ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.12.2019 | 20:37

Τελειομανία

Μια ερώτηση προς όλους :Ξεπερνιέται η τελειομανια;Από μικρό παιδί ήμουν απίστευτα τελειομανής. Ήθελα να είμαι πάντα πρώτος!Στα 20 μου, φοιτητής πλέον ασκώ κριτική και πίεση στον εαυτό μου. Μάλλον πάντα άκουσα, αλλά τώρα συνειδητοποιω οτι μου κάνω κακό, καθώς παραμελω την υγεία μου, ενώ έχω φτάσει σε σημείο να σιχαινομαι την ιδέα της αποτυχίας. Καταλαβαίνω πλεον ότι ολο αυτο ειναι λάθος, αλλά πρόκειται για μια νοοτροπία που εχει χτιστει χρόνια και είναι παρα πολύ δύσκολο να αποβάλλω. Εύχομαι να τα καταφέρω κάποια στιγμή, γιατί είναι πολυ ψυχοφθορο να κυνηγάς κάτι που δεν υπάρχει ??
7
 
 
 
 
σχόλια
Ο εχθρός του καλού είναι το τέλειο. Το τέλειο δεν υπάρχει και κατά συνέπεια δε χαιρόμαστε όταν καταφέρνουμε το καλό. Πρέπει απλά να παραδεχτείς ότι είσαι πολύ καλός αλλά δεν είσαι τέλειος.
Να βαζεις μικρους και ρεαλιστικους στοχους. Φοβάσαι δεν φοβασαι καποια στιγμή θα αποτυχεις σε κατι. Μπορει να νιώσεις σκατα στην αρχή αλλα το ξεπερνας αναγκαστικά. Καλη τύχη!
Χαμηλωσε το εγω σου , δεν εισαι τοσο σημαντικος οσο πιστευεις, αφοσιωσου στα πραγματα που εχουν πραγματικα αξια και μην σπαταλας ενεργεια στα ασημαντα , δεν θα εισαι παντα πρωτος , εισαι ενας κοινος θνητος που θελεις δεν θελεις θα δεχτεις την απορριψη και τον πονο της ζωης. Με λιγα λογια επαναπροσδιορισε τις αξιες σου και βαλε εκει την τελειομανια. Νομιζω οτι αυτο θα το ξεπερασεις μολις κατανοησεις ποσο μεγαλο εγωισμο εχεις. Αα και επισης το να σηχαινεσαι την ιδεα της αποτυχιας ειναι σαν να σηχαινεσαι την ιδια την ζωη. Σου προτεινω να διαβασεις το βιβλιο : the subtle art of not giving a fuck. Θα σε βοηθησει, ειμαι σιγουρη.
Προσωπικα αναγνωριζω οτι δεν ειμαι μηχανη αλλα άνθρωπος με ο, τι αυτο συνεπάγεται. Ο στόχος μου ειναι να μην κανω τα ιδια λαθη κ να καλυτερευω ειτε ως ανθρωπος ειτε στη δουλεια μου. Πέραν τούτου θεωρω οτι η αποτυχία "στρωνει" χαρακτηρα κ σε διδάσκει κτ για το ατομο σου. Αν μη τι αλλο βλεπεις/αξιολογεις πως τη διαχειριζεσαι την πρωτη φορα που συμβαινει κ μαθαίνεις πως να τη διαχειρίζεσαι καλύτερα μελλοντικά. Αναφέρομαι σε οποιαδηποτε πτυχή της ζωης.
Scroll to top icon