«Νιώθω Ελληνίδα - Δεν ένιωσα αίσθημα υποτίμησης», λέει η 17χρονη σημαιοφόρος από την Αφρική

«Νιώθω Ελληνίδα - Δεν ένιωσα αίσθημα υποτίμησης», λέει η 17χρονη σημαιοφόρος από την Αφρική Facebook Twitter
9

Η 17χρονη Μέρσι από την Αφρική, που φέτος ήταν σημαιοφόρος του σχολείου της στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, απάντησε για τα σχόλια Μητσοτάκη και Τσίπρα στη Βουλή και την αντιπαράθεση γύρω από το όνομά της. 

Η αντιπαράθεση Μητσοτάκη - Τσίπρα για την σημαιοφόρο από την Αφρική

Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την χορήγηση ασύλου περιλάμβανε μεταξύ άλλων μια αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με αναφορές στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Μέρσι.

«Δεν σας κρύβω πως όπως θαυμάζω τα κατορθώματα του Γιάννη Αντετοκούμπο έτσι καμάρωσα στην παρέλαση την εθνικής επετείου την μαθήτρια σημαιοφόρο από την Αφρική. Το κορίτσι που τόσο υπερήφανα κρατούσε την ελληνική σημαία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει λόγο για υποκριτική στάση.

«Έχω την αίσθηση ότι ο λογογράφος του [Κ. Μητσοτάκη] πρέπει να είναι από την κεντροαριστερά γιατί όλοι οι βουλευτές σας που ανέβηκαν σε αυτό το βήμα είχαν διαφορετική γραμμή από την γραμμή που εκπέμψατε σε ό,τι αφορά την δήλωσή σας στον Αντετοκούμπο και στην μαθήτρια με την ελληνική σημαία», απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Νιώθω σαν να είμαι μία Ελληνίδα - Δεν ένιωσα κανένα αίσθημα υποτίμησης», λέει η 17χρονη Μέρσι

Με αφορμή την χθεσινή αντιπαράθεση, η 17χρονη Μέρσι μίλησε στον ΣΚΑΪ για όσα ειπώθηκαν στη Βουλή αλλά και την ζωή της στην Ελλάδα. 

«Νιώθω σαν να είμαι μία Ελληνίδα επειδή έχω μεγαλώσει εδώ. Γεννήθηκα εδώ. Πάω σχολείο εδώ. Ό,τι κάνουν οι Έλληνες κάνω και εγώ. Σήμερα το πρωί είδα αυτή την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη και η αλήθεια είναι ότι χάρηκα πάρα πολύ. Δεν το περίμενα. Βλέπουν ότι δεν είναι μόνο Έλληνας μπορεί να είναι οποιοσδήποτε σημαιοφόρος», είπε η Μέρσι.

Η Μέρσι γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Πατήσια. Οι γονείς της ήρθαν από την Νιγηρία στην Ελλάδα πριν από 20 χρόνια. «Αυτός είναι ο κύριος λόγος που ήρθαν οι γονείς μου στην Ελλάδα για οικονομικούς λόγους. Ώστε να βρουν ένα καλύτερο μέλλον. Μερικές φορές νιώθουν πιο Έλληνες από τους Έλληνες», ανέφερε η 17χρονη.

«Νιώθω Ελληνίδα - Δεν ένιωσα αίσθημα υποτίμησης», λέει η 17χρονη σημαιοφόρος από την Αφρική Facebook Twitter

Όπως εξήγησε, δεν ήταν η πρώτη φορά, που κρατούσε την ελληνική σημαία. «Ήμουν σημαιοφόρος τρεις φορές. Μία στο δημοτικό, μία στο γυμνάσιο και τώρα στο λύκειο. Και στις τρεις φορές ήμουν παρά πολύ χαρούμενη και συγκινημένη επειδή τα κατάφερα και κάθε φορά ανταμείβονται οι κόποι μου μέσω αυτού. Δεν έχω δει να μου πουν: γιατί είσαι σημαιοφόρος. Όλοι ήταν πολύ υποστηρικτικοί και δεν ένιωσα κανένα αίσθημα υποτίμησης και απορίας γιατί είμαι σημαιοφόρος», είπε η Μέρσι.

«Οι συμμαθητές μου όλοι πολύ χαρούμενοι και πιο χαρούμενοι από μένα επειδή τα κατάφερα. Συνεχώς μου λένε μπράβο Μέρσι και σου αξίζει», εξήγησε η 17χρονη, προσθέτοντας πως διαβάζει καθημερινά πολλές ώρες προκειμένου να πετύχει τα όνειρα της. «Θέλω να σπουδάσω ιατρική και ειδικότητα καρδιολογία. Είναι κάτι που το ήθελα από μικρή και ευελπιστώ να τα καταφέρω», παραδέχθηκε η 17χρονη.

 
Ελλάδα
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυκλάδες: Το πολεοδομικό για εκτός σχεδίου δόμηση που δίχασε Μύκονο και Σαντορίνη

Ελλάδα / Ακίνητα εκτός σχεδίου: Ο γγ Χωροταξίας εξηγεί αν η δόμηση σε οικόπεδα 8 στρεμμάτων επεκτείνεται και αλλού μετά τη Μύκονο και Σαντορίνη

Στους δύο δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων η δόμηση δεν επιτρέπεται, εκτός κι αν πρόκειται για εκτός σχεδίου οικόπεδα με εμβαδόν τουλάχιστον 8 στρέμματα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Μάντισον... Όπως Αμερρική...Πόσο μπροστά...ΥΓ Η κοπελιά είναι απόλυτα ευπρόσδεκτη αφής στιγμής ειναι νόμιμα εδώ. Χωρις κομμα, αστερισκο ή υποσημείωση.Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα είχε οποιαδήποτε ανάγκη ή λόγο να μετατραπεί σε πολυεθνικό/πολυπολιτισμικό κράτος.Δεν είχαμε ούτε αποικίες ούτε άλλους λόγους να το κάνουμε αυτό.
Τι νόμιμα είναι εδώ ρε γράφοντα η "κοπελια" . Εδώ έχει γεννηθεί. Γιατί πρέπει να μας διευκρινήσεις ότι είναι ευπρόσδεκτη και να μας δώσεις την άδειά σου ...
Δεν χρειάζεται καμία άδεια από εμένα όπως δεν χρειάζεται και κανένα *πατ πατ* στην πλάτη από εσένα, όπως και οι υπόλοιποι που έχουν γεννηθεί εδώ.Επίσης, ο τόπος γέννησης δεν έχει υπάρξει το αποκλειστικό κριτήριο για την υπηκοότητα. Αυτό το ξέρεις ή μέσα στο "προχώ και ούλοι μέσα" σου διέφυγε; Δεν είμαστε στις ΗΠΑ ή στον Καναδά.Ψάχνεσαι λίγο ή μου φαίνεται;
Η Μερσι που γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Πατήσια λέει " νιώθω σαν Ελληνιδα" - γιατί ακόμη σε αυτή τη χώρα από την πλειονότητα Έλληνας/Ελληνίδα δεν θεωρείται οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε εδώ αλλά οποιος -α γεννήθηκε εδώ και έχει γονείς / γονέα Έλληνα.
Έλληνας θεωρείται οποίος νιώθει Έλληνας υπάρχουν άνθρωποι που γεννήθηκαν εδώ αλλά στον σουσουδισμο τους κ στον κληρονομικό τους πλουτο νομίζουν ότι είναι ανένταχτοι κοσμοπολιτες.
Για πολλοστή φορά ο καθείς μπορεί να νιώθει ό,τι θέλει. Το συναίσθημα όμως δεν αποτυπώνεται νομικά.Κι ένα ζευγάρι μπορεί να αγαπιέται. Αν δεν παντρευτούν δεν κληρονομεί ο ένας τον άλλο. Για όνομα δηλαδή...
Έγραψα ότι γεννήθηκε εδώ. Δεν γνωρίζω αν έχει ελληνικό διαβατήριο ή πρέπει να παίξει στο wnba, όμως από τη στιγμή που ένα άτομο που γεννιέται στην Ελλάδα μπορεί να μην αποκτά ιθαγένεια εξαιτίας της καταγωγής των γονιών του, το ζήτημα είναι νομικό. Όσο για τα "συναισθηματα" , αναφέρθηκα στην αντιλαμβανομενη ταυτότητα της και πως αυτή είναι μια κατασκευή (μεταξύ άλλων) ενός συλλογικού (ει και μη καθολικά συλλογικού) φαντασιακού.
Μπράβο στην κοπέλα !!!Ηρθε απο την Νιγηρία με τους γονείς της για μια καλύτερη ζωη, ποτε δεν ενόχλησε κανεναν διαβάζει πολυ είναι μια άριστη μαθητρια και είναι τιμη για αυτην και το ιδιο το κράτος να κρατήσει την ελληνική σημαία σε μια χώρα που την φιλοξενεί.Αν ενοχλεί κάποιους απο την ακροδεξιά, πρόβλημα δικό της και οχι του κοριτσιού.Η Σημαία είναι εθνικό δημόσιο συμβολο και οχι προσωπικο κτημα κανενος.
Στην προκειμένη μάλλον η αριστερά ενοχλείται που χάνει το μονοπώλιο του "αντιρατσισμου" .. διαβάστε καλύτερα το άρθρο και το απαράδεκτο σχόλιο του Τσίπρα..Έλληνας ειναι όποιος αισθάνεται Έλληνας και θέλει να ανήκει στο πλαίσιο αξιών που όριζει την κοινωνική συνοχή σε αυτή τη χώρα, η Μερσι ειναι ενα λαμπρό παράδειγμα και ειναι περισσότερο Ελληνίδα απο κάποιους που απλα το αναφέρει η ταυτότητα τους αλλά ντρέπονται γιαυτο.