ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.10.2019 | 23:50

μια ερωτηση

έχοντας πτυχιο, μεταπτυχιακο και προυπηρεσια 6 μηνων στα 24, ερωτήθηκα σε συνέντευξη για το ποια ηταν τα αγαπημενα μου μαθήματα στο λυκειο και για το εαν πηγαινα σε δημοσιο ή ιδιωτικο σχολειο!! θελω τη γνώμη σας με ποια λογικη καποιος κανει αυτου του είδους της ερώτησης σε ενα άνθρωπο με μεταπτυχιακό που δουλευει? ένιωσα οτι το έκανε για να με μειώσει.. τι αλλο θα μπορουσε να ειναι που δεν βλεπω?.. επισης ο συγκεκριμένος δεν ρωτησε τίποτα για τη δουλεια που κανω τωρα και επεμεινε να μου κανει ερωτησεις που ουτε οταν εψαχνα για πρακτικη πριν απο 3 χρονια δεν τις ακουσα.. ηταν ερωτησεις που θα τις εκανες σε ενα παιδι 18 χρονων και ουδε μια σχεση εχουν με το αν κανω για τη δουλεια.. τι τον ενδιεφερε αν πηγαινα σε δημόσιο σχολειο ή σε ιδιωτικο? .. ζητω τη γνωμη σας παρακαλώ.
4
 
 
 
 
σχόλια
Κάτι που συνειδητοποίησα οταν ξεκίνησα να πηγαίνω συστηματικά σε συνεντευξεις, είναι ότι όσοι τις κάνουν συνήθως δεν έχουν ιδέα από αξιολόγηση βιογραφικού. Καταρχήν υποτίθεται ότι για να σε καλέσουν σε συνέντευξη έχουν ήδη κάνει μία πρώτη αξιολόγηση του βιογραφικού σου, στο οποίο φαντάζομαι γράφεις και σε ποιό σχολείο πήγες. Απο κει και πέρα, δεν μου κάνει εντύπωση η ερώτηση, κρίνοντας πάντα με το δεδομένο ότι συνήθως οι συνεντευξεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις διεξάγονται κυρίως από τα αφεντικά αυτών, που σπάνια θα έχουν κάποια πρακτική και θεωρητική γνώση πάνω στο HR για παράδειγμα. Επίσης, συμφωνώ σε αυτό που λέει ο Sexomologitis, αλλά πιστευω ότι τέτοιου είδους συνεντεύξεις συμβαίνουν σε μεγαλύτερης κλίμακας εταιρίες, που όντως δομούν τα προφιλ των υπαλλήλων με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο. Οι μοναδικές ερωτήσεις που δεν θα απαντούσα σε συνέντευξη είναι οι προσωπικες, και ειδικά εάν δεν με νοιάζει κιόλας θα έλεγα ξεκάθαρα ότι θεωρω πως δεν έχει καμία σχέση. Τώρα απο κει και πέρα εάν κάποιος ρωτάει κάτι για να σε μειώσει, για μένα είναι ξεκάθαρο ότι μάλλον δεν υπάρχει λόγος να εργαστεις εκεί.
πχ αν σε ρωτήσουν τι καφε πίνεις;Αν πεις Ελληνικο, είσαι μερακλής και αρα θα βγάλεις ολο το μεράκι σου στα πρότζεκτ της εταιρίας.Αν πεις φρέντο, είσαι μοντέρνο τυπάκι που λογικά θα τα πάει καλά με νέες τεχνολογίες κτλπ αλλά παίζει να τους βάλεις μέσα χαλώντας 10 κάψουλες την μέρα απο τον Νεσπρέσο της εταιρίας.Αν πεις Φραπέ, έχεις προφίλ δημοσίου υπαλλήλου, η μόνη περίπτωση να σε προσλάβουν είναι να ψάχνει το αφεντικό άξιο αντίπαλο στο τάβλι.κι φέυγοντας απο την συνέντευξη αναρωτίεσαι.. μα καλά τι τους νοιάζει ο καφές!