ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
1.12.2019 | 21:29

σκεφτομαι

καλησπερα,ειμαι 18 χρονων,πριν απο 2 χρονια γνωρισα μια κοπελα μεσω ινσταγραμ η οποια εμενε 2 ωρες μακρια απο εμενα,στην αρχη αρχισα να της μιλαω για πλακα για να περασει η ωρα αλλα σιγα σιγα το πραγμα εξελιχτηκε δηλαδη μιλαγαμε καθε μερα για ωρες, θελαμε τοσο να συναντηθουμε απο κοντα αλλα δεν μας δοθηκε η ευκαιρια.Ο καιροσ περναγε ,εφτασε να μιλαμε 1 χρονο γεματο,αυτον τον 1 χρονο μιλαγαμε σαν να ειμαστε παραπανω απο γνωστοι, μετα τον χρονο μου ειπε οτι βρηκε αγορι,εγω εκει απλα το επαιξα κουλ και οτι καλα εκανε απλα μετα απο αυτο προσπαθουσα να την αποφευγω αλλα αυτη μου εστελνε συνεχεια.Ειχε περασει 1 μιση χρονος και αφου την απεφευγα ειχε αρχισει να στελνει μια στο τοσο αλλα παντα αυτη εστελνε,πριν δωσω πανελληνιες της ειπα οτι δεν θελω να μου ξαναστειλει ,εδωσα πανελληνιες και μετα απο 1 μηνα μου εστειλε μυνημα να μου πει οτι χωρισε και οτι ηθελε να κρατησουμε επαθες και λοιπα.Εγω ακομα ηθελα να συναντηθουμε και απο κοντα,οποτε μου αρεσε που μου ξαναεστειλε,μετα απο 1 μηνα αρχισε να σνομπαρει ημουν σιγουρος οτι τα ξαναβρηκε με τον αλλον ,στα γενεθλια μου εστειλε χρονια πολλα εκει ηταν που με νευριασε περισσοτερο και ξεσπασα.τελικα εφτασαν τα αποτελεσματα πανελληνιων και περασα κοντα σε αυτην,ειναι λαθος που ακομα θελω να την δω απο κοντα?
25
 
 
 
 
σχόλια
Καλά κι εγώ χέστηκα, αλλά κουβέντα να γίνεται. Επίσης, από τα 10 σχόλια μου, τα 5 απολύτως εύστοχα, τα 3 είναι απόψεις που ούτε εγώ πιστεύω, αλλά κάποιος εδώ μέσα πρέπει να υποστηρίξει και μια άλλη οπτική γωνία, αλλιώς θα πλήτταμε ομαδικώς, και τα 2 είναι να 'χαμε να λέγαμε. Αυτά από εμένα φίλοι μου.
Τι να σου απαντήσουμε τώρα δεν ξέρουμε .. οι απόψεις σου δεν έχουν καν επιχειρηματα. Είναι απλά παπατζες. Αλλά έχεις το ελαφρυντικό της άγνοιας λόγω ηλικιας. Άσχετα αν έχω γνωρίσει παιδιά στην ηλικία σου με άποψη οντως!
Νόμος Μερφης, για εμένα δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό λόγω ηλικίας.Caramell, αν όντως θέλεις κάποιες φορές να ακουστεί απλώς και μια άλλη άποψη, μπορείς να το κάνεις με τρόπο που φαίνεται ότι δεν υποστηρίζεις την άποψη αυτή. Με την κατάλληλη διατύπωση γίνεται. Δεν χρειάζεται να γράφεις μαλακιες δίνοντας σε όλους την εντύπωση ότι τις πιστεύεις.Εκτός αυτού, αφού και εσύ χεστηκες, τότε γιατί δεν χάνεις ευκαιρία να μας αναφέρεις τους βαθμούς σου στις πανελλήνιες, ενώ δεν αφορούν κανένα.
Αριάδνη έδωσα ελαφρυντικό άγνοιας αναφέροντας φυσικά και ηλικιακα μικρότερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει και πραγματικά έχω θαυμάσει το ήθος και την παιδεία τους. Άλλωστε αυτό δεν φαίνεται σίγουρα από ένα βαθμό σε ένα διαγώνισμα. Όσον αφορά τα επιχειρήματα του ατόμου αυτού απλά κάνω ανάκληση σε αυτά που έχει γράψει ε και δε θα πω ψέματα γέλασα..κακώς γιατί ήταν θλιβερά. Αυτά και καλό σας βράδυ!
Χαχαχα θίχτηκες που είπα τον βαθμό της έκθεσης; Κουβέντα να γίνεται όπως είπα. Κι εσύ αν θυμάμαι καλά μας είπες το βαθμό τον αρχαίων χωρίς να σε ρωτήσει κανείς. Επίσης, λέω αυτό που θέλω, είτε το πιστεύω μέσα μου είτε όχι, απλούστατα. Τώρα αυτά που μας λες εσύ περί τρόπων διατύπωσης περισσεύουν. Όταν υποστηρίζεις κάτι, το υποστηρίζεις μ'όλη σου την ψυχή. Ειδάλλως, δεν υποστηρίζεις τίποτα. Νέμφη, περιμένουμε εναγωνίως να μας παραθέσεις τα υποτιθέμενα άστοχα σχόλια. Επειδή έχεις αντίθετη άποψη, δε σημαίνει πως η δική μου είναι λανθασμένη. Κι επειδή μπορεί κάπου μπορεί να είσαι σωστή, δε σημαίνει πως εγώ είμαι λάθος. Αν αδυνατείς να κατανοήσεις κάποια θέση μου ή δεν πείθεσαι, είμαι έτοιμη να σου παρουσιάσω τα επιχειρήματα που την υποστηρίζουν. Τα υπόλοιπα είναι ιστορίες για αγρίους.
Καθόλου δεν θίχτηκα. Τι λογο έχω να θιχτω άλλωστε! Πόσο σημαντικός πιστεύεις ότι είναι ένας βαθμός στις πανελλήνιες που να κάνει ένα άτομο που δεν σε ξέρει να θιχτεί από την αναφορά του; Απλώς θεώρησα ότι δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να το αναφέρεις αυτή τη στιγμή, πέρα από την ανάγκη σου να ικανοποιήσεις την επιδειξιομανια σου. Όταν αναφέρθηκα στο βαθμό μου, ήταν επειδή εκείνη τη στιγμή είχες παραθέσει τους βαθμούς σου σε όλα τα μαθήματα. Για την ακρίβεια προσπαθούσες να μας πείσεις για την ορθότητα των σχολίων σου, επικαλούμενη ακριβώς τους βαθμούς σου στις πανελλήνιες. Για αυτό και σου είχα απαντήσει ότι οι βαθμοί δεν σημαίνουν ότι έχεις δίκιο, γιατί με την ίδια λογική και εγώ έγραψα τόσο στα αρχαία. Αυτός ήταν ο λόγος που το έγραψα.Όσο για αυτά που γράφεις και δεν τα πιστεύεις όπως λες, νομίζω έχεις χαθεί λίγο. Μπορείς να γράφεις ότι θέλεις. Η στήλη δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να γράφει το μακρύ του και το κοντό του που λέει ο λόγος. Δεν θα σου τη στερησω εγώ. Ο νόμος Μερφης σου είπε ότι γράφεις βλακειες και εσύ του απάντησες ότι κάποια απ'όσα γράφεις δεν τα πιστεύεις. Για αυτό και επεσημανα ότι, αν είναι έτσι, θα μπορούσες με τη διατύπωση δείξεις ότι δεν τα πιστεύεις. Τώρα γράφεις ότι όταν υποστηρίζεις κάτι, πρέπει να το κάνεις με όλη σου την ψυχή. Υποστηρίζεις με όλη σου την ψυχή τι; Κάτι με το οποίο ούτε εσύ ή ίδια δεν συμφωνείς; Τι να σου πω πάνω σε αυτό; Κάνε ότι θέλεις και γράψε ότι θέλεις. Όταν όμως κάποιος σου λέει πως διαφωνεί, μην του απαντάς ότι ούτως ή άλλως δεν πιστεύεις πολλά απ'όσα γράφεις. Είναι γελοίο!
Καλά γράφεις 2 παραγράφους για πράγματα ανούσια. Κουβέντα να γίνεται είπα, δεν θα τα ξαναλέμε. Επίσης, είπα πως μπορεί μερικές φορές να προσεγγίζω ένα θέμα από μια διαφορετική γωνία. Όταν υποστηρίζεις μια θέση, το κάνεις αντικειμενικά, κι έτσι αυτά που θα πεις μπορεί να μην τα ενστερνίζεσαι σε προσωπικό επίπεδο. Απλό. Αν δεν αρέσουν σε κάποιους μερικές απόψεις, πρόβλημά τους. Επειδή διαφωνείς με κάτι, δεν σημαίνει πως είναι βλακεία.
Επειδή σε θεωρείς και ξύπνιο άτομο (ολόκληρο 18 στην έκθεση!!) θα ανατρέξεις στα σχολιακια σου θα τα ξαναδιαβασεις και θα τα βρεις μόνη σου τα επιχειρήματα σου. Αυτά καλή σου μέρα καλό μήνα.
Συνήθως καταγράφουμε απλώς την θέση μας όταν κάνουμε ένα σχόλιο. Δεν γράφουμε ολόκληρη τεκμηρίωση από κάτω. Αν κάτι σου φαίνεται άστοχο, να σου τα παρουσιάσουμε τα επιχειρήματα ένα ένα αν θες. Κανένα πρόβλημα. Αν βέβαια θέλεις να ακούσεις καμια άλλη άποψη και δεν διακατέχεσαι από απολυτοτητες. Καλό μήνα με υγεία.
Κακώς! Γίνεται δυσαναγνωστο έτσι. Σκέψου ότι ένα δυσαναγνωστο κείμενο κουράζει αυτόν που το διαβάζει και μπορεί για παράδειγμα να το αφήσει στην μέση, άρα και να μην σχολιάσει. Εσύ για να μπεις στην διαδικασία να γράψεις μια εξομολόγηση για το θέμα σου, σημαίνει ότι θέλεις τις συμβουλές των σχολιαστών.Ακόμα και έτσι να μην είναι όμως, το να μην προσέχεις να γράφεις σωστά γίνεται συνήθεια. Τώρα μπορεί να μην το αντιλαμβάνεσαι, γιατί η εμπειρία των πανελληνίων είναι ακόμα νωπή αλλά με τα χρόνια θα αρχίσεις να δυσκολεύεσαι όλο και περισσότερο, όταν θα χρειάζεται να γράψεις ένα σωστό κείμενο.
Καλημέρα μαν.Έπεσες σε διαμάχη φιλολόγων τώρα…Δεν είναι λάθος να θες να τη δεις από κοντά.Καλό είναι να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα, να μη σε τρώει η αγωνία.Άμα δεις ότι υπάρχει περιθώριο το προχωράτε, αλλιώς τελειώνει και πάπαλα.Τώρα στη σχολή θα έχεις την ευκαιρία για πολλές γνωριμίες και έρωτες.Το νου σου στα μαθήματα μόνο.Καλό πτυχίο!
Scroll to top icon