ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.10.2019 | 16:55

45 και κάτι ψιλά

Πρεπει κάποτε κάποιοι και κάποιες να καταλάβουν ότι ο 45αρης του 2019 δεν εχει καμια σχέση με τον 45αρη του 1940- 1960.Ο 45αρης του 1940 (π.χ.Ηumphrey Bogart )έμοιαζε 20 χρόνια μεγαλυτερος.Εν ετη 2019 45 ετών εισαι νέος άνθρωπος .Αν προσέχεις την διατροφή σου και γυμνάζεσαι καθημερινώς θα μοιαζεις αρκετα πιο νέος .Διοτι άν δεν συμβαίνει αυτο οχι απο τα 45 σου αλλα απο τα 30 σου θα εισαι ένας γέρος άνθρωπος σε νέο σώμα.Για αυτο παιδιά - --- > καθημερινή γυμναστική και καλή διατροφη
12
 
 
 
 
σχόλια
Το έχουμε ξαναθιξει αυτό το θέμα αρκετές φορές που έχει καταντήσει πλέον γραφικό. Υπάρχουν 45ρηδες που κάνουν καλή συντήρηση και δείχνουν νεότεροι,ορισμένοι είναι περισσότερο τυχεροί και λογω καλών γονιδίων. Υπάρχουν και 45ρηδες που δείχνουν χάλια. Μόνο οι υπερήλικες δείχνουν πάνω κάτω το ίδιο ταλαίπωροι και εκεί βέβαια υπάρχουν διαφορές. Η ηλικία είναι ένας παράγοντας, δεν εξαρτώνται όλα μόνο από αυτή. Αν ήταν έτσι ή θα χαιρομασταν ή θα κλαιγομασταν όλη την ώρα για κάτι που είναι μεταβλητό. Θα συμφωνήσω η υγιεινή ζωή βοηθάει σε κάποιο βαθμό.
Τώρα εγώ θα πω κάτι και θα γίνω κακιά. Ο εξομολογούμενος (επειδή άντρας είναι) είναι τυχερός κι είναι υγιής, επομένως δεν επχει δει την τυχαιότητα της φθοράς σε προσωπικό επίπεδο ·μην ξεχνάμε η όψη δεν λέει όλη την αλήθεια ή και παραπλανά) κι επομένως άγεται από την ψευδαίσθηση κι άρα αλαζονία του ελέγχου πάνω στη ζωή του. Δυστυχώς το εργάκι αυτό έχει τύχει να το δω δύο φορές: δύο άντρες που επαίρονταν για την καλή τους "συντήρηση", δήθεν λόγω της προσεκτικής υγιεινής ζωής που έκαναν. Σήμερα δεν ζουν. Όταν ελέχθηκαν τυχαία είχαν ήδη μεταστατικό καρκίνο στα οστά. Σε έξι μήνες καμάρωναν στον άγιο Πέτρο για το πόσο ωραίο πτώμα είχαν...Γι'αυτό, σεμνότης!
Σίγουρα χρειάζεται. Όσο και να βοηθάει η υγιεινή ζωή στη βελτίωση της εμφάνισης, δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι δεν θα σου χτυπήσει την πόρτα μια αρρώστια όπως είπες κι εσύ π.χ καρκίνος. Προσωπικά με τσιγκλησε να σχολιάσω το γεγονός ότι δίνει τόση βαρύτητα στο φαίνεσθαι, που είναι μεν σημαντικό και ελκυστικό, αλλά δεν είναι το παν. Όλοι μεγαλώνουμε, δεν χρειάζεται να το σκαλίζουμε τόσο πολύ το θέμα της ηλικίας και να καθόμαστε να αναλύουμε και να δικαιολογουμαστε. Σιγά τα ωα. Αν είναι 45 και ωραίος μπράβο του, συγχαρητήρια. Όχι Καραβαν κατάλαβα τι θες να πεις, δεν το πήρα κάπως.Don't worry :)
Νομίζω ότι η νοοτροπία που έχει ο καθένας μας κάνει να τον βλέπουμε πιο νέο ή πιο μεγάλο. Καμιά φορά οι άνθρωποι όταν μεγαλώνουν γίνονται εμμονικοί με την εικόνα τους, κι αυτό τους κάνει παραδόξως να μοιάζουν μεγαλύτεροι. Ειδικά όταν επικεντρώνονται μόνο σε αυτό, το έχουν χάσει το παιχνίδι. Προσωπικά πιστεύω ότι ο τρόπος που σκεφτόμαστε και τα γονίδια έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Πάντα βέβαια, σε κάθε ηλικία καλό είναι να φροντίζουμε τον ευαυτό μας. Πάντως ο πατέρας μου ποτέ δεν πρόσεξε την διατροφή του, και στα 70 τον περνούσαν για 50αρη.
Πριν μερικές μέρες πέτυχα μια πολύ ενδιαφέρουσα κυρία στα 80 που είχε ωστόσο πολύ νεανικό αέρα κτλ. Όπως μου ανέφερε, είχε σπουδασει αισθητικός στην Γαλλία χροοονια πριν και ότι στην σχολή της είχαν πει να λέει στους πελάτες να μην αγχώνονται με τον χρόνο γιατί αυτό τους γερνάει! Νομίζω ότι έχει μια βάση όλο αυτό. :)
Ισχύει!!!Εν τω μεταξύ λατρεύω περιποιημένες γιαγιάδες με νεανικά μυαλά. Είχα μια φίλη 70 χρονών, χίλιες φορές πιο λογική και προοδευτική από φίλες 30άρες! Είναι στον άνθρωπο.
Γενικά η τρίτη ηλικία έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Συνήθως είναι ομιλητικοί και πρόθυμοι να μοιραστούν τις απόψεις τους, την ζωή ζωή τους, τα πιο βαθιά αισθήματα και γιατί όχι έναν καφέ με βουτήματα. Δεν ζουν για τα προσχήματα και αυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον.Υ. Γ. Ασχέτως εποχών πάντα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μια συντηρητική στάση στα πράγματα και που δεν αντέχουν την ελευθερία, ειδικά εκείνη του πνεύματος. Στις μέρες μας, αντε να κρύβονται λίγο καλύτερα με ένα σωρο επιμορφωτικές διαδικασίες που τους επιτρέπουν να έρχονται σε επαφή με τις σωστές απόψεις (αλλά σε άλλες εποχές θα είχαν άλλες αν υπερισχυαν) και να φαίνονται προοδευτικοι αλλά είναι ανίκανοι για μια αυθεντική σκέψη. Οπότε μπορώ να πω οτι ούτε η εποχή που μεγάλωσες είναι τόσο, ούτε η μόρφωση (αν και συμβάλλουν ασφαλώς ως ένα βαθμό) αλλιώς όλοι όσοι έχουν προσφέρει στην γνώση θα ήταν ξεπερασμένοι πράγμα που δεν ισχύει ακόμη κι αν το εργο τους ξεπεράστηκε κι τελικά αποδείχτηκε εσφαλμένο ή ελλιπές.
Θεία πάω να το σώσω και τσουπ με δίνεις ΣΤΕΓΝΑ! Αντί να μου κάνεις πατ-πατ στην πλατουλα που μαζί με την μπίρα μου φέρνουν πλέον κάτι μπαγιάτικα ποπ-κορν, οπότε το έχω ρίξει στα βουτήματα...
Scroll to top icon