που άλλοι/ες αποτυγχάνουν. Πέρα από το αισθητικό σωματικά του αποτελέσματος.
Γ@μ.....η συζήτηση πιο πάνω! Κοιτα να δεις... Πρεπει να καλλιεργήσεις και το εγω σου! Με σωστο τρόπο ομως και οχι να σε κάνει να νομίζεις οτι μπορεις να εχεις οποιον θες γιατί δεν ισχύει και μετέπειτα θα το βρεις μπροστα σου... Ναι αυτό που λέει ο Dimi θα σε κάνει να νιώσεις ετσι αλλα ουτε θα κρατήσει ούτε θα σου ερθει σε καλό αργότερα! Καλλιεργησε τον εαυτό σου (δεν λεω να διαβαζεις μυθιστορηματα αλλα να διαβαζεις και να έρευνάς για τα δεδομένα της εποχης και πως θα κανεις τον εαυτο σου να νιώθει καλα με εσένα, υπαρχουν πολλες πηγες στο ιντερνετ αν θες να σε βοηθήσω) και κυρίως μην κάνεις με τον πρώτο τυχοντα σχέση απλα για να κάνεις, θα σε κρατήσει πίσω στην αυτοβελτιωση σου!
Ρε συ λέει ξεκάθαρα πως θα νιώσει ποθητή, τι να της κάνουν τα βιβλία στη συγκεκριμένη περίπτωση δε καταλαβαίνω, δεν είπε πως θα αποκτήσει πιο ενδιαφέρον ο χαρακτήρας της, πιστεύω ότι είναι πρακτικής φύσεως το θέμα, άποψη μου παντα
Εγω εμεινα εδω "Πως θα νιώσω οτι αξίζω σαν κοπέλα, οτι είμαι όμορφη και οτι είμαι μοναδική οπότε να με αγαπήσω;"Καταρχας είναι λαθος της που πιστεύει οτι η ομορφιά απο μονη της θα την κανει να νομίζει οτι αξιζει σαν κοπελα και οτι ειναι μοναδικη ωστε να αγαπήσει τον εαυτο της!Έχουμε δει και πανεμορφες κοπελες που ειναι bitches και αυτες ουτε αξίζουν σαν κοπελες ουτε αγαπανε τον ιδιο τον εαυτο τους μερικές φορες! Το σεξ ναι θα την κάνει να πιστέψει οτι ειναι ποθητή και όμορφη σαν κοπελα... Αλλα αυτο δεν φτάνει ουτε ωστε να αποδείξει στον εαυτό της οτι αξιζει σαν κοπελα, ουτε θα τον αγαπησει και αυτο θα το καταλαβει οταν βρει τον τυπο που θα της τον δώσει και θα την θελει μονο για σεξ και τιποτα αλλο... Αν όμως καλλιεργήσει τον εαυτό της με την έννοια της αυτοβελτιωσης και όμορφη θα νιώσει και θα αγαπησει τον εαυτό της και θα αξίζει σαν κοπελα ότι και της πει κάποιος... Θα σκέφτεται και πιο ορθολογικά ωστε να παίρνει καλύτερες αποφάσεις!
Ότι ναναι, νταξει δεν εγώ και πολύ όρεξη για μάθημα ψυχολογιας βραδιατικα, αφού εσείς δια μαγείας καταλάβετε τι χρειάζεται η κοπέλα, μια χαρά τότε, εγώ απλά είπα μια άποψη, καλή νύχτα
Δεν σου το είπα ως κακό απλά προσωπική άποψη είναι ....και επειδή ανέφερες ότι χρειάζεται ΠΡΟΤΙΣΤΩΣ προσοχή στο κρεβάτι κ ότι αυτό θα τη συνεφέρει εκεί στάθηκα εγώ στο προτιστως κ σε αυτό διαφωνώ ....όχι ότι μια υγιής σχέση που θα περιλαμβάνει κ συναισθηματική κ σεξουαλική επάρκεια θα ήταν κακη το αντίθετο μάλιστα ....
Εντάξει μπορεί να υπερέβαλα λίγο, όλα χρειάζονται πάντως για να στέκεσαι καλά, και όλα είναι αλληλένδετα, το τονίζω κάποιες φορές το θέμα του σεξ λίγο παραπάνω γιατί πρέπει κάποτε να εμπεδώσουμε ότι η σεξουαλική αγωγή είναι το ίδιο σημαντική με οτιδήποτε άλλο στη ζωή ενός ανθρώπου, το σεξ δεν είναι οπότε μου έρθει πάω για καφέ να ξεσκασω, είναι κάτι πρέπει να δίνουμε σημασία, αλλά σίγουρα και αυτά που αναφέρουν οι υπόλοιποι εδώ πέρα, η διαφορά μας είναι ότι εγώ δεν πιστεύω ότι έχω απόλυτο δίκιο, γιατί δεν ξέρω τη κοπέλα, γιατί να το πιστεύουν αυτοί!?
Νταξει ρε παιδιά όλα καλά, δεν νευρίασα, από πού το καταλάβατε αυτό, θα σκάσουμε τώρα για το πρόβλημα των άλλων, απλά σπαζομαι λίγο γιατί συνέχεια χώνονται πολύ επιθετικα ορισμένοι, εγώ απλά λέω ότι όλα παίζουν ρόλο, επίσης κάποιες φορες στην αντίδραση μου εδώ μέσα λειτουργω με το ενστικτο σε αυτό που θα πω κατω από μια εξομολόγηση, δηλ αυτό που θα μου βγάλει το κείμενο, εγώ αυτό ένιωσα τώρα, ε αυτό ειπα.
Δηλαδή το σεξ σε κάνει να μην ζεις μέσα σε λογικές πλάνες και να μπορείς να κρίνεις ορθοτερα τα πράγματα; Σε κάνει να μην συνδέεις ανόμοια και άσχετα μεταξύ τους γεγονότα και να καταλήγεις σε παράλογα συμπεράσματα; Σε κάνει να έχεις σωστές συνδέσεις αιτιου - συμπτώματος και τρόπου επίλυσης; Μάλιστα.
Αυτό είναι δικό σου θέμα και δεν με αφορά αλλά ούτε μ' ενδιαφέρει. Απλά πετάς εξυπνάδες χωρις επιχειρήματα και μετά έχεις επιθετικό τόνο επειδή διαφώνησαν με αυτό που λες χωρίς να θιξουν εσένα απλά όσα λες εσύ.
Εγώ πάντως δεν έκανα πλάκα, ένα τυπακι χρειάζεται η κοπέλα να της δώσει την απαιτούμενη προσοχή στο κρεβάτι πρωτίστως αλλά και γενικώς για να νιώσει ποθητή, όταν το σώμα της δεν το παίρνει αυτό, πως να το νιώσει!
Διαφωνώ! Η αυτοεκτίμηση ενός ανθρώπου δεν μπορεί να εξαρτάται από την προσοχή ενός άλλου. Και αν το τυπακι που λες βρεθεί αλλά μετά από λίγο καιρό τη χωρίσει, τότε τι θα γίνει; Θα επιστρέψει πάλι στα ίδια μέχρι να βρεθεί το επόμενο τυπακι; Δεν είναι αυτό λύση!
Πωπω τώρα μπλέξαμε με τη θεωρία, παιδιά νταξει τα καταλαβαίνω αυτά, ελιξίριο για όλη σου τη ζωή δεν είπα ότι είναι το σεξ, αλλά από το κείμενο της κοπέλας εγώ αυτό ένιωσα, δε λύνονται τα πάντα με ένα βιβλίο στο χέρι, η με έναν ψυχολόγο, υπάρχει και μια βιοχημεία στη μέση, εγώ από τη στιγμή που δε τη ξέρω τη κοπέλα (αλλά επίσης ούτε εσείς) δε θα έδινα απαραίτητα βαρύτητα σε μια μόνο άποψη, απλά θα τις εθετα όλες στο τραπέζι, όλες στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν εξίσου σημασια, αν τη γνωρίσετε τότε θα μπορέσετε να κάνετε διάγνωση, μέχρι τότε παρακαλώ μη συμπεριφέρεστε λες και κατέχετε την μόνη σωστή αληθεια
Κι εγώ διαφωνώ με Dimi ....ένα καλό σεξ ειδικά αν από την άλλη πλευρά είναι μόνο το ερωτικό κομμάτι ...μάλλον θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα ....από προσωπική πείρα έχω να πω πως και ποθητή να νιώσει και ότι μπορεί να έχει στο κρεβάτι όποιον θέλει να νιώσει αν δεν βιώσει το αίσθημα πως υπάρχουν γύρω της άνθρωποι που την εκτιμούν πρώτα σαν άνθρωπο την νοιάζονται και πολύ ύστερα το ότι μετράει ως γυναίκα τοτε πολύ απλά το μόνο που μπορεί να αισθανθεί είναι ότι της αξίζει μόνο το ερωτικό από κάποιον που αυτό είναι χειροτερο....πρέπει να νιώσει πρώτα καλά μέσα της να μπει στο τρυπάκι να βάζει στόχους για τον εαυτό της και να τους πετυχαίνει και μέσω αυτων να εισπράττει αυτοεκτίμηση κ να πιστεύει πως είναι ικανή για πράγματα στόχους οτιδήποτε ακόμη κ να κάνει μια αλλαγή στα ρούχα της πχ η να αλλάξει χτένισμα ...αυτά πιστεύω εγώ προσωπικά ότι το κλειδί είναι η ίδια να αλλάξει στον εαυτό της ότι της προκαλεί μειωμένη αυτοπεποίθηση είτε αυτό αφορά στοιχείο χαρακτήρα είτε εμφάνισης .....για εσένα κοπέλα μου σκέψου ποιο πρότυπο γυναίκας έχεις στο μυαλό σου πως ονειρεύεσαι τον εαυτό σου ότι θέλεις να είσαι; Και προσπάθησε σταδιακά να μοιάσεις σε αυτή την νοητή εικόνα όπου εικόνα εννοώ σύνολο εξωτερική και εσωτερική εικόνα
1ον, πότε συμπεριφερθηκα λες και κατέχω τη μόνη σωστή αλήθεια ; Έγραψες κάτι και απλώς διαφώνησα. 2ον, εγώ δεν είπα ότι το σεξ δεν θα βοηθήσει. Ότι δεν είναι πανάκεια είπα, γιατί θα της προσφέρει προσωρινή μόνο ανακούφιση από την ανασφάλεια της.
Εγώ ξέρω ότι αν η κοπέλα δεν σκεφτεί σοβαρά τι σκατα κάνει με την ζωή της, τον εαυτό της και πόσο αυτό την γεμίζει σαν άνθρωπο δεν θα δει προκοπή. Όσο θέλει την ρομαντική κομεντί ή να ζήσει σαν μοιραία γυναίκα (και λογικά instagramικια φάση) δεν θα δει προκοπή. Και στο σεξ την βλέπω ν' αναρωτιέται πως φαίνεται κι αν την βρήκε αγγούρι ο άλλος στην τελική.Υ. Γ. Η ενδοσκόπηση και το να αναρωτιέσαι που και που ποιος είσαι και τι σου γίνεται μόνο καλό κάνει. Φυσικά και βοηθάει αλλά όχι τόσο άμεσα και μπορεί να σου βγει η πίστη όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι υπερεκτιμημένο. Πάντα πρέπει να έχουμε καλή επαφή με τον εαυτό μας αλλά όταν η κοπέλα έχει τόσο στρεβλες αντιλήψεις δεν νομίζω ότι θα την αφυπνίσει ένα σχόλιο εδώ μέσα. Την διαφορά θα την κάνει μόνη της αν θέλει.
Ε ναι, γιατί τι άλλο είσαι πέρα από εμφάνιση; :) Τι να την κάνεις την προσωπικότητα, το μυαλό και άλλα λοιπά; Οοοοοχι, μόνο αν είσαι καρακουκλαρα αξίζεις σαν ανθρωπος και νιώθεις καλά, όλοι το ξέρουν αυτό.
Πωπω αρχίσανε πάλι με τις μεγαλες και βαριές κουβέντες, βαθιά νυχτώμενος και ιστορίες, εγώ λέω ότι σίγουρα αυτό θα τη βοηθούσε, επίσης δεν λύνονται όλα με τους ψυχολόγους, δεν χρειάζεται να φτάσουμε όλοι εκεί, τα πράγματα κάποιες φορές είναι πιο απλά πως να το κάνουμε!
Scroll to top icon